جبار آذین
سیدجمال ساداتیان از تهیه‌کنندگان خوشفکر،خوشنام و معتبر و مطرح سینمای کشور است و آثاری که در مقام تهیه‌کننده در سینما تولید کرده، در ردیف بهترین فیلم‌های سینمای کشور قرار دارند.
ساداتیان جزو تهیه‌کنندگان و سینماگران تاُثیرگذار است و با عضویت و ایفای نقش مهم و تعیین‌کننده در یکی از مهمترین تشکل‌های سینمایی کشور، به سهم خود به سینما،فرهنگ و سینماگران، خدمات ارزشمندی ارائه کرده است.
گرچه تشکلی که او در آن به عنوان یکی از تشکل‌های اصلی فعالیت می‌کند، با سه تشکل دیگر از منظر نگاه و نگرش و سلیقه متفاوت است و به‌رغم این تفاوت‌ها که وجودشان برای حیات سخت سینما خوشایند نیست و مانع رشد و تکامل و طبیعی شدن روند فعالیت‌های سینما است، اما در هر حال حاصل نظرات متفاوت تهیه‌کنندگان است که چندان غیرطبیعی نیست و از نتایج روند و حرکت کنونی سینمایِ غیرطبیعی و دولتی و نهادی و غیرملی کشور است.
امید که روزگاری نه زیاد دور با بهبود حال و روز تهیه‌کنندگان سینما، احوال سینمای ایران نیز مساعد شود. ساداتیان از سینماگران و تهیه‌کنندگان باسواد و کارشناس و اخلاقمدار سینماست و تولیدات او در کسوت تهیه‌کنندگی گواه صادق این ادعاست.
او متولد سال هزار و سیصد و سی و پنج و دانش آموخته علوم انسانی است و کار حرفه‌ای خود در سینما را از سال هشتاد و یک آغاز کرده و تاکنون در این عرصه فعال است.
تولید چهارده فیلم سینمایی باارزش و تهیه سریال تلویزیونی خواب و بیدار به کارگردانی مهدی فخیم‌زاده که از آثار خوب پلیسی تلویزیون است، حاصل کوشش هدفمند او در سینما و سیماست.
فیلم‌های خوب، به رنگ ارغوان،
دایره زنگی، چهارشنبه سوری، برف روی کاج‌ها، جامه‌دران و متری شش و نیم که در سال نود و هفت ساخته شده و بعد از آن، این تهیه‌کننده به دلیل شرایط بد حاکم بر سینما، تا چند سال اثر دیگری تهیه نکرد از تولیدات اوست.
فیلم‌های چهارشنبه‌سوری، به رنگ ارغوان و آذر، شهدخت، پرویز و دیگران، جوایز مهمی را از جشنواره فیلم فجر کسب کرده اند.
خمسه خمسه نام فیلم جدیدی بود که جمال ساداتیان می‌خواست به کارگردانی بهروز افخمی جلوی دوربین ببرد، اما چون یک فیلم جنگی بود و به تجهیزات و امکانات لازم نیاز داشت،تولید آن به سرانجام نرسید.
ساداتیان سینماگری متفاوت اندیش و متفاوت‌ساز است و فیلم‌هایش از سوی مردم و منقدان و هنرمندان نمره‌های بالای قبولی اخذ کرده‌اند.
او با کارگردان‌هایی چون:اصغر فرهادی، ابراهیم حاتمی‌کیا و بهروز افخمی همکاری داشته است.این تهیه‌کننده شاخص سینما به علت نگاه سلامت به سینما و فیلمسازی و احترام به نظرجامعه، در کنار برترین سینماگران تاریخ سینمای ایران قرار دارد.
سینمای ملی ایران و فیلم‌های خوب ملی و مردمی آن، در صورت نبود سینمای دولتی و نهادی و حکومتی،‌ می‌تواند با یاری ساداتیان‌ها و سینماگران بزرگ ملی کشور مانند مسعود جعفری‌جوزانی و مدیران توانا و متخصص ملی و هنرمندان متعهد و منقدان و کارشناسان فرهیخته شکل گرفته و حیات یابد.
سینمای کنونی می‌تواند به این مهم دست یابد چنانچه نامدیران و مبتذل‌سازان و باندهای مافیایی از سینما «جارو» شوند و تهیه‌کنندگان به نفع سینمای ملی و مردمی از اختلاف‌ها و کشمکش‌ها و تفرقه‌ها دست بردارند.
فیلم‌های ساداتیان، جمال‌بخش سینما و خود او سادات اخلاقی سینماست.
این سینماگر دگراندیش این روزها در حال تولید فیلم متفاوت “زن و بچه” به کارگردانی سعید روستایی، سینماگر جوان و مستعد سینماست.
این درام اجتماعی بعد از فیلم متری شش و نیم، دومین همکاری روستایی با جمال ساداتیان است و با توجه به پیشینه‌های مقبول و مثبت هر دو در سینما اثری ممتاز و تماشایی خواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *