وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی از موزه سینما و فیلمخانه ملی ایران بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجید پوراحمدی مشاور وزیر و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر عصر دیروز جمعه نهم مهرماه از موزه سینمای ایران و فیلمخانه ملی ایران بازدید کردند.
در این دیدار محمدمهدی اسماعیلی پس از بازدید از موزه سینما گفت: سینمای ایران بخشی از هویت ملی ماست و خاطرات مشترک زیادی با سینما و تلویزیون داریم، به همین دلیل در ابتدای کار باید مروری بر آنچه داشتهایم، میکردیم.
وی با بیان اینکه موزه سینما بخشی از تاریخ سینمای ایران است، ادامه داد: برای ما که میخواهیم فعالیتهای توسعهای در سینمای ایران انجام دهیم، شناخت عمیقتری لازم بود به همین دلیل در اولین روز کاری رییس سازمان سینمایی از این ۲ مجموعه تاریخی- موزه سینما و فیلمخانه ملی- بازدید کردیم.
اسماعیلی موزه سینما را مجموعه افتخارآمیزی دانست و اظهار کرد: میتوانیم بخشهای دیگری را در آن ایجاد، تکمیل و مورد بهره برداری قرار دهیم. بیش از یک سدهای که از ورود سینما به ایران میگذرد، به ویژه دوره ۷۰ سال اخیر بخشی از حافظه تاریخی ما مجموعههایی است که امروز در موزه سینما وجود دارد و یا باید به این مکان منتقل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بیشتر متوجه حساسیت و مخاطرهآمیز بودن کار شده است، گفت: اگر در حفظ این گنجینه و تکمیل آن دقت نکنیم ممکن است آسیبی وارد شود که بعدها تاسف بخوریم. بازدید از این مجموعه شوق ما را بیشتر کرد تا آنرا بهتر مورد بهره برداری قرار دهیم.
وی یادآور شد: موزه سینما باید شناسنامه و گنجینه تاریخ سینمای کشور باشد. زنده نگه داشتن و توجه به میراث ارجمند سینما و دستاوردهای ماندگار آن مستلزم شناخت و شناساندن این میراث گرانقدر به اعضای جامعه، به خصوص نسل جوان و نوجوان کشور است، این جایگاه به مثابه پل ارتباطی جامعه با سینماگران و هنرمندان به شمار میآید و باید از این جایگاه برای معرفی ظرفیتها و زیباییهای سینما به جامعه و حتی اقشار و گروههای غیر سینمایی بیشترین بهره را برد. باید از همه ظرفیتهای موزه در راستای رشد و بالندگی و اعتلای سینما استفاده کنیم.
اسماعیلی درباره گفتوگوهای تاریخ شفاهی موزه سینما نیز گفت: سابقه کار در حوزه اسنادی دارم، مدتی معاون مرکز اسناد تاریخی بودم و بخشی از کارمان تاریخ شفاهی بوده است؛ ضبط و حفظ خاطرات کسانی که در حوزه انقلاب اسلامی نقش آفرین بودند. در حوزه سینما هم نیازمند تاریخ شفاهی هنرمندان هستیم که خوشبختانه در موزه سینما این کار شروع شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هر جایی که بتوانیم نگاهها و خاطرات پیشکسوتان سینما را ضبط و حفظ کنیم اتفاقات خوبی به همراه خواهد داشت و گنجینه قابل استفادهای خواهد بود.
اسماعیلی درباره مهمترین اولویت خود در سینما نیز گفت: آقای خزاعی از دوستان قدیم من بودند که این مسئولیت را به او واگذار کردیم زیرا هم اهالی سینما نسبت به ایشان نگاه مثبتی دارند و هم خود او شناخت خوبی نسبت به سینما دارد. برنامهای ارائه دادند و ما باهم به تفاهم رسیدیم به عنوان برنامه تحولی در سینمای ایران باشد تا بر اساس این برنامه بتوانیم از همه ظرفیتهای اهالی هنر در سطح کشور در حوزههای مختلف سینما بهره مند شویم.
وی همچنین تاکید کرد: باید عقب افتادگی هایمان در تولید آثار فاخر سینمایی را با حمایت و پشتیبانی جدی مجموعه دولت و شخص آقای رئیسجمهور جبران کنیم.
پس از بازدید محمدمهدی اسماعیلی و محمد خزاعی از بخشهای مختلف موزه سینمای ایران، فیلمخانه ملی ایران و بخشهای نیمه تمام آن، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار امیدواری کرد که با اختصاص اعتبار لازم علاوه بر اتمام بخشهای باقیمانده، تجهیزات مورد نیاز تامین شده و از گنجینه سینمای ایران به شیوه استاندارد محافظت شود.
سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، مهران عباسی مدیرعامل موزه سینما، لادن طاهری رئیس فیلمخانه ملی ایران و مدیران موزه سینما از دیگر حاضران در این دیدار بودند.
بدون دیدگاه