پنجمین همایش بین‌المللی «دیپلماسی نوروز» و «اهدای نشاننوروز» شنبه، ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳ در فرهنگسرای نیاوران برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران، پنجمین همایشبین‌المللی «دیپلماسی نوروز» و «اهدای نشان نوروز» با حضوربرخی از مسئولین از جمله حسین انتظامی معاون توسعه منابعوزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جابر وثیق رئیس اداره سمن‌ها،انجمن‌های دوستی و دیپلماسی شهری ، محمدرضا بهرامیدستیار وزیر و مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه، سفراو نمایندگان کشورهای خارجی از جمله ساحل عاج، ترکمنستان،قزاقستان، کوبا، آلبانی، فرقیزستان، آذربایجان، افغانستان،ازبکستان، تاجیکستان، ادیبان، هنرمندان و… در فرهنگسراینیاوران به پایان رسید.
در ابتدای این مراسم پنل‌ تخصصی «صلح نوروزی» به دبیریشیرین تاجیک با سخنرانی نعمت‌اله فاضلی، دبیر کمیتهاندیشه‌ورزان صلح، با موضوع «صلح نوروزی» و همچنین پنلتخصصی «آئین‌های نوروزی و آموزش صلح به کودکان» باسخنرانی مهتاب حاجی‌محمدی، رئیس کمیته صلح ‌و کودک، برگزارشد. 
در بخش دوم  نیز «سلام و تبریک نوروزی» کشورهای ایران،پاکستان، ترکمنستان، تاجیکستان، افغانستان، آذربایجان، آلبانی،قرقیزستان، گرجستان، مقدونیه، ترکیه، اقلیم کردستان، روسیه،هندوستان و عراق با گویش این‌کشورها اجرا شد.
پس از آن گروه موسیقی افغانستانی به اجرای نغمه‌های شادافغانی (رباب‌نوازی و طبل نوازی) به خوانندگی شهاب خان پرداختند.
سپس در ادامه مراسم اونتالاپ اونالبایف، سفیر قزاقستان درایران، با تبریک نوروز، گفت: ایران فرهنگی دیرینه دارد. امیدوارمسال خوبی برای کشور ایران باشد و امیدوار هستم با مدیریتدکتر پزشکیان ایران سال و آینده خوبی پیش رو داشته باشد. تلاش دولت ایران برای پیشرفت و بهبود شرایط اجتماعی واقتصادی کشور را می‌بینم. 
او افزود: بیش از ۳۰۰۰ سال است که نوروز را با اسامی مختلف درکشورهای فرهنگی حوزه نوروز جشن می‌گیریم و این نشانههمبستگی میان جوامع است. نوروز در بین ما قزاق‌ها یعنی برابرشدن شب و روز که زمین و طبیعت زنده می‌شود. در قزاقستان ۵ روزبرای نوروز تعطیل است اما مردم ما یک ماه جشن می‌گیرد. امسالهم ۱۰ روز را با موافقت رئیس جمهور برای مناسبت نوروز نام‌گذاریکرده‌ایم. 
او سپس به تشریح نام‌گذاری روزهای نوروز در کشورش پرداخت. 
سفیر قزاقستان در پایان با اشاره به علاقه‌اش به حافظ شعر «زکوی یار می‌آید نسیم باد نوروزی / از این باد ار مدد خواهی چراغدل برافروزی» را خواند. 
سپس گروه موسیقی ایرانی «چلیپا» قطعاتی از موسیقی‌هایقدیمی ایرانی را برای حاضران اجرا کردند.
در ادامه مراسم‌ محمدرضا بهرامی، دستیار وزیر امورخارجه، درسخنان کوتاهی، گفت: برای مراسم متن سخنرانی «نوروز جشنی برایتمدن ملت‌ها» آماده کرده بودم، اما حس می‌کنم این متن با روح‌ مراسممطابقت ندارد. 
او افزود: روح زیبای نوروز انسان دوستی، عشق ‌و دوستی است کهدر اقدامات انسان‌دوستانه نمایان می‌شود. 
پس از آن پنجمین مراسم اهدای نشان نوروز برگزار شد و به تعدادیاز کشورهای تمدنی نوروز و فعالان حوزه این نشان اهدا شد. نشانهمراه با خلعت نوروزی یا چپن‌ به برگزیدگان اهدا شد.
اسامی برگزیدگان به شرح زیر است: 
دکتر ولی‌الله بهره (ولی‌شاه بهره) از هرات، اونتالاپ اونالبایف،سفیر قزاقستان، الخلاندر فونتس، معاون سفیر کشور کوبا، مهتابحاجی محمدی، طیبه محمد، سیدروح‌الله میری
در بخش فیلم: 
ابراهیم امینی، کارگردان فیلم چشم بادومی، محمود کریمی،کارگردان فیلم بچه مردم 
در بخش دانشگاه‌ها:
دانشگاه علامه طباطبایی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *