علی نصیریان با بیان آنکه «مبارک» شخصیت و ستون اصلی نمایشهای ماست، گفت: دلم میخواهد کاراکتر مبارک را با تکیه بر مسائل روز اجتماعی دوباره در دنیا زنده کنیم و این شخصیت در مضمون و ساختار تئاتر امروز ما جلوه کند.
به گزارش ایرنا، مراسم رونمایی از پوستر بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی صبح امروز (شنبه ۱۵ آبان)، با حضور استاد علی نصیریان، محمود شالویی سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، داود فتحعلیبیگی دبیر این دوره از جشنواره و محمدحسین ناصربخت قائم مقام بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی در تالار رودکی برگزار شد.
علی نصیریان در این مراسم اظهار داشت: یک خواهش از مسئولان دارم، میخواهم از افراد با استعداد در زمینه درامنویسی و نمایشنامهنویسی دعوت شود تا به شخصیت و کاراکتر مبارک فکر و نمایشنامههایی را با محوریت این کاراکتر مهم و جریانساز تولید کنند. مبارک شخصیت جالبی دارد و با زبان طنز، نقد خود را به اطرافیان منتقل میکند. این زبان لطیف و دوستداشتنی است و تاثیرگذاری بیشتری دارد. آرزو داشتم مبارک را به نمایشنامهنویسی و تئاتر امروز گره بزنم اما دیگر توانش را ندارم.
مبارک شخصیت و ستون اصلی نمایشهای کشور ماست و اگر یک درام امروزی و اجتماعی را که زندگی امروز ما را به تصویر میکشد، با محوریت شخصیت مبارک روی صحنه ببریم. مطمئن باشید این شخصیت به راحتی جای خود را در میان مردم باز میکند.
نصیریان تاکید کرد: دلم می خواهد کاراکتر مبارک را با تکیه بر درام و مسائل روز اجتماعی دوباره در دنیا زنده کنیم و شخصیت مبارک در مضمون و ساختار تئاتر امروز ما جلوه کند.
این بازیگر باسابقه با پیشنهاد برگزاری یک مسابقه نمایشنامه نویسی با محوریت شخصیت مبارک، خاطر نشان کرد: دست و بال نویسنده برای نوشتن با محوریت شخصیت مبارک بسیار باز است و بعد از پژوهش درباره این شخصیت میتوان آن را به تئاتر امروز گره زد. مبارک را نباید رها کرد، مبارک می تواند به کاراکتر کارآمد و امروزی تبدیل شود و می توان در طرح مسائل اجتماعی از این شخصیت بسیار بهره برد.
نمایش مدرن و دراماتیک ما آنطور که باید از داشتههای خود استفاده نکرده است. باید این سنتها را با ساختارهای تئاتر امروز و مضامین اجتماعی امروز گره زد و نباید روند به گونهای باشد که نمایشهای آئینی و سنتی در جایگاه خود درجا بزند.
در ادامه سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هنر ما به دور از آئین و سنتها جریان ندارد و این حرکت در تئاتر ما استمرار پیدا کرده و تاامروز به ما رسیده است. بسیار سپاسگزارم از بانیان این رویداد ارزشمند که میتواند آینده و آتیه نیکو را رقم بزند.
محمود شالویی خاطرنشان کرد: استادان بزرگی همچون علی نصیریان مایه مباهات و افتخار هستند چراکه آنچه را ما امروز در اختیار داریم حاصلی از هنرنمایی بزرگانی چون نصیریان است و افسوس میخوریم که هر چه به جلوتر میرویم چون نصیریان را کمتر در کنار خود میبینیم.
او افزود: باید از خدا بخواهیم چون نصیریانها را فزونی بگرداند و تکثر ببخشد. یقیناً وجود چنین افرادی سببساز آن است که هنر ما همچنان اصالتهای خویش را محفوظ بدارد چراکه این اصالتهای پاک باعث میشود هنر ماندگار شود.
محمدحسین ناصربخت، قائم مقام بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی به نیابت از داود فتحعلیبیگی دبیر جشنواره که این روزها در پی ابتلا به ویروس کرونا، حال جسمی مساعدی ندارد، روی صحنه آمد و گفت: فعالیت این دوره از جشنواره مدتها پیش آغاز شده است. اما کار این رویداد به صورت رسمی از امروز با رونمایی از پوستر جشنواره شروع خواهد شد. از طرف همه حضار از استاد علی نصیریان که همواره پشتیبان این رویداد بوده است، تشکر میکنم.
بنا به اعلام اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی ضمن بیان اینکه بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی از امروز رسمیت یافته است، عنوان کرد: بیست عددی بسیار خوب است چه در عرصه آموزش و چه با مضمون عددی که نشانگر طراوت و شادابی یک جوان محسوب میشود. امیدوارم بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی طراوت و شادابی را در این شرایط ناگوار جامعه بازتاب دهد. برخی چهرههای نمایشهای آئینی و سنتی امروز میان ما نیستند و بعضی دیگر به تازگی از میانمان رفتهاند. ما این امانت را از آنها گرفتهایم و امیدواریم به سلامت آن را به دست آیندگان بسپاریم.
نمایشهای آئینی و سنتی شرایط چندان مطلوبی ندارد؛ مقداری از آن به دلیل شرایط جامعه و مقداری دیگر به دلیل نامهربانی برخی با این هنر است. امیدواریم پس از برگزاری این دوره از جشنواره، پژوهشکده و بنیاد نمایشهای آئینی و سنتی با همت مسئولان و مدیران هنری تاسیس شود تا امنیت برای این گونه نمایشی به وجود آید چراکه نمایشهای آئینی و سنتی تعیینکننده هویت ما هستند.
قائم مقام بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی گفت: از مردم که حامیان اصلی این نمایش هستند سپاسگزارم و امیدوارم این دوره از جشنواره از بهترین ادوار برگزاری آن باشد و آثار این رویداد به اجرای عمومی برسند تا نشاط و طراوت را به قلبهای مردم ببرد.
در پایان با حضور داود فتحعلی بیگی، محمود شالویی، محمدحسین ناصربخت، علی نصیریان، اردشیر صالحپور، حمیدرضا اردلان، مریم معترف، قادر آشنا و هنگامه مفید از پوستر بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی و هشتمین سمینار این دوره از جشنواره رونمایی شد.
بیستمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی آذر ماه سال جاری به دبیری داود فتحعلیبیگی برگزار میشود.
بدون دیدگاه