فیلم سینمایی “شکلات ششم” در گونه سیاسی-حادثه‌ای، با ورود به پرونده‌ای پنهان از زندگی چریک‌های قبل از انقلاب، در آخرین روزهای تدوین قرار دارد‌.
به گزارش رسیده، “شکلات ششم” از اتفاقاتی تراژیک در حدود پنج دهه قبل، روایتی سرراست و بی سانسور ارائه داده؛ روایتی مشتمل بر خسرو گلسرخی و ماجرای یک خیانت.
فیلم سینمایی “شکلات ششم” به تهیه‌کنندگی سیدروح‌الله حسینی و کارگردانی مهدی میرغیاثی، آخرین روزهای تدوین را می‌گذراند و بُن‌مایه آن برآمده از چند پرونده واقعی مرتبط با زندگی چریک‌های قبل از انقلاب اسلامی است.
شباهت گریم علیرام نورایی در “شکلات ششم” با نیمرخ خسرو گلسرخی از نویسندگان موسوم به چپ قبل از انقلاب اسلامی با واکنش هایی در میان مخاطبان مواجه شده هست. به جز علیرام نورایی، محمدرضا داوودنژاد نیز با شمایلی مشابه امیرحسین فطانت ظاهر شده؛ نویسنده‌ای که در دهه پنجاه خورشیدی با لو دادن طرح چپ‌ها برای گروگان‌گیری ولیعهد،  باعث دستگیری تعداد زیادی از نویسندگان و روزنامه‌نگاران چپگرا شد.
فیلمنامه “شکلات ششم” که برمبنای برخی اسناد اخیرا فاش شده از فعالیت‌های چریکی نگاشته شده چندین بار بازنویسی شده و روایت آن برخلاف آثار مرسوم، به جای نگاه بیرونی، در درون سازمان و با شکل‌گیری تعارضات داخلی فعالان چریکی می‌گذرد.
فیلم سینمایی “شکلات ششم” به مدیریت فیلمبرداری شهرام نجاریان آخرین روزهای تدوین توسط موحد شادرو را می‌گذراند تا برای رونمایی در جشنواره فیلم فجر چهل و سوم آماده گردد.
نیلوفر شهیدی، علیرضا مهران و زینب رفیعی و… دیگر بازیگران “شکلات ششم” هستند. روح‌الله حسینی تهیه‌کننده «شکلات ششم» پیش از این سابقه تولید آثاری مانند «هستی» و «سرود پرواز» را در کارنامه داشته که در این میان «سرود پرواز» بابت نگاه انسانی به شهدای نوجوان گروه سرود مدرسه قطب راوندی قم، مورد توجه قرار گرفته. حسینی قرار است سریال “آواز ققنوس” را نیز با گسترش پژوهش و مرور تک تک شخصیت های مدرسه قطب راوندی، به تولید برساند.
روح‌الله حسینی گفت: «شکلات ششم» یک اثر سیاسی با مبنای افشاگری علیه خیانت‌های بعضی سران گروهک‌هاست و در عین سعی کرده نگاهی تحلیلی بر چگونگی شکل‌گیری التقاط در فعالیت‌های چریکی داشته باشد.
وی تاکید کرد: پروسه پژوهش این فیلم چندین ماه به طول انجامیده و سعی شده تصویری رئالیستی از زندگی‌های چریکی ارائه دهد. با احترام به همه آثار مستندنمایی که صرفا فعالیت های گروهکی را از بیرون نشان می‌دهند در “شکلات ششم” سعی کردیم تصویری داخلی و از دل تقابلات درون‌سازمانی مجاهدین را براساس خاطرات و اسناد موجود، بازسازی کنیم.
حسینی با اشاره به برخی حلقه‌های مفقوده آثار تصویری مرتبط با حرکت های چریکی گفت: بسیاری برای مبارزه علیه بی‌عدالتی وارد فعالیت چریکی شدند و کنارش کم نبودند افرادی که از سر کنجکاوی یا برای نوعی تفنن و سرگرمی وارد فعالیت های گروهکی شدند و متاسفانه تا آمدند خود را از آلودگی رهایی کنند، دیدند که تا بناگوش در التقاط غرق شده‌اند. “شکلات ششم” قصد کرده هر دو نوع نگاه را کنار هم ارائه دهد.
گفتنی است فیلم سینمایی “شکلات ششم” با پایان تدوین، امور پس از تولید را خواهد گذراند تا در جشنواره فجر رونمایی گردد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *