نخستین کارگاه تخصصی انجمن عکاسان خانه تئاتر با عنوان « مدیریت رنگ و کالرگریدینگ در عکاسی » با حضور عباس حمید سمیعی یکشنبه 21 اردیهشت، ساعت 17 در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به کزارش رسیده، در ابتدای این کارگاه که با رویکردی بر تئاتر مستند و طنز در یونان باستان شروع شد پس از صحبت درباره تئاتر مستند و طنز در ادامه درباره اینکه چگونه با استفاده از مدیا عکاسی یک پرفورمنس را فریز شده نمایش دهیم صحبت شد.
عباس حمید سمیعی در ادامه این کارگاه درباره مسائلی پیرموان عکاسی تئاتر همچون: لو لایت مشکل اصلی در عکاسی تاتر، عکاسی در نور کم، سرعت پایین شاتر همیشه موثر نیست، در مثلث نوردهی چه کنیم که عکس خوبی ثبت کنیم ، اول ترکیب بندی و بعد رنگ، انتقال مفهوم به مخاطب، گاهی در عکاسی تاتر رنگ اهمیت ندارد ، چرا رنگی ثبت کنیم؟، چرا رنگی نشان بدهیم؟، عکاس حرفه ای در غرب شناخت بهتر از نحوه ارایه تحقیق، یاد بگیریم چگونه ارایه کنیم، قابلیت نقدپذیری، رنگ واقعی اهمیت دارد، اصل ابزه ها و فرمها اهمیت داره، کمک رنگ به عنوان ترکیب بصری، اهمیت کیفیت چاپ اثر، در فضای مجازی رنگ چگونه است؟، یکی شدن عکاس، دوربین و تاتر ، درک ادبی نمایشنامه، تسلط به زبان متن و زبان تصویری، اهمیت ترکیب بندی، زاویه دید، رنگ ها، انتخاب عکس، انتخاب بهترین ترکیب بندی، تسلط و آشنایی به منوهای دوربین عکاسی، رنگی که در تصویر میبینیم همان هست که در صحنه است ؟ ، اهمیت یکسانی رنگ، ویرایش در مرحله پست، دسته بندی مونو کروم، سیاه سفید، در اجرای عکاسان بهترین فرصت برای عکاسان هست امتحان کردن رنگ های مختلف پیش تولید، تولید، پساتولید، برای هر سه مرحله برنامه ریزی داشته باشیم، خطای رنگ و نورسنجی در دوربین، CRIپروژکتورها باشه به بحث پرداخت.
عباس حمید سمیعی همچنین در ادامه این کارگاه به تشریح موضوعاتی چون: چگونه تنظیمات دوربین رو درست کنیم که خطای دید نداشته باشیم؟، سنسور شماری هر ساله دوربین عکاسی ، حاشیه بنفش به روی سوژهها، فیلتر یووی ممکنه باشه، پاک نکردن فایل RAW، تمام برند دوربین ها باید از یک پروتکل رنگی استفاده کنن ( 256 رنگ ) ، از فرمت غیر فشرده RAW استفاده کنید ، استفاده از فرمت RGB استاندار برای عکاسی پرداخت که کارگاه اول در ساعت 18:15 به پایان رسید.
در ادامه، کارگاه دوم تخصصی انجمن عکاسان خانه تئاتر با عنوان «هوش مصنوعی و کاربرد آن در عکاسی تئاتر» با حضور آرش ترکاشون از ساعت 18:45 تا 20 در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان با حضور اعضای این انجمن و علاقمندان به عکاسی تئاتر برگزار شد.
در شروع این کارگاه، آرش ترکاشون به معرفی برنامه های ساخت، ادیت ، پردازش عکس با هوش مصنوعی پرداخت.
وی با اشاره به بهترین هوش مصنوعی ها در زمینه ساخت ویدیو، عکس و موسیقی، برنامه Runway را که یکی از موتورها و ابزارهای تصویر سازی و ویدیو سازی قوی است را تشریح این موضوع : در تصویر سازی یا ویدیو سازی با عکس های تئاتر در این هوش مصنوعی بعد از آپلود عکس دستورات لازم را به برنامه می دهیم تا تغییرات اعمال مورد نظر شود ، بدین ترتیب میتوانیم عکس را به استایلهای مختلف به منظور ساخت تیزر و… دربیاوریم و سپس به چگونگی استفاده درست و ساخت خروجی های دقیق و با کیفیت از آن پرداخت.
همچنین در ادامه هوش مصنوعی Leonardo را هم به دلیل پیشرفت و ارتقا سطح کیفی برای ساخت عکس معرفی کرد.
و برای ساخت موسیقی نیز هوش مصنوعی Suno را بسیار قوی و مناسب معرفی کرد .
آرش ترکاشون در پایان خاطر نشان کرد : درحال حاضر وقت این رسیده که با متریال عکس های تئاتر از دید دیگری نیز به آن نمایش نگاه شود.
بدون دیدگاه