بانی‌فیلم: اگر شما هم به برکت روزهای نوروز، شب گذشته تماشاگر نخستین قسمت سریال «پایتخت۷» بودید جدای از داستان کش‌دار که مناسب قسمت اول سریال نبود، حتماً از تسخیر انواع و اقسام آگهی‌های ریز و درشت عصبانی شدید؛ آگهی‌هایی که در جای جای «پایتخت» گنجانده شده بودند!
بدیهی‌ست که پخش تبلیغات از شبکه‌های تلویزیون برای صداوسیمای پرخرج و مخارج، قابل سرزنش نیست اما تعدد و ازیاد سرسام‌آور پخش این آگهی‌های تبلیغاتی، ابتدا شأن و جایگاه شبکه یک تلویزیون ایران را تا اندازه‌های تلویزیون‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان پایین آورد.
اگر عمده زمان شبکه‌های ماهواره‌ای صرف پخش انواع و اقسام کرم‌های زیبایی و محصولات ممنوعه و انواع خواراکی‌ها می‌شود، مهم‌ترین دلیلش نداشتن بودجه دولتی و به عبارت درست‌تر، ردیف بودجه دولتی‌ست؛ این در حالی‌ست که صداوسیما از بودجه‌های چندهزار میلیارد تومانی دولتی بهره‌مند است و این بهره‌مندی ایجاب می‌کند یک حد و حدود زمانی برای پخش آگهی قبل، بعد و حین پخش سریال‌های عامه‌پسند را رعایت کند.
نکته دیگری که در تبلیغات شب گذشته خیلی «گل درشت» و آزاردهنده بود، تبلیغ یک نوع محصول توسط نقی معمولی و دارودسته‌اش قبل از آغاز پخش سریال بود!
اینکه دلایل این کار چیست و چه سهمی از پول و درآمد این آگهی، نصیب محسن تنابنده و احمد مهرانفر و هومن حاج عبدالهی و… می‌شود، موضوع این نوشته نیست، اما آنچه اهمیت دارد، ارزشمندی جایگاه اعتباری هر هنرمند و اعتمادی‌ست که تماشاگران به موقعیت هنری او دارند. به نظر می‌رسد بهای به مخاطره انداختن احتمالی این اعتبار، حتماً باید رقم قابل توجهی بوده باشد که مسئولان بازرگانی تلویزیون و تیم سازنده نتوانسته‌اند آن پیشنهاد را رد کنند.
موضوع پخش آگهی‌ها و حجم بالای آنها موضوع گزارش برخی از رسانه‌ها از جمله ایسنا شده است؛ بخوانید:
سریال «پایتخت ۷ » در حالی پخش اولین قسمت خود را دوشنبه ـ چهارم فروردین ماه ـ آغاز کرد که حجم بالای تبلیغات در این سریال، قابل توجه است. حجم بالای تبلیغات، پیش از این هم مخاطبان را در پخش فصل‌های گذشته خصوصا در «پایتخت ۶» آزار داده و حتی مورد انتقاد برخی سازندگان از جمله نویسنده قرار گرفته بود.
این در حالی است که در قسمت اول این سریال برای نوروز ۱۴۰۴، علاوه بر باکس آگهی‌های بازرگانی که آن‌هم مدت زمان قابل توجهی است، بخشی از تبلیغات در «پایتخت ۷»، با همکاری خود بازیگران و درون صحنه‌های سریال انجام و بیشتر اقلام خوراکی از جمله نوشیدنی‌های میوه‌ای، شیر، برنج و … را شامل می شود.
همچنین پیش از آغاز تیتراژ، تبلیغی پخش شد که در قالب آیتمی نمایشی از خود بازیگران پایتخت برای ساخت صحنه‌های آن استفاده کرده بودند.
معاون سیما به تازگی در نشست خبری برنامه های رمضان و نوروز ۱۴۰۴، با پرسشی درباره تبلیغاتی که از شبکه‌های سیما پخش می‌شود، مواجه شد که اظهار کرده بود: سازمان صدا و سیما بخشی از بودجه را از این طریق تامین می‌کند که نه برای ما مطلوب است و نه برای مخاطب اما بخشی از حیات مجموعه به آگهی‌های بازرگانی وابسته است.
برمهانی با یادآوری اینکه تبلیغات زیرمجموعه معاونت سیما نیست در عین حال تاکید کرده بود که «از محتوای آگهی‌ها صرف نظر نمی‌کنیم و با اینکه آگهی‌های بازرگانی ذیل مجموعه معاونت سیما نیست اما می‌دانم زحماتی در بخش بازرگانی در حال انجام است؛ به عنوان مثال مضمون آگهی بازرگانی رصد می‌شود و حتی در صورت رعایت برخی موضوعات، تخفیفاتی هم اعمال می‌شود. تا جایی که بتوانیم بین نیاز خودمان ‌و سبک زندگی مطلوب در آگهی بازرگانی موازنه برقرار می‌کنیم.»
قسمت نخست سریال پایتخت ۷، دوشنبه چهارم فروردین ماه حدود ساعت ۲۲ پخش شد و در این قسمت بازیگرانی چون محسن تنابنده، ریما رامین فر، احمد مهران فر، نسرین نصرتی و هومن حاجی عبداللهی مشاهده شدند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *