16:47

بانی‌فیلم: پس از اعلام نمایندگی منوچهر شاهسواری در شورای پروانه ساخت و جایگزینی‌اش با ضیا هاشمی، مخالفت‌هایی از جانب اتحادیه تهیه‌کنندگان با این انتصاب صورت گرفت.
عمده‌ترین این مخالفت‌ها از جانب حسین فرحبخش بود که اعلام کرد که نه تنها انتصاب شاهسواری غیرقانونی‌ست بلکه حضور او پس از استعفا از مدیرعاملی خانه سینما در این تشکل و امضای نامه‌ها نیز وجاهت قانونی ندارد.
با اینکه محمدمهدی عسکرپور به همراهی برخی از تهیه‌کنندگان ضمن اعلام قانونی بودن این انتصاب، از مدیرعاملی مستعفی خانه سینما هم حمایت کردند. اما گویا ماجرا انتصاب منوچهر شاهسواری در منصب جدیدش «بیخ» پیدا کرده و حالا کش و قوس‌های مربوط به جمع شدن چهار تشکل تهیه‌کنندگی زیر نام اتحادیه تهیه‌کنندگان نیز بر کشکلات قبلی سایه انداخته؛ همین موارد باعث شد تا امروز جامعه صنفی اتحادیه تهیه‌کنندگان سینمای ایران درباره اتفاقات اخیر این تشکل تهیه‌کنندگی نامه‌ای را خطاب به رییس سازمان سینمایی بنویسد.
متن نامه به گزارش روابط عمومی اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران چنین است:
جامعه صنفی اتحادیه تهیه کنندگان فیلم سینمایی طی نامه‌ای به محمد خزاعی درباره تخلفات گسترده اتحادیه تهیه‌کنندگان هشدار داد.
در متن این نامه آمده است:

«برادر ارجمند جناب آقای محمد خزاعی
معاون محترم وزیر و رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

با سلام و احترام
مستحضرید که اتحادیه تهیه‌کنندگان با هدف سامان بخشی و ایجاد وحدت رویه در امور صنف تهیه‌کنندگان تشکیل شده است و از آنجایی که اساس و مقتضای شکل‌گیری این نهاد برون داد آرا تجمیع شده چهار صنف تهیه‌کنندگان سینما بوده، لذا حذف هر کدام از ارکان چهارگانه به منزله انحلال اتحادیه تهیه‌کنندگان تلقی می‌گردد.
آنچه که متاسفانه همکاران کوشا و خدوم مان در اتحادیه تهیه‌کنندگان در ماه‌های اخیر انجام داده‌اند از برگزاری مجمع عمومی اتحادیه در تاریخ ۱۴۰۱/۰۴/۲۵ و به تبع آن حضور در مجمع عمومی خانه سینما، معرفی نماینده برای انتخابات هیات مدیره خانه و ایضاء معرفی نماینده برای حضور در شورای پروانه ساخت، به دلیل حذف غیرقانونی جامعه صنفی از اتحادیه تهیه‌کنندگان، اساسا فاقد هرگونه وجاهت قانونی و جامعیت بوده و قاعدتا تمامی مصوبات مترتب بر آن باطل و مبطل اقدامات بعدی نیز هست. بنابراین از منظر حقوقی و صنفی بنا به دلائل فوق الذکر امروز نماینده حاضر در شورای پروانه ساخت و نماینده حاضر در هیات مدیره خانه سینما هیچکدام مشروعیت نمایندگی اتحادیه تهیه‌کنندگان را نداشته و استمرار حضور آنها زمینه را برای ابطال قانونی مصوبات آن 2 نهاد فراهم می آورد.
مکررا در نامه‌هایی جداگانه به هیات مدیره وقت خانه سینما و جنابعالی عواقب و تبعات حقوقی و زیان بار این اقدامات مخرب و انحصارطلبانه در اتحادیه تهیه کنندگان را یادآوری کرده‌ایم که متأسفانه همچون سایر امور با بی‌اهمیتی، مشمول مرور زمان و به فراموشی سپرده ‌شده ‌است، ولی این بار به جهت مسئولیت صیانت از اعتبار و حیثیت بالغ بر ۶۰ درصد تهیه‌کنندگان سینما که به عضویت جامعه صنفی درآمده اند، برخود تکلیف می دانیم تا از تمامی ظرفیت های قانونی برای استیفاء حقوق حقه اعضاء که در یک لجاجت کودکانه و خیره سری صنفی زایل شده، دفاع کرده و همکاران صنفی مان را متوجه این مهم نماییم که سکوت و همراهی و مشارکت جامعه صنفی تاکنون از باب حسن نیت برای کلیت سینما و امنیت شغلی همکارانمان در سینمای ایران بوده که متأسفانه در حصار تنگ نظری‌ها و منافع شخصی نادیده انگاشته شده است.
علیهذا در گام نخست، بدینوسیله از جنابعالی تقاضا داریم تا با تعیین هیات کارشناسی روند غیرقانونی طی شده را بررسی و استمرار تخلفات گسترده اتحادیه تهیه‌کنندگان که بدون شک منشاء خسارات فراوان به سینمای ایران بوده را مانع شوید. امید است نتیجه این هیات کارشناسی ما را مصون از رجوع به نهادهای قضایی نماید.
هیات مدیره جامعه صنفی تهیه کنندگان فیلم سینمایی»

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *