رمی بوالگ، نفر دوم سفارت فرانسه در ایران با اشاره به نشانههای دوستی مرتضی ممیز و آلن لوکرنک در نمایشگاه خانه هنرمندان، گفت: ما قدرت و غنای گرافیک ایرانی را در بین گرافیستهای ایرانی میبینیم و از نمایش آثار جوانان گرافیستهای ایرانی در فرانسه استقبال میکنیم.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان، رمی بوالگ، نفر دوم سفارت فرانسه در ایران در مراسم گشایش نوزدهمین سالگرد درگذشت مرتضی ممیز گفت: باعث افتخار من است که امروز به نمایندگی از سفارت فرانسه اینجا هستم تا با شما بزرگداشت مرتضی ممیز، پدر گرافیک نوین ایران را شریک باشم.
همانطور که میدانید حضور مرتضی ممیز در فرانسه در شکلگیری ساختار و هنر ایشان بسیار تاثیر گذار بوده است. در برنامه بزرگداشت خانه هنرمندان ایران، با نمایش آثار ایشان، نمایش آثار آلن لوکرنک طراح فرانسوی یاد ایشان را گرامی میداریم.
او ادامه داد: همانطور که میدانید مرتضی ممیز و آلن لوکرنک با هم دوست بودند و این دوستی در برگزاری نمایشگاه این دو گرافیست در اینجا مشاهده میشود. آزادی و ارادهای که در نشان دادن آثار وجود دارد و همچنین به اشتراک گذاری تواناییهایی که با دانشجویان فرانسوی و ایرانی داشتن، در هر دو آنها مشترک است.
او افزود: آلن لوکرنک، گرافیستی است که آثار خود را خیلی به وضوح و با قدرت به نمایش میگذارد و باب گفتوگو را با آثارش باز میکند.خوشحالم که این همکاری وجود دارد و ما این آثار را در اینجا میبینیم. خوشحالم که این تبادل فرهنگی به ویژه در حوزه گرافیک همچنان وجود داشته و ما در ارتباط هستیم. ما قدرت و غنای گرافیک ایرانی را در بین گرافیستهای ایرانی میبینیم و از نمایش آثار جوانان گرافیستهای ایرانی در فرانسه استقبال میکنیم.
او ادامه داد: روابط بین ایران و فرانسه در حوزههای هنری مانند سینما و موسیقی خیلی گستردهتر است. اما در این رویداد مشاهده میکنید که روابط در حوزه گرافیک نیز قوی و خوب است. از حضور همگی تشکر میکنیم.
آلن لوکرنگ (Alain Le Quernec) گرافیست فرانسوی در 1944در لفاووت متولد شد، در دانشگاه هنر ورشو درس خواند و از هنریک توماشفسکی تأثیرگرفت. لوکرنک استاد دانشگاه و عضو انجمن بینالمللی طراحان گرافیک است. او طراح پوسترهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است و پوستر تبلیغاتی را مانع آزادی عملش میداند. لوکرنک متن و تصویر را یک واحد پیوسته میداند و ایدهآلترین حالت برای او زمانی است که متن تصویر را کامل کند و تصویر متن را. آثار لوکرنک در نمایشگاههای مختلف جهانی به نمایش درآمده و نمایشگاههایی هم از آثار طراحانی مانند فوکودا، لوش، لنیتسا و طراحان ایرانی برگزار کرده. لوکرنک با همکاری زندهیاد مرتضی ممیز نمایشگاهی از پوستر طراحان فرانسوی در تهران برگزار کرد. او دوست ممیز بود و با گرافیک ایران آشنا. لوکرنک گرافیک ایران را به طراحی لهستان دهه شصت تشبیه میکند و غنای گرافیک ایران وابسته به سبک فردی، تنوع و استعدادهای گوناگون میداند. لوکرنک برنده جوایز متعددی در مسابقات جهانی گرافیک شده که میتوان به جایزه زنبور طلایی دوسالانه مسکو، جایزه BEDA 2002، جایزه سهسالانه پوستر تئاتر صوفیه (1995)، جایزه دوسالانه پوستر مکزیک و جایزه پوستر فرهنگی پاریس اشاره کرد.
بر اساس این خبر، نمایشگاههای نوزدهمین سالگرد درگذشت استاد مرتضی ممیز در خانه هنرمندان ایران، از جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ در گالریهای ممیز، پاییز و زمستان گشایش یافت و تا ۱۶ آذر ۱۴۰۳ پذیرای علاقمندان است. این نمایشگاهها، شامل «نمایش گزیده پوسترهای آلن لوکرنک از فرانسه»، «آشنایی دیرینه، دیداری تازه؛ نمایش گزیده پوسترها و تایپفیسها از طراحان ارمنستان» و «نمایش تصویرسازیهای استاد ممیز برای مجله رودکی» است.
بدون دیدگاه