۸ فیلم «۷۰ سی»، «مست عشق»، «پول و پارتی»، «خجالت نکش ۲»، «بی‌بدن»،«ببعی قهرمان»، «خرچنگ» و «آریاشهر دو نفر» موفق شدند تا عملکردی بیش ازآنچه از آنها انتظار می‌رفت، داشته باشند.

به گزارش ایرنا، سینمای ایران در سال ۱۴۰۳ توانست با توجه به شرایط ویژه‌ای کهداشت، آثاری را بر پرده خود ببیند که بسیار بیشتر از آنچه از آنها انتظار می‌رفت، ظاهرشوند. فیلم‌هایی که هر یک به دلایلی، موفق شدند تا مخاطبان بیشتری را به سمتخود جذب کرده و نتیجه قابل قبولی را در گیشه ۱۴۰۳ از خود به جای بگذارند.

بهترین عملکرد در میان ۶۰ فیلم اکران شده، در اختیار کمدی «۷۰ سی» است؛ فیلمیکه البته انتظار می‌رفت با استقبال خوبی مواجه شود اما نه تا آن اندازه که بتواند با ۵میلیون و ۷۸۰ هزار مخاطب، ۳۴۰ میلیارد تومان در گیشه فروش داشته باشد. آن‌هم درزمانی که این فیلم، ۲ ماه پیش از آغاز جشنواره به روی پرده رفت و فیلم‌های پر اقبالیچون «زودپز» و «صبحانه با زرافه‌ها» را در کنار خود می‌دید.

«۷۰ سی» از همان روزهای نخست نمایش، با استقبال گسترده‌ای از جانب مخاطبهمراه شد و حالا نیز قرار است نمایش آن تا اواخر فروردین ادامه داشته باشد؛ درنتیجهباید منتظر رشد بیشتر مخاطب و گیشه برای این فیلم باشیم.

171084172.jpg

«مست عشق» هم با تمام حاشیه‌هایی که برایش رقم خورد، عملکرد مطلوبی از خودبه نمایش گذاشت. فیلم حسن فتحیشروع بسیارخوبی داشت اما پس از حدود یک ماه،نتوانست این روند را ادامه دهد و در نتیجه خیلی زود، اقبال پر شور اولیه را از دستداد. این درام تاریخی عاشقانه، تنها فیلم غیرکمدی بالای ۱۰۰ میلیارد جدول سال گذشتهاست. این فیلم توانست با ۲ میلیون مخاطب، ۱۲۱ میلیارد تومان بفروشد.

«ببعی قهرمان» تا همین‌جا، یکی از پرافتخارترین انیمیشن‌های تاریخ سینمای ماست که توانست با ۱ میلیون و ۵۷۱ هزار مخاطب، به گیشه ۶۸ میلیارد تومانی برسد

«پول و پارتی» نیز توانست ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار مخاطب داشته باشد و بیش از ۹۱میلیارد تومان بفروشد. قطعا چنین انتظاری برای فیلم تازه سعید سهیلی وجود نداشتکه با تعداد سالن‌های نه‌چندان زیاد و البته نداشتن تبلیغات هدفمند، بتواند به چنینفروشی برسد. این فیلم پس از تعطیلات ماه محرم به روی پرده رفت و توانست بهچنین بازدهی خوبی برسد که قطعا فراتر از انتظار بود.

دومین قسمت از «خجالت نکش» نیز بالاتر از آن چیزی که انتظار می‌رفت، مخاطبداشت. فیلم رضا مقصودی با تکیه بر خاطرات خوبی که از فصل اول این فیلم به جامانده بود، توانست ۱ میلیون و ۵۸۰ هزار مخاطب داشته باشد و بیشتر از ۸۶ میلیاردتومان نیز بفروشد. فیلمی که پس از تعطیلات نیمه‌خرداد، به روی پرده رفت و درماه‌های محرم و صفر نمایش داده شد و رقیب قدرتمندی چون «تگزاس ۳» را به خوددید.

پویانمایی «ببعی قهرمان» تا همین‌جا، یکی از پرافتخارترین انیمیشن‌های تاریخسینمای ماست که توانست با ۱ میلیون و ۵۷۱ هزار مخاطب، به گیشه ۶۸ میلیارد تومانیبرسد. فیلم در زمان خوبی (اوایل مهرماه) به روی پرده رفت و توانست دانش‌آموزانزیادی را به‌عنوان مخاطب جذب کند.

170908799.jpg

«بی‌بدن» تنها فیلم در گونه اجتماعی این فهرست است که با ۷۷۷ هزار مخاطب، بهگیشه ۴۷ میلیارد تومانی رسید. این بازده درحالی برای «بی‌بدن» فراتر از انتظار ارزیابیمی‌شود که فیلم، از سوی برخی سینماها تحریم شد و در سالن‌های مناسب به رویپرده نرفت. تعدادی از سینماها، اصلا فیلم را نمایش ندادند و برخی پردیس‌ها نیز فیلمرا در سالن‌های کوچک خود اکران کردند. با این اوصاف اما جذب ۷۷۷ هزار مخاطب،یک اتفاق خوب برای این فیلم محسوب می‌شود.

«بی‌بدن» درحالی فراتر از انتظار ارزیابی می‌شود که فیلم، از سوی برخی سینماها تحریم شد و در سالن‌های مناسب به روی پرده نرفت. برخی پردیس‌ها نیز فیلم را در سالن‌های کوچک خود اکران کردند

«خرچنگ» در اکران ۱۴۰۳، با ۷۲۱ هزار مخاطب، بیش از ۴۲ میلیارد تومان فروخت. فیلم در زمانی اکران شد که ۳ کمدی پرقدرت «۷۰سی»، «زودپز» و «صبحانه بازرافه‌ها» بسیاری از سالن‌ها را در اختیار داشتند. همچنین این فیلم در فاصله ۲ هفتهتا آغاز جشنواره فجر به روی پرده رفت که عملا زمان مناسبی برای نمایش یک فیلمنیست.

فارغ از تمام این موارد، فیلم در مقایسه با رقبا، از بازیگران چندان مطرحی برخوردارنبود و با این شرایط و برخورداری از سالن‌های اندک، توانست به چنین فروشی برسد کهبسیاری از فیلم‌های پربازیگر سال گذشته، نتوانستند چنین عملکردی داشته باشند.

آخرین فیلم این فهرست، کمدی «آریاشهر دو نفر» است. فیلمی که ۵۶۵ هزار مخاطبداشت و توانست بیشتر از ۳۵ میلیارد تومان بفروشد. این فیلم نیز در بحبوحه نمایش۳ کمدی پرچهره به روی پرده رفت و کمتر کسی تصور می‌کرد با چنین بازیگرانی بتواندبه فروش قابل قبول برسد. این فیلم موفق شد تا با این میزان مخاطب و گیشه، بسیارفراتر از چند کمدی پرمهره سال گذشته، خودی نشان دهد و خود را به جایگاهچهاردهمین فیلم پرمخاطب سال گذشته برساند.

برای سینمای ۱۴۰۳ که بسیار پرنوسان بود، قرار گرفتن ۸ فیلمی که بیشتر از پیش‌بینی‌هاظاهر شوند، یک اتفاق خوب است. در سالی که مسائل متعددی دست به دست همداده بودند تا عمده فیلم‌ها، کمتر از میزان انتظاری که از آنها می‌رفت، ظاهر شوند، ۸فیلم توانستند عملکردی فراتر از تصورها داشته باشند و بازده مخاطب و گیشه ۱۴۰۳ رابه‌زعم خود با افزایش همراه کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *