نامزدهای نهایی نهمین دوره جایزه عکاسی «پریکس پیکتت» با موضوع آتش، معرفی شدند و طی آن ۱۳ عکاس به مرحله نهایی ارن جایزه بینالمللی راه یافتند.
به گزارش ایرنا به نقل از گاردین، جایزه پریکس پیکتت (Prix Pictet) یک جایزه بینالمللی عکاسی است که از سال ۲۰۰۸ هر ۱۸ ماه یک بار توسط بانک خصوصی و شرکت خدمات مالی سوئیسی پیکتت به بهترین عکسهای سال در حوزه محیط زیست پایدار اعطا میشود. امسال در نهمین دوره این مسابقه که با سوژه آتش برگزار میشود، ۱۳ عکاس به فهرست نامزدهای نهایی راه یافتند.
برنده جایزه امسال ۱۵ دسامبر سال ۲۰۲۱ (۲۴ آذر ۱۴۰۰) در افتتاحیه نمایشگاه آثار نامزدهای نهایی در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن اعلام خواهد شد. بیروت شگفتانگیز، راگینی کوماری و آب سیاه ۳ از جمله عکسهایی بودند که به رقابت نهایی برای جایزه پریکس پیکتت امسال راه یافتند.
بیروت شگفتانگیز، داستان یک عکاس آتش افروز (۲۰۰۶-۱۹۹۸)
بیروت شگفتانگیز یک پروژه عکاسی بر محور مجموعهای از کارتپستالهای متعلق به دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی است که اگرچه سوژههای آنها بر اثر بمباران یا برنامههای بازسازی از بین رفته یا تغییر کردهاند اما همچنان در کتابفروشیهای لبنان به فروش میرسند. عکاس این پروژه یک شخصیت خیالی به نام عبدالله فرح را به وجود آورده است که عکاس این کارتپستالها بوده و حالا برای ثبت تاثیر درگیریهای خیابانی در جریان جنگهای داخلی در لبنان، این عکسها را به آتش میکشد.
راگینی کوماری که در کودکی دچار سوختگی شد
راگینی ۱۰ ساله در دو سالگی با چراغ نفتی دچار سوختگی در ناحیه گردن و شانهها شد و از آن زمان تاکنون با محدودیت حرکتی زندگی میکند. دکتر سوبود سینگ (Subodh Singh) راگینی را در یک کمپ مخصوص سوختگی که در حوزه استحفاظی خود راه انداخته بود، پیدا کرد و تحت عمل جراحی رایگان قرار داد. با وجود آن که سالانه بیش از ۶ میلیون نفر در هند دچار سوختگی میشوند، کلینیکها و بیمارستانهای این کشور برای درمان سوختگی تجهیزات کافی ندارند و هرینه معدود امکانات موجود هم سر به فلک میکشد.
آب سیاه ۳، (۲۰۱۲-۲۰۰۸)
سالی مان برای خلق مجموعه عکسهای آب سیاه (Blackwater)، به کاوش در باتلاق بزرگ دیسمال واقع در ویرجینیا پرداخت و آتشسوزیهای وسیع و دود غلیظی را که در آن دوره این باتلاق را احاطه کرده بود، در عکسهایش ثبت کرد، آتشسوزیهایی که تجسم آتش بزرگ درگیریهای نژادی در آمریکا بود.
در ادامه دیگر نامزدهای این دوره از جایزه پریکس پیکتت را مشاهده میکنید:
جایزه پریکس پیک تت ماموریت دارد از قدرت عکاسی برای انتقال پیامهایی درباره توسعه پایدار به مخاطبان جهانی استفاده کند. هدف از برگزاری این جایزه معرفی عکسهای ممتازی است که چالشهای اجتماعی و زیست محیطی موجود را به تصویر میکشند. از سوژههای دورههای گذشته این مسابقه عکاسی میتوان به موضوعاتی چون آب، زمین، رشد، قدرت و مصرف اشاره کرد. از مه سال ۲۰۱۴ این جایزه با مشارکت موزه ویکتوریا و آلبرت لندن و موزه هنر مدرن پاریس برگزار میشود.
بدون دیدگاه