بانی‌فیلم: دو روز پس از برگزاری مراسم افطاری ابراهیم رییسی با هنرمندان سینما، تئاتر، موسیقی و… خبرگزاری ایرنا در گفت‌وگو با برخی از خنرمندان حاضر در افصاری رییس جمهوری، به بازتاب‌های این دیدار پرداخت.
۲۵ هنرمند عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت با امضای یک نامه خطاب به مقام ریاست جمهوری، خواستار حمایت مادی و معنوی ایشان از موسسه هنرمندان پیشکسوت شدند.
به گزارش ایرنا، روز پنج‌شنبه (۲۵ فروردین ۱۴۰۱) ۱۷۰ نفر از هنرمندان پیشکسوت در یک دورهمی صمیمانه در حیاط دولت، میهمان رئیس‌جمهوری ایران شدند.
جمعی از هنرمندان عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت از جمله جهانگیر الماسی، عنایت بخشی و محمود پاک‌نیت در این مراسم نامه‌ای خطاب به ابراهیم رئیسی امضا کردند که شامل چند درخواست از جمله کمک مالی، ساخت سالن چند منظوره موسسه هنرمندان پیشکسوت، اعطای تسهیلات بانکی کم بهره با بازپرداخت بلند مدت برای خرید یا ساخت خانه برای هنرمندان فاقد مسکن و خرید یا احداث بیمارستان اختصاصی برای تمامی هنرمندان کشور بود.
اسماعیل آذر، عباس بابویهی، هوشنگ توکلی، لوریس چکناواریان، اسماعیل خلج، محمد سریر، جهانبخش سلطانی، انسیه شاه حسینی، قباد شیوا، جمال شورجه، مهوش صبرکن، احمد عربانی، محسن علی اکبری، شاهین فرهت، محمود فرهنگ، تاج بخش فنائیان، محمد گلریز، نادر مشایخی، هادی منتظری، غلامرضا موسوی، سیدضیاء هاشمی و آذر هاشمی از دیگر امضاکنندگان این نامه بودند.
سید ابراهیم رئیسی نیز در مراسم بر حمایت و احترام هنرمندان پیشکسوت تاکید کرد.
وی در بخشی از سخنان خود ضمن اشاره به آیات قرانی و احادیث مبنی بر احترام بزرگان جامعه و پیشکسوتان گفت: پیشکسوتان هنر چراغ راه هستند و همواره باید مورد حمایت قرار گیرند.

لوریس چکناوریان: موسیقی هنر پرخرجی‌ست، کمک کنید؛ دیدار با رئیس‌جمهور چند بار در سال تکرار شود

رهبر ارکستر و چهره بین‌المللی موسیقی کشورمان با بیان اینکه دیدار با رئیس‌جمهور باید چند بار در سال تکرار شود، گفت: موسیقی هنر پرخرجی‌ است از مسئولان می‌خواهم به هنرمندان این حوزه کمک کنند.
لوریس چکناوریان اظهار داشت: در جلسه‌ای که پنج شنبه شب، رئیس جمهور میزبان دورهمی هنرمندان و پیشکسوتان عرصه سینما، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی با سلایق و طیف‌های مختلف بود برخی از هنرمندان از مشکلات و مطالبات خود سخن گفتند و او گوش داد، جلسه خوبی بود اما این نوع نشست‌ها باید چندین بار در سال برای یادآوری موضوعات تا حصول نتیجه برگزار شود.
وی با بیان اینکه هنر حرف اول را در هر مملکتی می‌زند و مهم‌ترین مباحث را می‌توان در غالب هنر مطرح کرد، اذعان داشت: برای آموزش هنرجویان موسیقی باید همانند کشورهای چین و ژاپن از اساتید خارجی دعوت کنیم تا بتوانیم یک ارکستر درجه یک برای اجرای آثار هنرمندان ایرانی داشته باشیم تا بتوانند با هنرمندان دنیا رقابت کنند.
این آهنگساز، رهبر ارکستر و چهره بین‌المللی موسیقی کشورمان گفت: هنر موسیقی بودجه بزرگ می‌خواهد و باید این افراد حقوق بالایی دریافت کنند تا بتوانند امرار معاش کنند. اما امروزه موسیقیدانان برای تامین مخارج خود باید همزمان چند جا کار کنند.
چکناوریان با تاکید بر اینکه قیمت سازهای موسیقی بسیار گران است، ابراز امیدواری کرد روزی برسد که هنرمندان ایرانی در تمام رشته‌ها بدونه دغدغه مالی بتوانند در راستای اعتلای فرهنگ و هنر گام‌های اساسی بردارند.
وی در خصوص تشکیل کارگروه مشترکی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان عرصه هنر، برای بررسی مشکلات هنرمندان نیز گفت: تاکنون که کارگروهی تشکیل نشده، ببینیم و تعریف کنیم.
این موسیقی‌دان با بیان اینکه جلسات هنرمندان با دولتمردان باید بیشتر تداوم داشته باشد، گفت: موسیقی هنر پرخرجی است دولتمردان به موسیقی توجه بیشتری داشته باشد تا هنرمندان از ایران نروند.

جهانگیر الماسی: با این دولت به اتفاقات مثبت در سینما امیدوارم/سینمای استراتژیک در دیدار با رئیس جمهور مورد تاکید قرار گرفت

بازیگر فیلم‌های «پشت پرده مه» و «کمیته مجازات»، گفت: در جلسه دیدار هنرمندان با رئیس جمهور خوشبختانه بارها به موضوع سینمای استراتژیک اشاره شد. امیدوارم رسانه‌ها اهتمام جدی داشته و این موضوع مهم را تحلیل کنند.
جهانگیر الماسی، مراسم افطاری رئیس جمهور و دیدار با هنرمندان را مثبت ارزیابی کرد و توضیح داد: در این دیدار نوع مواجهه مسئولان دولتی مناسب بود. آنها دوستانه برخورد کردند و نشان دادند هنرمندان را دوست دارند. امیدوارم با کمک خداوند بتوانیم به کشورمان بیش از پیش خدمت کنیم.
الماسی با بیان این که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را انسان هوشمندی دیدم افزود: او ریزبین و نکته سنج و دقیق بود و پس از این دیدار امیدوار شدم در حوزه سینما اتفاقات مثبتی بیفتد. صرف آشنایی و سابقه کار در سینما نمی تواند اسباب مدیریت این پدیده قرن باشد.
وی تاکید کرد: ما احتیاج داریم که از سینما در سه شکل خودش یعنی صنعت، رسانه و هنر استفاده بهینه کنیم. از طریق رسانه سینما می‌توانیم به بینش، تفکر و نگاه مخاطبان جهت بدهیم. دنیای ارتباطات این قدر پیچیده شده که دشمنان و رقبا می‌توانند با روش‌های مختلف ما را از مسیر منحرف کنند.
در فروشگاه های به اصطلاح لاکچری نتوانستیم یک تصویر روشنی از سلیقه و هویت ایرانی را تثبیت کنیم. در حوزه پوشاک می‌بینید که دنباله‌روی تولیدات خارج از کشور هستیم. ما غافل شدیم و نتوانستیم یک شکل و قیافه و ریخت ملی را در لباس، داستان، فیلمسازی، طراحی شهری و معماری طراحی کنیم
این بازیگر با بیان این که کج سلیقگی و عدم دستیابی به یک موقعیت تعریف شده ما را از توانمندی هنر در کشور غافل کرده توضیح داد: در فروشگاه های به اصطلاح لاکچری نتوانستیم یک تصویر روشنی از سلیقه و هویت ایرانی را تثبیت کنیم. در حوزه پوشاک می‌بینید که دنباله‌روی تولیدات خارج از کشور هستیم. ما غافل شدیم و نتوانستیم یک شکل و قیافه و ریخت ملی را در لباس، داستان، فیلمسازی، طراحی شهری و معماری طراحی کنیم. به همین خاطر امروز کار مدیریت فرهنگی کشور ما خیلی سخت است.
الماسی با انتقاد از این که موضوع استراتژی از تولید فیلم حذف شده بیان کرد: بایستی هدف از تولید یک محصول هنری مشخص باشد. بیست سال است که می گویم بیایید تولید را بازتعریف کنیم. در جلسه روز پنجشنبه خوشبختانه توسط وزیر ارشاد و شخص رئیس جمهور و همکاران ما بارها به موضوع سینما و تئاتر به عنوان یک رسانه استراتژیک اشاره شد. امیدوارم رسانه‌ها این بحث را باز کنند. چون هنوز خیلی‌ها نمی دانند که استراتژی و هدف چه معنایی دارد.
وی افزود: در دانشکده‌های ما که رشته‌های تخصصی سینما و تئاتر را دارند در مقطع کارشناسی بایستی موضوع هدفمندی و استراتژی تولید آثار هنری تدریس شود. من در ویدئوهای آموزشی دنیای غرب این بحث را دیده‌ام. در دهه ۶۰ از طریق شهرداری ورشو با موضوع استراتژی هنری آشنا شدم که برایم لذت بخش بود و فیلم‌های مربوط به این موضوع را هم تحویل مقامات محترم وزارت ارشاد دادم.
الماسی با بیان این که در جلسه روز پنجشنبه برخی از همکاران من نبودند، گفت: ما سینماگران متفکری داریم که صرفا برای سرگرمی فیلم نمی سازند و دارای قریحه مدیریت اجتماعی هستند. امیدوارم جلسات مشابهی برگزار شود. حرف‌هایی که در این جلسات گفته می‌شود نباید سیاسی و فرقه ای و دسته ای باشد و باید در جهت منافع ملی و برون رفت از مسیر مشکلات باشد. اگر همه امکان صحبت داشته باشند شاید من هم بروم یک تحقیق یک ماهه بکنم و بتوانم پشت تریبون نکاتی را بگویم که به درد جامعه بخورد.

فرهاد قائمیان: صدای هنرمندان باید به رئیس جمهور برسد

بازیگر فیلم «استرداد» با اشاره به دیدار رئیس جمهور با هنرمندان تاکید کرد که این دیدارها نباید فصلی و مناسبتی باشد.
فرهاد قائمیان که یکی از حاضران در مراسم ضیافت افطار آیت الله رئیسی بود اظهار داشت: دیدارهای شخصیت‎‌های سیاسی با هنرمندان مسبوق به سابقه و معمولا مفید است. این سنت نیکو، باعث می‌شود ارتباط بین هنرمندان و شخصیت‌های سیاسی به ویژه رئیس جمهور که بالاترین مقام اجرایی کشور است، بی واسطه و شفاف رخ بدهد و تقویت شود. در خلال دیداری صمیمانه، نکاتی مطرح شود که از چشم مدیران میانی مغفول است.
همان طور که اقشار مختلف جامعه با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، هنرمندان حوزه تئاتر، موسیقی و سینما گرفتار مسائل معیشتی و امنیت شغلی هستند
بازیگر فیلم سینمایی مصلحت ادامه داد: حوزه فرهنگ و هنر، به ویژه سینما در سال‌های اخیر و به دنبال شیوع ویروس کرونا با مشکلات و گرفتاری‌های فراوانی مواجه بوده است. حیات سینمای ایران، بخش خصوصی و بدنه سینما در خطر است. همان طور که اقشار مختلف جامعه با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، هنرمندان حوزه تئاتر، موسیقی و سینما گرفتار مسائل معیشتی و امنیت شغلی هستند. در چنین دیدارهایی می‌توان بدون واسطه صدای جمعیتی از هنرمندان بود که در آن مجلس حضور ندارند.
قائمیان در بخش دیگری از سخنانش گفت: معمولا سیاستمداران در زمان انتخابات به یاد هنرمندان می‌افتند، برگزاری جلسات و دیدارهایی از این دست، علاوه بر این که همدلی بین اهالی سینما و هنرمندان رشته‌های مختلف را تقویت می‌کند. به رئیس جمهور محترم تصویری واقعی از جامعه هنری، مطالبات و نیازهایش ارائه می‌دهد.
این بازیگر سینما خاطرنشان کرد: امیدوارم ضیافت افطاری پنجشنبه گذشته استمرار یابد، نمایندگان بیشتری از هنرمندان در این مراسم حضور یابند و دستاوردهای مثبت این دیدارها را در فضای سینما، تولید فیلم و اجرای نمایش و موسیقی ببینیم. جامعه امروز نیازمند رونق هنر است تا امید در قلب مردم جاری شود.

رابطه دوسویه رییس‌جمهور و هنرمندان بازتاب اولویت‌های فرهنگی دولت است/ مسیر آینده فرهنگ و هنر عصاره همین نشست‌هاست

مدیر کل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان آنکه رابطه دوسویه رییس‌جمهور و اهالی هنر بازتاب‌دهنده اولویت‌های فرهنگی دولت مردمی است تصریح کرد: همین نشست‌ها، گفت‌وگوها و تبادل نظرهاست که می‌تواند برنامه‌های فرهنگی و هنری آینده را ترسیم کند.
محمود شالویی دستیار وزیر و مدیر کل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه رئیس‌جمهور نسبت‌ به همه مسائل کشور اهمیت ویژه‌ای قائل هستند و برای همه آنها رأی و نظر خاصی دارند افزود: چنین نگرشی‌ست که دست به دست هم می‌دهد تا ایشان مناسب‌ترین تدبیر را برای انجام امور در تمامی مسائل مد نظر قراردهند.
وی با تاکید بر آنکه از همین منظر هم جامعه فرهنگی و هنری جزو اولویت‌های فعالیت‌های رئیس‌جمهور قرار دارند افزود: به همین سبب ایشان علاقه‌مند هستند تا حرف، سخن و بیان آنها را بشنوند و نشست‌های صمیمانه‌ای با آنها داشته باشند. در نقطه مقابل نیز جامعه هنری همین اشتیاق و علاقه را دارد و دقیقاً یک ارتباط دوسویه است که بین رئیس‌جمهور و جامعه فرهنگ و هنری ما وجود دارد.
برگزاری‌ و استمرار چنین نشست‌هایی قطعا تعالی فرهنگ و هنر را در پی خواهد داشت
شالویی تاکید کرد: لازم است این نشست‌ها به مناسبت‌های مختلف برگزار شود تا از یک سو آیت‌الله رئیسی بهتر در جریان امور قرار گیرند و نقطه‌نظرات اهالی هنر و صاحب‌نظران آن را بشنوند و از سویی دیگر برای دغدغه‌ها و مشکلات موجود در مسیر تعالی فرهنگ و هنر راهکارهای مناسب‌تری پیدا کرده و حمایت‌های بیشتری داشته باشند. پس شنیدن این آراء، نظریات و استفاده کردن از آن‌ها،نیازی طبیعی و اساسی است.
مدیر کل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مهم که ملت و دولت ما از هم جدا نیست و هنرمندان نیز همواره بخشی جدایی‌ناگذیر از همین ملت هستند یادآور شد: این نوع ارتباط صمیمانه و مشفقانه بین رئیس‌جمهور و مردم همواره وجود داشته و با توجه به تشخیص ضرورت‌های جاری این ارتباط دوسویه می‌تواند فواید، ثمرات و برکات متععدی با خود به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: آنچنان‌ که نشست صمیمانه شامگاه پنجشنبه از نشست‌های بسیار خوب است که تصویر ناب همان همدلی توصیف می‌شود و موجب رضایت جامعه هنری، شخص رئیس‌جمهور و همه کسانی که علاقه‌مند به حوزه فرهنگ و هنر هستند، می شود که درباره مباحث فرهنگی فکر و دغدغه دارند بود. برگزاری و استمرار چنین نشست‌هایی قطعا تعالی فرهنگ و هنر را در پی خواهد داشت.
توجه به هنر خصوصا هنرهای اصیل ایرانی همواره مورد عنایت خاص دولت و شخص رییس‌جمهور بوده و مراتب این نگرش به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه دست‌اندرکاران و مسئولان منتقل شده است
شالویی در پاسخ به این پرسش که با توجه به رویکرد و تأکیدی که جناب آیت‌الله رئیسی در حوزه خط نستعلیق، موسیقی اصیل ایران و معرفی و تکریم بزرگان ادب مانند حکیم نظامی داشتند؛ بعد از این نشست باید چه اقداماتی در پیشانی نوشته فعالیت مسئولان و سپس هنرمندان قرار گیرد تا در نهایت شاهد تحقق گفته‌هایی که صورت گرفت و همراهی مدیران برای عملیاتی شدن آن مطالبات باشیم خاطرنشان کرد: توجه به هنر خصوصا هنرهای اصیل ایرانی همواره مورد عنایت خاص دولت و شخص رئیس‌جمهور بوده و مراتب این نگرش به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه دست‌اندرکاران و مسئولان منتقل شده است.
وی با تاکید بر آنکه تردید وجود ندارد که شخص وزیر، معاونان و مدیران وزارتخانه به‌یقین برای اعتلای آن و گسترش و توسعه آنها اقدام می‌کنند ادامه داد: تلاش‌های بسیاری در حال انجام است و انشاءالله حمایت‌های همه‌جانبه‌ای صورت خواهد پذیرفت. درباره نکوداشت و گرامی‌داشت بزرگان فرهنگ و ادب فارسی آن‌گونه که از سال گذشته شاهد بودیم اقدامات وسیع و گسترده‌ای انجام‌شده و در حال انجام است.
دستیار وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی اظهارداشت: نمونه‌ بارز این قبل اقدامات بزرگداشت و نکوداشت حکیم نظامی بود. همچنین روز ۲۵ فروردین ماه در نیشابور گرامی‌داشت حکیم فریدالدین عطار نیشابوری را داشتیم و در روزهای نه‌چندان دور گرامیداشت فردوسی، روز پاسداشت زبان و ادب فارسی و بعد حکیم عمر خیام را داریم. همچنین به‌زودی شاهد برگزاری مراسمی برای گرامی‌داشت سعدی شیرازی هستیم.
شالویی برگزاری این دست از مراسم‌ها و بزرگداشت‌های فرهنگی فخر ایران‌زمین و فرصتی برای معرفی و شناساندن هرچه بیشتر و بهتر بزرگان و نام‌آوران فرهنگ و ادب کشورمان به نسل جوان دانست و تصریح کرد: تاکید بر استمرار چنین اقدامایت فرهنگی فراهم ساختن پُلی برای ارتباط بین دیروز و امروزمان است.
مدیر کل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اگرچه شاید صدها سال از حضور و وجود آن حکیمانِ بزرگ و برجسته گذشته؛ اما آثارشان چنان میان مردم وجود دارد که گویا امروز نیز آن‌ها زنده هستند. به خاطر آنکه بتوانیم این ارتباط را همچنان تحکیم بخشیده و استمرار دهیم، برنامه‌ریزی و اجرای این برنامه‌ها به قوت خود باقی خواهد ماند.
طی نامه‌ای که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به رییس‌جمهور نوشتند بحث بازسازی آرامگاه‌های مفاخر، بزرگان و احداث بنای یادبود برای آن‌ها در دستور کار قرار دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به شیخ اشراق حکیم سهروردی، بیدل دهلوی، بزرگان و دیگر مفاخر کشور اشاره کرد
مسیر آینده فرهنگی و هنری ما عصاره‌ای از این گفتگوها خواهد بود. همین گفتگو ها و تبادل نظرها است که می‌تواند برنامه‌های فرهنگی و هنری را برای آینده ما ترسیم کند
شالویی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر آنکه به فاصله کوتاهی از برگزاری نشست صمیمانه و ضیافت افطار رئیس‌جمهور با اهالی هنر، در فضای مجازی شاهد برخی انتقادها از سوی تعدادی از هنرمندان هستیم و آیا وی این نقدها را عادلانه می‌داند یا حاصل شیطنت و غرض‌ورزی تعداد معدودی از اهالی هنر خاطرنشان کرد: مسلماً جامعه هنری ما و رئیس‌جمهور محبوب و مردمی ارتباط صمیمانه‌ای با یکدیگر دارند و این ارتباط صمیمانه و نزدیک منافع فراوانی را خواهد داشت.
وی افزود: فضای گفتگو به‌نحوی فراهم‌شده که رئیس‌جمهور به شکل مستقیم با اهالی هنر به گفت‌وگو می‌پردازند. پیش از این نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست‌های مختلف و متعدد این گفت‌وگوها را در دستور کار داشته و قطعا چنین دست از گفت‌وگوها و نشست‌های صمیمانه ادامه خواهد داشت.
شالویی در پایان تاکید کرد: مسیر آینده فرهنگی و هنری ما عصاره‌ای از این گفتگوها خواهد بود. همین گفتگو ها و تبادل نظرهاست که می‌تواند برنامه‌های فرهنگی و هنری را برای آینده ما ترسیم کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *