شمارهی دهم دورهی جدید مجلهی «تجربه» با تصویر جلدی از «مصطفی ملکیان» اندیشمند و نویسندهی ایرانی و صفحاتی ویژهی احمد مهدوی دامغانی به مناسبتِ چهلمین روزِ درگذشتاش همراه با گفتگویی منتشر نشده از او منتشر شد.
به گزارش رسیده، شمارهی دهم دورهی جدید مجلهی «تجربه» با تصویر جلدی از «مصطفی ملکیان» اندیشمند و نویسندهی ایرانی و صفحاتی ویژهی احمد مهدوی دامغانی به مناسبتِ چهلمین روزِ درگذشتاش همراه با گفتگویی منتشر نشده از او منتشر شد.
در این شماره در بخش چهرهیماه آمده است: گفتگو با احمد مهدوی دامغانی، بررسی زندگی، زمانه و کارنامهاش؛ با آثار و گفتارهایی از: ماشاالله آجودانی، کاظم موسوی بجنوردی، علی بهرامیان، احمد مسجدجامعی، علیرضا کورنگی، هوشنگ شهابی، حمید دباشی، مایل کوپرسن، سارا الطنطاوی، کریستن بروستاد و الوند بهاری.
در بخش ادبیات میخوانیم: پرونده ای درباره تازه ترین رمان “استیو تولتز” و کندوکاوی در چرایی همه گیری آثار او در ایران، گفتگو با امین فقیری نویسندهی پیشکسوت دربارهی دنیای داستانهایش، گفتگو با ناصر قلمکاری درباره کتاب «سرو سفید یا حافظ ناصر» و مروری بر کتابهای تازهی حوزهی ادبیات.
در بخش کتابخانه آمده است: گفتوگو با «امانوئل موریم» جامعهشناسِ مقیم فرانسه دربارهی انتشارِ ترجمهی تازهای از کتابِ «هستی و نیستی» ژانپلسارتر، گفتوگو با یاسر پوراسماعیل به انگیزهی انتشار کتابِ «هیلری پاتنم»، پروندهای درباره کتابِ «خشونت و تقدس» به همراه یادداشتهایی دربارهی کتابهای دیگر.
در بخش سینمای ایران میخوانیم: پروندهای دربارهی سینمای اجتماعی ایران به انگیزهی اکران «مجبوریم» به همراه گفتوگویی با لیلا ارشد، بررسی عناصر شاعرانهی سینمای علی حاتمی و کندوکاوی پیرامون سریال «یاغی» اثر محمد کارت.
در بخش سینمای جهان می خوانیم: پروندهای دربارهی فیلم «جاده خاکی» به کارگردانی پناه پناهی، چالشهای ابرقهرمانی برای ناتالی پورتمن، صفحاتی دربارهی سریال «اتفاقات عجیب»
در بخش تئاتر می خوانیم: پروندهای دربارهی حمید سمندریان و دنیای تئاترهایش ۱۰ سال پس از وداع با او و صفحاتی دربارهی رویکرد «پیتر بروک» به تئاتر معاصر جهان
در بخشتجسمی می خوانیم: پروندهای دربارهی ارزشها و کارکردهای موزه برای هنر، نگاهی به نمایشگاه «اثر انگشت» و گفتوگویی با افسانه پرچکانی، مروری بر نمایشگاه گروهی عکس محمد غزالی با عنوان «عکسی که زندهگی است»
در بخش مطالعات ایرانی می خوانیم: صفحاتی به یادِ کوچ تاریخی لهستانیها به ایران پس از ۸۰ سال به ضمیمهی اسناد و تصاویری منتشر نشده،یادی از حسن ذوالفقاری که ناغافل رفت، رستم در غزلیات بیدا، وارثانِ زعفران و نمک: یادداشت-گزارشی دنبالهدار از علی اتحاد.
و در بخش هنر زندگی میخوانیم: گفتوگو با مصطفی ملکیان با عنوانِ اصلیِ «علیه فراموشی»؛ گفتوگویی که او در آن صراحتا عنوان میکند که آموزههایش ترویجِ بیاعتنایی به مسائلِ جامعه نیست.
بدون دیدگاه