شاید مهم‌تر از مشکلات فعلی خانه سینما نکاتی باشد که در رابطه با موجودیت قانونی خانه سینما مطرح می‌شود، موجودیتی که با تغییری غیرقانونی در اساسنامه خانه سینما قانونی بودن آن را در معرض شک و شبهه قرار داده است.
به گزارش فارس، خانه سینما طی روزهای گذشته نه خانه سینما که خانه حواشی و جنجال‌ها بوده است. ماجرا از آنجا آغاز شد که قبل از برگزاری انتخابات خانه سینما منوچهر شاهسواری مدیرعامل و محمدعلی نجفی رئیس هیئت‌مدیره این نهاد غیردولتی از سمت خود استعفا کردند. درحالی‌که دو روز تا ۹ شهریور موعد انتخابات این نهاد صنفی باقی‌مانده است، دو عضوی که برگزارکننده این انتخاب هستند از سمت خود کنار رفتند تا این استعفا آغاز یک تنش بزرگ میان وزارت ارشاد و خانه سینما باشد.
اعتراض سینماگران و اعضا خانه سینما به فرآیند تائید صلاحیت نامزدها در حالی است که مطابق با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر موسسه فرهنگی ثبت‌شده باید تائید صلاحیت حراستی داشته باشد و این موضوع قطعاً پیش از شروع حواشی اخیر مورد اطلاع خانه سینما و اعضا آن بوده است.
اما باید گفت که با این شرایط احتمال افزایش تنش‌های خانه سینما در روزهای آتی وجود دارد؛ ابلاغیه دبیر هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی برای گرفتن تائید صلاحیت‌های نمایندگان صنوف برای شرکت در انتخابات به مذاق اعضای خانه سینما خوش نیامده و در روزهای آتی ممکن است این اتفاق تبدیل به تنش دیگر شود. اتفاقی که مشابه آن در اوایل دهه ۹۰ رخ داد و منجر به تعطیلی خانه سینما شد.
دلیل اصلی ابلاغ لزوم استعلام نامزدهلای هیئت مدیره خانه سینما هیچ‌کدام از زیرمجموعه‌های وزارت فرهنگ نبوده و اساساً اعمال تغییرات هیئت‌مدیره در سامانه ثبت شرکت‌ها نیازمند ارائه استعلامات حراستی است
در این میان نکته قابل‌توجه این است که دلیل اصلی این ابلاغ هیچ‌کدام از زیرمجموعه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و اساساً حتی به فرض حذف هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی، خانه سینما برای اعمال تغییرات هیئت‌مدیره در سامانه ثبت شرکت‌ها نیازمند ارائه استعلامات حراستی است و اساساً این دعوا حتی به فرض کوتاه آمدن وزارت ارشاد نتیجه‌ای در برندارد. بارها و بارها خانه سینما و مدیران عامل آن با استناد به مجوز فعالیت اخذشده درخواست کمک و حمایت داشته و حال در شرایط فعلی به قوانین تعریف‌شده توسط همان قانون خود را ملزم نمی‌دانند.
در کنار تمامی این اتفاقات مصاحبه محمدعلی نجفی قبل از اعلام استعفا و صحبت در رابطه با تائید شدن صلاحیت‌های نامزدهای هیئت‌مدیره خانه سینما نشان‌دهنده پذیرفتن این از سوی مدیران این نهاد صنفی است اما قطعاً ضعف مدیریت و یا عمد مدیریت باعث اعلام دیرهنگام اسامی نامزدها شده و زمان موردنیاز برای بررسی اسامی موعد انتخابات را عقب انداخته است؛ اتفاقی که طبق شنیده‌های خبرگزاری فارس مجدداً تکرار شده و درزمانی که تنها ۲ روز تا نهم شهریور و زمان برگزاری مجدد انتخابات باقیمانده اسامی جدیدی برای استعلام تحویل داده‌شده است؛ اتفاقی که ممکن است این انتخابات را مجدداً به عقب انداخته و یا باعث برگزاری خلاف مقررات آن شود.
موجودیت قانونی خانه سینما با تغییری غیرقانونی در اساسنامه آن وارد شک و شبهه شده است.
شاید مهم‌تر از تمامی این صحبت‌ها نکاتی باشد که در رابطه با موجودیت قانونی خانه سینما مطرح می‌شود، بر اساس شنیده‌ها در ابتدای تأسیس خانه سینما بندی در اساسنامه آن وجود داشته و خانه را ملزم به این نکته می‌کرد که تمامی تغییرات در اساسنامه را با تائید شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برساند، به نظر می‌رسد بند مورد نظر در دوره دولت دهم حذف شده است. خلاصه اینکه بندی که خانه را ملزم به نظارت وزارت فرهنگ می‌کرده است در حال حاضر توسط خانه سینما حذف و در موسسه ثبت شرکت‌ها نیز به ثبت رسیده است تا اساساً قانونی بودن خانه سینما را وارد شک و شبهه کند.
در نهایت اینکه باید تا آخر هفته به نظاره فعل و انفعال‌های اهالی خانه سینما نشست تا در نهایت روشن شود که این جنجال‌ها و حواشی به کجا ختم می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *