بانیفیلم: در میان نهادها و مراکز فرهنگی به جا مانده از حکومت پیشین، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از مهمترین نهادهاییست که جمعی از هنرمندان را گرد هم آورد و بانی حرکتهای موثر فرهنگی شد.
ادامه فعالیت کانون پرورش در سالهای پس از انقلاب، تاکیدی بر اهمیت جایگاه این مرکز فرهنگی و هنری است، مرکزی که هدایتگر و ترسیمکننده خطمشی بسیاری از تولیدات مهم فرهنگی و سینمایی کشور هم گردید.
هسته تولید بخش بزرگی از فیلمها و انیمیشنهای آموزشی و داستانی کشور، قبل و بعد انقلاب به مرکزیت کانون پرورش فکری انجام شد و این نهاد فرهنگی در کنار حرکت بسیار موثری که در تاسیس کتابخانههای کانون در پارکها و محلههای مختلف شهرها داشت، سهم بزرگی هم در حوزه فیلمسازی و انیمیشن سازی ایفا کرد.
دعوت از فیلمسازان و هنرمندان برای فعالیت در کانون پرورش فکری، از سیاستهای درست این مرکز بود که حتی تا سالهایی از دهههای شصت و هفتاد هم ادامه داشت.
در حوزه انیمیشن سازی، ابداعاتی که توسط برخی از نقاشان و طراحان در کانون صورت گرفت، از حرکتهای ارزنده و مهم صنعت انیمیشن در ایران محسوب میشود. صنعتی که با حضور هنرمندانی مانند نورالدین زرینکلک، فرشید مثقالی، مرتضی ممیز، علی اکبر صادقی، احمد عربانی، عبداله علیمراد، عباس کیارستمی و شمار دیگری از هنرمندان نقاش و طراح هویت پیدا کرد و این هنرمندان به نوعی پایهگذار رشته نوپای انیمیشن در ایران شدند.
یکی از انیمیشنهای معروف که به واسطه موسیقیاش و استفادهای که پس از انقلاب از موسیقی آن در یکی از کارتونهای تلویزیون استفاده شد، انیمیشن «زال و سیمرغ» ساخته علیاکبر صادقی و با موسیقی مجید انتظامی بود
این انیمیشن در سال ۱۳۵۶ ساخته شد، اما موسیقیاش بیشتر از خود انیمیشن مشهور شد.
«بچههای کوه آلپ» کارتون معروفی بود که اوایل دهه ۶۰ از شبکه اول تلویزیون پخش میشد. در تیتراژ این کارتون از موسیقی متن انیمشن «زال و سیمرغ» -البته به سیاق همیشگی صداوسیما- بدون اعلام نام سازندهاش استفاده شد!
سالروز تولد مجید انتظامی بهانهای شد تا ضمن مروری بر فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بخش کوتاهی هم از انیمیشن «زال و سیمرغ» ساخته علیاکبر صادقی را با موسیقی مجید انتظامی ببینیم…
این ویدیو کوتاه را در صفحه اینستاگرام و تلگرام بانیفیلم مشاهده کنید؛
@banifilmdaily
بدون دیدگاه