پیکره گِلی کشف شده در کاوشهای دهه 80 جیرفت به همت پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری مرمت شد.
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، فتحاله نیازی کارشناس مرمت پژوهشگاه با اعلام این خبر گفت: این پیکره گلی که در کاوشهای دهه ۸۰ جیرفت به سرپرستی یوسف مجیدزاده در این محوطه کشف شد، یکی از قدیمیترین پیکرههای تاریخی ایران است که تمدنی ۵۰۰۰ ساله را به دنبال دارد.
او افزود: پس از یافتن این پیکره در محوطه یادشده، سالها در اثر نگهداری نامناسب و عوامل مخرب جَوی بخشی از نیم تنه از بین رفته و اکنون با همکاری پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری مرمتهای لازم بر روی این اثر ارزشمند از جمله پاکسازی، لایهبرداری، تثبیتهای اولیه، استحکامبخشی لایههای گلی و رنگ و بقایای بخش ریختگی انجام و تثبیت نهایی انجام شد.
این کارشناس تصریحکرد: با توجه به کمبود بخشهای بالایی بمنظور عدم مداخله در اصالت اثر، این بخشها بازسازی نشد و بازسازی بر روی بقایای این پیکره در محل محوطه انجام گرفت.
نیازی با اشاره به اینکه بر روی دامن این پیکره با رنگدانههای معدنی سیاه، قرمز و زرد با اشکال هندسی تزئین شده است خاطرنشانکرد: همچنین طرحی برای محفظه نگهداری این اثر ارزشمند تهیه شده که با همراهی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان این امر در آینده نزدیک محقق خواهد شد
بدون دیدگاه