وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از انجام مقدمات قانونی برای سرمایهگذاری در میراثفر هنگی خبر داد و گفت: هیچ خط قرمزی برای سرمایهگذاران حقوقی و حقیقی، داخلی و خارجی در زمینه مرمت ابنیه تاریخی نداریم.
سید عزتالله ضرغامی در گفت و گو با ایرنا با بیان این که سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با یکدیگر مرتبط هستند، گفت: این حوزه ها با یکدیگر هم افزایی دارند.
وی درباره رونق گردشگری گفت: رونق گردشگری موجب حفاظت بیشتر از میراث تاریخی، رونق بیشتر صنایع دستی کشور و افزایش صادرات آنها می شود و در نتیجه کار فعالان صنایع دستی تسهیل و زمینه لازم برای ارتقای فعالیت کمی و کیفی آنها می شود.
ضرغامی با اشاره به ظرفیت های مغفول حوزه گردشگری گفت: ایران با وجودی که از ۵ هزار کیلومتر ساحل در شمال و جنوب کشور و جزایر متعددی دارد، اما کارنامه کشور در گردشگری دریایی صفر است در این حوزه فعالیت هایی آغاز شده است و درصدد حل مشکلات اسکله ها همچنین خریداری و تجهیز شناورها برای روننق گردشگری دریایی هستیم.
وی درباره برنامه های وزارت خانه در حوزه میراث فرهنگی گفت: میراث فرهنگی به جز این که در کنار ورود گردشگر، جنبه های مهم اقتصادی می تواند داشته باشد، جایگاه هویتی برای کشور دارد؛ اما در این روزها حال مواریث تمدنی کشور اصلا خوب نیست. ایران هزار اثر تاریخی دارد که به دلایل مختلف مرمت و نگهداری نشده و در حال نابودی است.
وی اختصاص اعتبارات لازم و اقناع نهادهای عمومی و بخش خصوصی را برای حفظ این مواریث فرهنگی از وظایف این وزارت خانه عنوان کرد و افزود: مشکلات قانونی برای جذب سرمایه گذار خارجی در این بخش در حال رفع شدن است.
در حال آماده کردن شرایط برای سرمایه گذاری افراد علاقهمند برای مرمت آثار تاریخی هستیم. هیچ خط قرمزی برای سرمایه گذاران حقوقی و حقیقی داخلی و خارجی برای مرمت ابنیه تاریخی نداریم. همانند خیران مدرسه ساز باید زمینه برای ورود افراد علاقهمند در حوزه مرمت ابنیه تاریخی فراهم کنیم.
ضرغامی با بیان این که هنوز نمی توان پیش بینی دقیقی درباره ظرفیت ورود گردشگر خارجی به کشور ارائه کرد، گفت: در حال حاضر نمی توان با توجه به شرایط کرونایی، سقف مشخصی و درآمد حاصل از گردشگر خارجی را اعلام کرد، اما پس از بررسی و ارزیابی ها آن را اعلام می کنیم.
ضرغامی افزود: در صدد هستیم با رایزنی با وزارت خارجه امکان صدور روادید را محدود به پایتخت کشورها نکنیم؛ تا گردشگران خارجی امکان دریافت روادید را از شهرهای مختلف داشته باشند.
وی گفت: ورود گردشگر خارجی به کشور به جز ارزآوری مواهب دیگر همچون آگاهی و شناخت واقعی مردم جهان نسبت به ایران دارد و از ایران هراسی جلوگیری می کند؛ بنابراین نباید تنها به دنبال ورود گردشگر پول دار به کشور باشیم. گردشگران خارجی در هر سطحی باید به ایران بیایند تا آگاه شوند آنچه برخی در مورد ایران می گویند صحت ندارد و مردم ایران در صلح و آرامش در حال زندگی عادی هستند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به این که دولت به خصوص رئیس جمهور در بحث بودجه امسال نگاه ویژه ای به این وزارت خانه داشته است، گفت: رئیس جمهور وقت خوبی به ما در خصوص اختصاص اعتبارات بودجه داد.
بدون دیدگاه