حسن دولتآبادی نویسنده و کارگردان پیشکسوت تئاتر و داور مهمان جشنواره تئاتر منطقه ۳ به میزبانی استان مازندران زنده بودن و جوشش تئاتر را ثمره تلاش هنرمندان شهرستانها دانست.
به گزارش مهر، جشنواره تئاتر منطقه ۳ (مازندران) از روز یکشنبه ۱۸ دی ماه در مجتمع فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران در حال برگزاری است.
حسن دولت آبادی هنرمند پیشکسوت تئاتر ساری و یکی از داوران جشنواره تئاتر منطقه ۳ (مازندران) در حاشیه این رویداد هنری با اشاره به اهمیت احیای جشنواره تئاتر فجر مناطق کشور گفت: احیای جشنواره تئاتر فجر مناطق ایجاد بستر و شرایط مناسبی برای هنرمندان به ویژه هنرمندان شهرستان است. این جشنواره نشان میدهد که تنها تهران قطب تئاتر نیست. بسیاری از هنرمندان خوب تئاتر که در تهران به فعالیت میپردازند، بچههای تئاتر شهرستان هستند.
این هنرمند پیشکسوت با بیان اینکه زنده بودن و جوشش تئاتر از شهرستانهاست، افزود: اگر قرار است به تئاتر جدی پرداخته شود و این هنر استمرار پیدا کند باید پشتوانه حمایتی مستحکمی داشته باشد. البته که تئاتر حتی اگر شرایط فراهم نباشد نیز راه خود را ادامه میدهد؛ تاریخ به ما نشان داده است که تئاتر زنده خواهد ماند. ۹ قرن تعطیلی تئاتر توسط کلیسا این هنر را نکشت و تئاتر یکی از پشتوانههای محکم رنسانس شد. تئاتری که خود کلیسا هم مجاب شد تا خود را به وسیله آن احیا کند.
وی افزود: خوشبختانه امروزه مدیران خوبی در مسند معاونت هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایش نشستهاند و من انتظار دارم روحیهای که در این بزرگواران است، موجب چرخش نگاه و سیاستگذاری و حمایت به سمت شهرستانها شود.
دولت آبادی توضیح داد: قطعاً سالنهای نمایش شهرستان نیازمند تجهیز بیش از پیش هستند. ما سالنهای با عظمتی داریم که در آنها امکانات کافی در زمینه نور و صدا نیست و این مشکلی بزرگی به شمار میآید.
این هنرمند با اشاره به اینکه با ۲ قرارداد تئاتر در تهران میتوان تئاتر یک شهرستان را تغذیه مالی کرد، گفت: در هر شکل حرکتهای تئاتری به ویژه برگزاری جشنواره تئاتر منطقهای لازم هستند. عوارض اجتماعی با تئاتر مورد بررسی قرار میگیرند. اگر ما اکنون در سطح جامعه مشکلاتی داریم بخشی به دلیل بیتوجهی به تئاتر به عنوان فضایی برای گفتگو و تخلیه انرژی است.
داور جشنواره تئاتر منطقه ۳ (مازندران) مطرح کرد: انرژی فزاینده نسل جوان تولیدکننده تئاتر و حتی مخاطب تئاتر میتواند توسط ما تقویت و هدایت شود تا مخاطبان گستردهتری به سوی تئاتر بیایند. قطعاً جشنوارههای تئاتر در سطوح استانی و منطقهای باید برگزار شوند و این موضوع نیز نیازمند برنامهریزی اصولی است تا جشنوارهها صرفاً برای برگزاری و بنا به تکلیف و وظیفه پیگیری نشوند.
این مدرس تئاتر در پایان عنوان کرد: حضور در جشنواره تئاتر فجر مناطق کشور برای کسب تجربه هنرمندان و تبادل اطلاعات و دانش آنها با یکدیگر است. البته در این میان مشکلاتی نیز وجود دارد به طور مثال برخی از عزیزان دست به کپی آثار دیگران میزنند در حالی که باید اندیشه و خلاقیت هنرمند مورد توجه قرار بگیرد. خوشبختانه استقبال مخاطبان از جشنواره تئاتر منطقه ۳ به میزبانی استان مازندارن خوب بوده است و امیدوارم این روند هموار ادامه پیدا کند.
بدون دیدگاه