10:37

چالش‌های حفاظت، مدیریت میراث‌شهری و بازآفرینی در بافت‌های تاریخی مورد بررسی قرار گرفت
دومین روز از نخستین همایش ملی حفاظت و مدیریت میراث شهری با حضور اندیشمندان، محققان و علاقمندان به حوزه میراث فرهنگی، حفاظت، معماری و … در قالب بحث‌های تخصصی برگزار شد.
به گزارش روابط‌ عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، در نشست صبح دومین روز از نخستین همایش ملی حفاظت و مدیریت میراث‌شهری کامران ذکاوت عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، به تشریح رویکرد کیفی به ضوابط کنترل و راهبردی توسعه در بافت‌های تاریخی پرداخت و به عنوان نمونه موردی بافت تاریخی گرگان و اقدامات حفاظتی صورت گرفته در آن را به بحث نهاد.
محمد حسن طالبیان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، چالش‌های حفاظت از ارزش‌های شهر تاریخی از منظر اصالت و یکپارچگی را از نظر گذراند و در ادامه شهرهای یزد، همدان و ماسوله را از نظرموقعیت تاریخی و حفظ ارزش‌های تاریخی بررسی کرد.
سهند لطفی عضوهیئت علمی دانشگاه شیراز، در ادامه نشست با طرح بخش‌هایی از طرح تفصیلی ویژه بافت تاریخی شهر قدیم لار به بازخوانی این پرونده در قالب یک تجربه پرداخت.
حمیدرضا جیحانی عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان به نیابت از علی عمرانی پور و فاطمه رجبی به تشریح اقدامات صورت گرفته در حفاظت از میراث‌شهری نراق اشاره کرد وبرخی از موارد یاد شده را به بحث نهاد.
محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان این نشست مواردی درخصوص حفاظت و مدیریت میراث‌شهری را مطرح و به توضیح هر یک پرداخت.
در نشست بعدازظهردومین روز از نخستین همایش ملی حفاظت و مدیریت میراث‌شهری، کاوه منصوری پژوهشگرو عضودانشگاه هنر اصفهان، با تحلیل پارامترهای توسعه کمی در شهرهای تاریخی ایران با نگاهی ویژه به تجربه توسعه در شهر تبریز اشاره و اقدامات صورت گرفته در آن را بازگو کرد.
فرامز پارسی عضوکانون معماران معاصر با نقدی برفرایند گذار روستاهای تاریخی به شهر با طرح مواردی این چنین فرایند گذار روستا به شهر را بازگو و توضیح داد.
شیما خدابنده لو در ادامه با مروری بر تجربه حفاظت روستاهای تاریخی در کره چنوبی کار مشترک‌اش با امیر محمد شیرین‌پور از روستاهای تاریخی هائو و یانگ دونگ به عنوان نمونه موردی در این طرح اشاره و به توضیحاتی در مورد این روستاها پرداخت.
مورد بقعه سیده ملک خاتون در منطقه 15تهران پژوهش مشترک پویا علاءالدینی و مونا ولیک جزی نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان مجتبی رفعیان دانشیار گروه شهرسازی دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس با مروری بر مدیریت بازآفرینی در بافت‌های تاریخی شهری برمدیریت تعارض منافع تأکید و به بیان برخی از ویژه گی‌های این نوع مدیریت پرداخت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *