بانیفیلم: در حالی که محمد مهدی اسماعیلی گزینه پیشنهادی وزارت ارشاد پس از انتشار برنامه خود مورد انتفادات زیادی از جانب دستاندرکاران سینما، تئاتر و سایر صنوف هنری قرار گرفت، امروز شنبه ۲۴ صنف عضو خانه سینما بیانیهای اعتراضی در باره برنامههای اعلامی وزیر پیشنهادی ارشاد منتشر کردند.
به نظر میرسد توضیحاتی که وزیر پیشنهادی ارشاد در باره برنامههای ارایه خودش داد نتوانسته دیدگاه دستاندرکاران سینما را اقناع کند، توضیحاتی که طی آن اسماعیلی به صراحت اعلام کرد که برنامه پیشنهادی، حاصل جمعبندی برخی از مشاورانش بوده و دیدگاههای او نیست.
متن کامل این بیانیه که به امضای ۲۴ صنف سینمایی رسیده چنین است:
قرار است وزیر فرهنگ بشوید یا شعار؟/ باد می کارید و طوفان درو میکنید.
جناب آقای محمد مهدی اسماعیلی،
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم
صریح و بی پرده با شما سخن میگوئیم، چرا که از همان آغاز جایی برای پردهپوشی باقی نگذاشتهاید. از جنابعالی هم می خواهیم که اگر باوری به صراحت کلام دارید پاسخگوی جامعه بزرگ فرهنگ و هنر باشید.
اگر قصدتان تعطیلی حرفه سینماست، لطفا تعارف را کنار بگذارید، اگر نه حتی در شرایطی که طالبان متحجر در بساط تازه به راه افتاده همسایگیمان، ندای رواداری و تساهل براه انداختهاند، جنابعالی هنوز از راه نرسیده، اکثریت محصولات سینمایی را باطل دانسته و به تبع آن سازندگان و دست اندرکاران این عرصه را به بدخواهان و مفسدین و کفار فرهنگی تشبیه کرده اید، که عزمی جز ترویج اباحه گری و فساد و بیاخلاقی ندارند.
شما پیش از جلوس بر تخت وزارت، به زعم خود “اشّداء علی الکفار” خوانده اید و تیغ تان را به سمت هنرمندان مظلومی که با تمامی مشقتها و تحت سیطره همین گونه مدیریتها، سالهاست به فعالیت خود ادامه میدهند نشانه گرفتید؛ این چه معنایی جز قلع و قمع و حذف فرهنگی و هنری می تواند داشته باشد؟
با این بیانات و شعارها و طرح سطحی ترین درک و تحلیل از جامعه و مخاطب، نکند تصور کرده اید به جای وزیر فرهنگ قرار است وزیر شعار بشوید؟
اگر می خواهید جامعه سینمایی را با این پندارهای جعلی و گفتارهای باطل و بی اساس بیازمائید، باید گوشزد کنیم که زمین محکمی را انتخاب کرده اید و بدانید که گذشتن از این مسیر دامن تان را بگونه ای ناپاک می کند که هیچ آئین طهارتی قادر به تطهیر آن نیست.
جناب وزیر محترم آینده! از ما بپذیرید و باور کنید که مشاوران تان پوست خربزه زیر پایتان انداخته اند، چرا که اگر ایشان اندک درک و واقع نگری سیاسی و اجتماعی داشتند، به خاطر می آوردند که جامعه اصناف سینمایی و کل جامعه فرهنگی و هنری، در مواقع بحران چگونه کنار هم جمع می شوند و یکپارچه و متحدانه و با همه وجودشان از شرافت و موجودیت شان دفاع می کنند.
باور کنید که در این هنگام، اشک مان لحظهای بر این نوشته همراه با خون جگر و از سر غیظ بند نمیآید، چرا که درد مصیبت از دست رفتن یکی از عزیزترین و گرامی ترین هم صنفی هایمان را از سر میگذرانیم. بانوی کاردانی که چون دیگر هموطنان و همصنفیهای ما، قربانی مدیریت کلان نالایقی شد که چون برگریزان خزان نفس مردمانش را یک به یک میگیرد.
مدیریتی که عرصه فرهنگش را شما قرار است اشغال کنید و وا اسفا از این ترهات که به نام برنامه به هم بافتهاید و نمیدانید که باد میکارید و طوفان درو میکنید. ایکاش فرجام این تجربه ناکام را از همفکران دیگرتان که یک بار در گذشته هم عزم شان را جزم کرده بودند که در این خانه را ببندند، میپرسیدید.
جناب آقای اسماعیلی، هنوز وزیر نشده، با این تحلیلهای بیپایه از جان این سینمای بی جان شده چه میخواهید؟
بیکاری، اوضاع بد اقتصادی و معیشتی، بیماری و آینده نامعلوم برایمان کم نیست؟
از دست رفتن سرمایه های بزرگ انسانی و گرانبهای سینمای مظلوم ما کافی نیست که شما از راه نرسیده این چنین شلتاق میکنید؟
اگر همفکرانتان در گذشته و در مقابله با این سینمای ملی، به همین شیوه شما، با آمارها و پیشبینیهای مجعول برگرفته از پایان نامههای دانشجویی قدیمی به اسم برنامه، پیش پای ما سنگ نمیانداختند، حالا در مرتبه بسیار والاتری در عرصه سینمای ملی و جهانی قرار داشتیم. با این اوصاف آیا ما باید شما را محاکمه کنیم یا شما ما را؟
سالیان درازی است که گاه و بیگاه با امثال شما کنار آمدهایم، با محدودیتها و کم دانشی و جهل هنریتان ساختهایم و از حوض خزه گرفتهتان با مشقت تلاش کردیم تا خودمان را به اقیانوس سینمای جهانی برسانیم و موفقیتهایمان را با شما که غالباً اگر سد راه ما نبودید، یاورمان هم نبودهاید، قسمت کردهایم.
جناب وزیر محترم پیشنهادی؛
ما جامعه بزرگ سینما سخت امیدواریم که این اعتراض جمعی درسی روشنگر باشد برای پذیرفتن تعامل فرهنگی در خور به عنوان تنها مسیر آینده تان، چرا که آزمودن هر راه دیگری، مصداق کامل بر سر شاخ بن بریدن است.
۲۹ مرداد ۱۴۰۰
کانون کارگردانان سینمای ایران
انجمن صنفی تهیه کننده-کارگردانان سینما
انجمن صنفی فیلمنامه نویسان سینما
انجمن صنفی بازیگران سینما
انجمن صنفی فیلمبرداران سینما
انجمن کارفرمائی تهیه کنندگان (اکت)
انجمن تهیه کنندگان مستقل سینما
انجمن صنفی طراحان فیلم
انجمن صنفی تهیه کنندگان سینمای مستند
انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند
کانون آهنگسازان سینمای ایران
انجمن فیلم کوتاه ایران
انجمن طراحان فنی و مجریان صحنه سینما
انجمن صنفی پخش کنندگان فیلم
انجمن صنفی مدیران و دستیاران تدارکات سینما
انجمن صنفى دستياران فيلمبردار سينماى ايران
انجمن صنفی گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم (دوبلاژ)
انجمن صنفی انیمیشن ایران
انجمن صنفی عکاسان سینما
انجمن صنفی صدابرداران و صداگذاران سینما
انجمن صنفی بازیگران بدلکاران سینما
انجمن صنفی تبلیغات سینما
انجمن جلوه های ویژه سینما
انجمن مدرسان سینما
بدون دیدگاه