‎مجموعه‌ای از سلاح‌ها و زره‌های اسلامی و هندی به‌زودی در حراجی «ساتبیز» به مزایده گذاشته می‌شود. در این مجموعه آثاری از دوره صفوی و قاجار نیز دیده می‌شود.
‎به گزارش ایسنا، حراجی ساتبیز قرار است در تاریخ ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت‌ماه)، مجموعه‌ای استثنایی از سلاح‌ها و زره‌های اسلامی و هندی را در لندن به حراج بگذارد. این مجموعه‌ توسط «فیلیپ ژیل رنه میسیلیه» (Philippe Gilles René Missillier) (۱۹۴۹–۲۰۲۲)، مجموعه‌دار و پژوهشگر فرانسوی، گردآوری شده است.
این مجموعه شامل بیش از ۱۰۰ قطعه است که در مجموع بیش از ۵۰۰ سال تاریخ را در بر می‌گیرد و حاصل بیش از ۵۰ سال مطالعه پیگیرانه و گردآوری منسجمِ یک فرد است.
«میسیلیه» تصمیم گرفت بر موضوع مورد علاقه‌اش تسلط کامل پیدا کند؛ او از هر موزه‌ای بازدید کرد، در هر حراجی شرکت کرد، همه کاتالوگ‌ها و منابع را تهیه کرد و چنان در این حوزه غرق شد که خود به نمادی از آن تبدیل شد و به دانش این حوزه افزود.
در سال ۱۹۸۸ میلادی بخش عمده‌ای از مجموعه او در نمایشگاهی با عنوان «شکوه سلاح‌های شرقی» (Splendeur des Armes Orientales) در پاریس به نمایش درآمد که بزرگ‌ترین نمایشگاه در نوع خود بود. این مجموعه اکنون، برای نخستین بار پس از «شکوه سلاح‌های شرقی»، دوباره به نمایش گذاشته می‌شود.
‎از جمله قابل توجه‌ترین اشیائی که از این مجموعه در حراجی پیش‌رو «ساتبیز» به مزایده گذاشته می‌شوند، می‌توان به یک کلاه‌خود آق‌قویونلو از زرادخانه «سن ایرنه» (Saint Irene)، واقع در آناتولی شرقی یا شمال‌غربی ایران اشاره کرد که به اواخر قرن ۱۵ میلادی تعلق دارد. ارزش این کلاه‌خود بین ۱۵۰,۰۰۰ تا ۲۵۰,۰۰۰ پوند تخمین زده شده است.
‎در این حراجی همچنین شمشیر «جهان‌گشا» شاه‌جهان، متعلق به شمال هند و قرن ۱۷ میلادی ارائه می‌شود. شاه جهان پنجمین امپراتور سلسله گورکانیان هند است. فرمان‌روایی تاج‌محل را ساخت.
این شمشیر خمیده دارای تیغه‌ای از فولاد جوش‌خورده با الگویی خاص بوده که دارای لبه‌ای کاذب است. قبضه‌ نقره‌ایی این شمشیر با نقش‌های گیاهی به‌زیبایی حکاکی و قلم‌زنی شده و زمینه‌ای از مینای شفاف فیروزه‌ای دارد. غلاف چوبی آن با ابریشم قرمز پوشیده شده که با نقوش گل‌دار از ابریشم سبز تیره و نخ طلایی تزئین شده است. سرغلاف (chape) نیز با قبضه هماهنگ و هم‌طرح ساخته شده است. ارزش این اثر بین ۶۰۰,۰۰۰ تا ۸۰۰,۰۰۰  پوند برآورد شده است.
‎در این حراجی همچنین آثار ایرانی ارائه شده است که از جمله آنها به یک تبر فولادی کمیاب صفوی می‌توان اشاره کرد که به ربع دوم قرن ۱۷ میلادی تعلق دارد.
سر تبر فولادی به دقت مرصع‌کاری شده است. لبه‌های آن با خطوط برجسته مشخص شده‌اند و روی دسته چوبی، سرپوش عاجی و بند قرمز مدرن قرار گرفته است. طول این تبر ۶۰.۳ سانتی‌متر است. ارزش این اثر بین ۸۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ پوند برآورد شده است.
همچنین یک زره قاجاری متعلق به اواخر قرن ۱۸ یا اوایل قرن ۱۹ میلادی نیز وجود دارد.
این زره از پنج صفحه فولادی تشکیل شده که با لولا به هم متصل شده‌اند. دو صفحه جلویی اکنون وجود ندارند. هر صفحه از پنج ورق فولادی ساخته شده است که با میخ‌ها و جوش آهنی به هم متصل شده‌اند. سطح هر صفحه با طرح پیچ‌دار تاک‌انگور طلاکاری شده، که شامل پرندگان نیز می‌شود. روی صفحه مرکزی، کتیبه‌ای شامل بخشی از آیه ۱۳ سوره ۶۱ در قاب بالای صفحه قرار دارد، و در اطراف حاشیه‌ها گزیده‌هایی از سوره ۴۸ (الفتح) وجود دارد که با آیات ۱ تا ۵ در صفحه مرکزی آغاز می‌شود، آیات ۴ تا ۷ در صفحه سمت چپ و پایان آیه ۷ تا ۹ و آیات ۱۵تا ۱۷ در صفحه سمت راست نوشته شده است. ارزش این اثر نیز بین ۱۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ دلار تخمین زده شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *