‎نخستین اسکن کامل و سه‌بعدی کشتی غرق‌شده تایتانیک، جزئیات تازه‌ای را درباره لحظات پایانی این کشتی افسانه‌ای ارائه داده و روایت‌های شاهدان عینی را تأیید کرده است.
به گزارش سایت یورونیوز، این نسخه دیجیتال با استفاده از ربات‌های زیردریایی که تا عمق ۳۸۰۰ متری بستر اقیانوس پایین رفته‌اند و بیش از ۷۰۰ هزار تصویر از لاشه‌ی کشتی گرفته‌اند، تهیه شده است.‎

کشتی تایتانیک که متعلق به شرکت بریتانیایی «وایت استار لاین» بود، در اولین سفر خود از ساوتهمپتون انگلستان به شهر نیویورک می‌رفت که در ۱۵ آوریل ۱۹۱۲ با کوه یخی در نزدیکی نیوفاندلند در اقیانوس اطلس شمالی برخورد کرد.
‎با وجود ادعای سازندگان تایتانیک مبنی بر «غرق‌نشدنی» بودن این کشتی، برخورد آن با کوه یخ باعث شد که شش بخش از محفظه‌های ضدآب بدنه بشکنند و کشتی به‌سرعت دچار آب‌گرفتگی شود.
‎در طول ساعت‌های پس از برخورد، کشتی به‌تدریج کج شد و در آستانه واژگونی قرار گرفت. امری که سرانجام مرگ بیش از ۱۵۰۰ مسافر کشتی را در پی داشت.
‎تا کنون آنچه در این میان روایت شاهدان جان‌به‌در برده دیده می‌شد این بود که حتی تا آخرین لحظات قبل از غرق کامل چراغ‌های کشتی هنوز روشن بودند.
‎حالا محققانی که نقشه سه‌بعدی کشتی را تهیه کرده‌اند می‌گویند شواهدی مبنی بر تایید این ادعا در لاشه کشتی یافته‌اند و جزئیات تازه به دست آمده نشان می‌دهد مهندسان کشتی تا آخرین لحظه برای روشن نگه‌داشتن چراغ‌ها تلاش کرده‌اند.
به گفته آنان، در محل دیگ‌های بخار که در قسمت پشتی کشتی قرار داشته است هنوز آثار عملیاتی بودن این تجهیزات دیده می‌شود.
شبیه‌سازی رایانه‌ای همچنین نشان داده است که سوراخ‌هایی در بدنه کشتی که اندازه‌ای در حد یک برگه آ۴ دارند، به‌احتمال زیاد علت اصلی غرق شدن کشتی بوده‌اند.
در میان جزئیات تازه، پنجره‌ای دیده شده که به‌نظر می‌رسد توسط کوه یخ شکسته شده باشد. این یافته با روایت‌های بازماندگان که گفته بودند در هنگام برخورد توده‌های یخ وارد کابین‌ها شده، هم‌خوانی دارد.
‎بنا بر هشدار پژوهشگران، لاشه تایتانیک به‌شدت در حال فرسایش است و در صورت ادامه این روند، ممکن است در ۴۰ سال آینده به‌کلی ناپدید شود.
‎پارکس استیفنسون، کارشناس کشتی تایتانیک، با بیان این‌که تایتانیک آخرین شاهد زنده فاجعه است و هنوز هم برای ما داستان‌هایی دارد، گفت: «این کشتی مثل صحنه جرم است؛ باید شواهد را در بستر مکانی‌شان ببینیم. دیدی جامع از کل محل لاشه، کلید درک آن چیزی‌ست که اینجا رخ داده است.»

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *