نشست خبری چهلمین جشنواره موسیقی فجر با حضور دبیران و سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش مهر، نشست خبری چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر صبح شنبه ۶ بهمن با حضور احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ، رضا مهدوی دبیر و محمدعلی مرآتی دبیر اجرایی جشنواره در طبقه دوم تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدا، احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی با گرامیداشت روز آواها و نواها که ششم بهمن است، گفت: لازم می‌دانم از عزیزان حوزه اجرایی جشنواره موسیقی فجر و از یاوران دفتر موسیقی وزارت فرهنگ تشکر کنم. همچنین، بر خودم فرض می‌دانم از عزیزانی که در چهل دوره گذشته دبیر و رئیس جشنواره‌های فجر بودند تشکر می‌کنم.
وی بیان کرد: عدد چهل، عدد ویژه‌ای است و دلالت به کثرت و کمال دارد و به هر حال طی این چهل سال علیرغم فراز و نشیب‌های بسیار، جشنواره به قوامی رسیده که امیدواریم بتوانیم آن را جلو ببریم و البته که تحقق این مهم مستلزم آسیب‌شناسی است.

تمرکز «موسیقی فجر» روی موسیقی جدی است
صدری توضیح داد: تلاش داریم با توجه به امکانات موجود و شرایط کشور به لحاظ کیفی بتوانیم کیفیت جشنواره را به لحاظ هنری بالا ببریم و در مباحث کمی نیز همینطور. بنا داریم تمرکزمان را در این دوره تا جایی که جا دارد، روی موسیقی جدی‌تر بگذاریم و به همین دلیل از هنرمندان مربوطه دعوت به عمل آمده است.
سرپرست دفتر موسیقی عنوان کرد: امیدواریم در سال‌های آینده شاهد جریان‌سازی جشنواره موسیقی فجر و باز کردن راه‌های جدی در همه حوزه‌های موسیقایی باشیم و امیدواریم به دوران دهه شصت و هفتاد نزدیک شویم.
رضا مهدوی نیز در ادامه با تاکید بر اینکه تلاش داریم موسیقی ایران را بالنده کنیم و در جهان جایگاه خاصی رقم بزنیم، گفت: تفکر و ایده بحثی کلان است که به بضاعت و مقدورات برمی‌گردد نه ایده‌آل‌ها. جشنواره موسیقی فجر جشنواره‌ای است که تمام قد در دنیا شناخته شده است و علاقه‌مندان بسیاری دارد. بنابراین امیدواریم در بخش بین‌الملل از سال آینده بهترین‌ها را میزبانی کنیم و امید داریم داوران خارجی در کنار ایرانی‌ها به قضاوت بنشینند تا این مورد هرچه بیشتر تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه بخش کودک و نوجوان و بانوان را احیا کرده‌اند، بیان کرد: بضاعت ما ۲ سالن برای این ۲ بخش بود. در بخش پایان‌نامه‌ها بنا داریم این بخش را تقویت کنیم و به موسیقی مردم‌وار بیشتر توجه کنیم. همچنین، نگاه ما به شعر و ترانه متفاوت است و امسال نیز این گستردگی را در سالن‌های مختلف ادامه می‌دهیم.
مهدوی عنوان کرد: شب استادان را کما فی سابق داریم؛ برخی اساتیدی که قدم‌شان بر چشمان ما است اما فرصت را به جوانان داده‌اند، در گونه تک‌نوازی در کنار دیگر گونه‌های موسیقی در خدمتشان هستیم. همچنین شب موسیقی نواحی توسعه پیدا کرده است. در بخش نواحی و مردم‌وار بیشترین استقبال را شاهد بودیم.

دعوت از نوازندگان درجه یک دنیا برای حضور در جشنواره
مرآتی درباره بخش بین‌الملل جشنواره با توجه به تحریم‌ها گفت: در تحریم عجیبی قرار داریم اما خوشبختانه با هنرمندان بسیاری ارتباط برقرار کردیم. از ترکیه، هلند، اسپانیا، شمال آفریقا، تونس و ارمنستان گروه‌های شاخصی را داریم. از نوازندگان درجه یک دنیا دعوت به حضور کردیم. امسال سراغ شاخص‌های رفتیم و خوشبختانه روی هر کسی دست گذاشتیم مشکلی برای حضور نداشتند.
وی درباره قیمت بلیت کنسرت‌های پاپ توضیح داد: بودجه کل جشنواره، ۱۸ میلیارد تومان است که نسبت به پارسال رشد ۴۰ درصدی داشتیم. قیمت بلیت کنسرت‌های فجر را با توجه به کیفیت اجراها و توجه به موسیقی کلاسیک ایرانی و از منظر کیفیت هنری، نهایی خواهیم کرد. البته دانشجویان و هنرستانی‌ها با تخفیف می‌توانند حضور داشته باشند. این قیمت‌گذاری بر اساس کیفیت اجرا و هنرمندان است که تا هفته آینده اطلاع رسانی خواهیم کرد.

موسیقی رپ به «موسیقی فجر» راه می‌یابد؟
مهدوی درباره اضافه شدن بخش موسیقی اعتراضی (رپ) به جشنواره گفت: موسیقی رپ چیز عجیبی در فرهنگ ایرانی نیست و همان بحر طویل موسیقی ایرانی است. اما چرا ساحت زیبای موسیقی را با الفاظ زشت مکدر کنیم!؟ در حالی که می‌شود اعتراض را با زبان و موسیقی زیبا بیان کرد. همچنان‌که پروین اعتصامی و ملک‌الشعرای بهار شاهکار اعتراض در دوران خودشان بودند.
وی تصریح کرد: ما با دوستان در شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر بنا گذاشتیم کارهایی در این گونه بیایند و اگر مطلوب باشند و بشود پشت‌شان در بیاییم و منطبق با فرهنگ ایرانی باشند، قبولشان کنیم تا اشتیاق جوانان را پر کنیم اما وقتی برخی دانشش را برای تولید این گونه موسیقی ندارند یا نوعی لجاجت دارند که موسیقی را زشت کنند، حرفی نداریم.
مهدوی بیان کرد: مگر همه راک اند رول‌ها در ایران، اینگونه است؟ خیر، خیلی از گروه‌ها و خواننده‌ها در حال خواندن اشعار مولانا در این شیوه هستند.

احمد صدری همچنین از حذف بخش «سرود» در جشنواره موسیقی فجر چهلم خبر داد و دلیل حذف آن را حذف موازی کاری در سرود دانست.
مهدوی درباره تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره موسیقی فجر گفت: یکی از ستون‌های هر جشنواره دبیرخانه دائمی است و خوشبختانه خانم نادره رضایی در ابتدای حضورش تاکید بر تشکیل دبیرخانه دائمی داشت. ما چون نمی‌دانستیم وضعیت حضورمان به چه گونه‌ای پیش می‌رود، نتوانستیم این دبیرخانه را تشکیل دهیم. شخصیت و شاکله من رسانه‌ای است و مسئولیت‌های مختلف داشتم و پاسخگو بوده‌ام اما زمانی که مواردی مشخص نیست، نمی‌شود اطلاع‌رسانی کنیم که طبیعتاً شالوده کار به‌هم می‌خورد. اطلاع‌رسانی وقتی است که قطعیتش مشخص شود و شفافیت به همراه دارد.

اگر بودجه «فیلم فجر» را داشتیم، کارستان می‌کردیم
مهدوی در پاسخ به پرسشی درباره راهکاری برای فرار از شخصی‌گرایی در جشنواره موسیقی فجر در تعیین بودجه و سیاست‌های اصلی گفت: جشنواره موسیقی فجر تا الان اسپانسر مشخصی ندارد. دولت ردیف بودجه‌ای گذاشته است اما مثلاً اگر بودجه‌ای که برای جشنواره فیلم مقرر می‌کردند را به ما می‌دادند یا یکی از اسپانسرهای جشنواره، نیمی از بودجه‌شان را در اختیار ما قرار می‌داد، کارستان می‌کردیم. امروز اجاره استودیو، ساعتی یک و نیم میلیون تومان است و این در حالی است که جوایز ما قابل توجه نیستند.
در پایان نشست خبری، از پوستر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با طراحی انوشیروان مانی رونمایی شد.
سالن رزمال، سالن وزارت کشور، فرهنگسراهای بهمن، نیاوران و ارسباران، تالارهای وحدت، رودکی و اندیشه حوزه هنری، برج آزادی و سالن میلاد نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران سالن‌های اجرای کنسرت‌ها در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر خواهند بود.
مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر دوشنبه ۲۹ بهمن در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *