‎علی قمصری آهنگساز و نوازنده تار به عنوان هنرمندی مستقل، در واکنش به ادعایی درباره جزایر سه‌گانه ایرانی، پروژه «تار ایرانی» را به این جزایر می‌برد.
‎به گزارش ایرنا، چندی پیش کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس و اتحادیه اروپا بیانیه‌ای مشترک صادر کردند که براساس آن از ایران خواسته شده تا به آنچه آنان در توصیفش از عبارت ادعایی «اشغال» جزایر سه‌گانه ایرانی (تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی) استفاده کردند، پایان دهد. در مقابله با این بیانیه و برای نشان دادن میزان اهمیت مرز جغرافیایی کشور برای مردم ایران، «تار ایرانی» راهی جزایر سه گانه می‌شود.
‎علی قمصری آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی، قصد دارد با بردن «تار ایرانی» به جزایر سه‌گانه، اجراهایی در این جزایر ثبت و ضبط کند.
‎قمصری در توضیح و تشریح این سفر اظهارداشت: من در قالب تار ایرانی تکنوازی‌هایی در جزایر سه‌گانه خواهم داشت. مراحل گرفتن مجوزها برای انجام این کار حدود یک هفته طول کشید و همه چیز هماهنگ شد.
‎وی درباره اهداف این سفر گفت: «تار ایرانی» پروژه‌ای برای مردم و برخواسته از دل مردم است و به نهادی وابستگی ندارد و چرخه مالی هم در آن جاری نیست. تار ایرانی، مردمی پیش آمده و همین خوشنامی باعث شده تا به یکی از تریبون‌هایی تبدیل شود که می‌تواند صدای مردم باشد.
‎این آهنگساز افزود: در طول تاریخ، کوتاهی‌ها و انفعال، بخش‌های زیادی از خاک ایران را جدا کرده است. این اتفاق در زمانی که مردم طعم تلخ تاریخ را چشیده‌اند و می‌دانند که جدا شدن بخشی از ایران، فارغ از اینکه در چه دورانی این اتفاق می افتد، ضربه به هویت ایران و ایرانی است. فکر نمی‌کنم هیچ ایرانی مقیم کشور یا خارج از آن، با هر اعتقاد و گرایشی، راضی و خشنود به تکه پاره شدن ایران باشد. تار ایرانی می‌خواهد صدای مردم درباره جزایر سه‌گانه و حساسیت‌شان درباره تمامیت ارضی ایران باشد.
‎براساس اعلام روابط عمومی پروژه تار ایرانی، قمصری اظهارداشت: من مطمئنم که اثرگذاری موسیقی مستقل برای رساندن پیام مردم به خارج از مرزها بیشتر از هر ابزار دیگری است. موسیقی، بدون خشونت و صلح طلبانه، رسانای پیام مردم به جهانیان است.
‎وی افزود: در حکومت‌های گذشته وقتی بخشی از خاک ایران از ما جدا شده، شاید موزیسین‌ها فارغ از اینکه چه نسبتی با حاکمان داشته‌اند، کم دغدغه برخورد کرده‌اند که باعث شده این اتفاقات بیافتد.
‎این نوازنده تار درباره مواضع هنرمندان نسبت به تمامیت ارضی کشور بیان کرد: در زمان ما هنرمند فراتر از رسیدگی به هنرش و اطلاعاتی که درباره کار تخصصی خود دارد، باید به روز باشد و مطالعات تاریخی، موقعیت‌سنجی و موقعیت‌شناسی داشته باشد. سفرهای «تار ایرانی» در کنار افزودن بر عشق من به ایران و تنیده شدن روحم در هویت تمام اقوام، خط قرمز حریم ایران را برایم پررنگ‌تر کرده است.
‎وی اظهارداشت: در مسیر تار ایرانی، کم، سختی و بی‌مهری ندیده‌ام اما درک این را دارم که همه‌ مسائل را به هم نیامیزم و هر مولفه را در جای خود تحلیل ‌و داوری کنم. وقتی نوبت حریم ایران می‌شود، مسئله سوالی است که در آینده فرزندان ایران از ما می‌کنند که در این زمان شما به عنوان هنرمند برای مرزها چه کردید….؟
‎قمصری گفت: اگر هنرمندی اسم خود را مستقل گذاشته، باید مستقل از همه طرف باشد. نه اینکه استقلالش را صرفا با مقابله با یک جریان نشان دهد و به جریان مقابل آن وصل شود. من هنرمندی مستقلم چون به چیزی فراتر از جریان‌های سیاسی باور دارم. به چیزی که مرا به انسانی رو به رشد و دغدغه‌مند برای خاک، خانواده، هموطن و تمام کائنات تبدیل می‌کند.
‎علی قمصری و دو تصویربردار مستقل که از شیراز به او می‌پیوندند، طی دو روز در جزایر سه‌گانه ضبط قطعاتی را انجام می‌دهند و این کار بدون هیچ حمایت مالی از هر نهادی خواهد بود. قمصری در این سفرها قطعه‌ای وطنی را می‌نوازد و می‌خواند.
‎علی قمصری آهنگساز و نوازنده تار، بم‌تار، سه‌تار، گیتار، باغلاما متولد ۱۳۶۲ در تهران، آموزش موسیقی را در هنرستان موسیقی آغاز کرد. او دوره‌ راهنمایی و دبیرستان را در هنرستان عالی موسیقی گذراند و در عین حال دیپلم رشته ریاضی فیزیک را نیز کسب کرد. همزمان با ورود به دانشگاه برای پیگیری تحصیلات دانشگاهی در رشته موسیقی، در ۱۸ سالگی ارکستری به‌ نام سرمد تأسیس کرد و در آن به ‌عنوان سرپرست، آهنگساز و نوازنده مشغول به فعالیت شد. قمصری در همین دوره عنوان نخست جشنواره موسیقی جوان را هم از آن خود کرد.
‎«نقش خیال»، «آب، نان، آواز» و «چه آتش‌ها» از آلبوم‌های قمصری است. وی تاکنون اجراهای متعددی در ایران و کشورهایی همچون فرانسه، مراکش، اسپانیا، سوئیس، کانادا، آلمان، هلند و سوئد داشته است.
‎قمصری در چند سال اخیر در قالب پروژه تار ایرانی به بسیاری از شهرها همچون قزوین، شیراز، تبریز، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خرم‌آباد، بروجرد، سنندج، خوزستان، تربت‌جام، شهرکرد، مشهد، نیشابور، سیستان، سبزوار، بندرعباس، مشهد، رشت و بوشهر سفر کرده است. وی همچنین در قالب این پروژه، اجرایی را به همراه هنرمندان کشور هلند داشته است.
‎قمصری سال گذشته تندیس طلا جایزه جهانی «براوو» روسیه را از آن خود کرد و پس از دریافت این جایزه، در کنسرتی به همراه ارکستر سمفونیک مسکو به روی صحنه رفت. وی سال گذشته به همراه سهراب پورناظری کنسرت «در هوای بی‌چگونگی» را به روی صحنه برد. قمصری همچنین امسال کنسرت نمایش «پیروز و پریزاد» را به نویسندگی و شاعری احسان افشاری به روی صحنه برد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *