اجرای میلاد کیایی، نوازنده پیشکسوت سنتور در نخستین روز از چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دلیل آسیبدیدگی دست این هنرمند لغو شد.
به گزارش روابط عمومی چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، میلاد کیایی نوازنده پیشکسوت سنتور که قرار بود فردا (سهشنبه) در نخستین روز از چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در قالب «شب میلاد کیایی» ساعت ۱۸:۳۰ در تالار رودکی به روی صحنه برود به دلیل آسیب دیدگی دست اجرای این هنرمند در جشنواره لغو شد. کیایی امروز (دوشنبه) بر اثر خوردن زمین در برف دچار آسیبدیدگی دست شد.
این هنرمند پیشکسوت اعلام کرده است با کمال تاسف با اینکه از سه ماه قبل خود و سازم را به دعوت دبیر محترم چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر برای اجرا در تالار رودکی آماده کرده بودم؛ بر اثر اتفاقی که برایم افتاد امکان حضور و اجرا ندارم.
به دنبال لغو برنامه «شب میلاد کیایی»، با احترام به مخاطبان عاشیق احد ملکی از تبریز قطعاتی از موسیقی عاشیقی را در همان سانس اجرا میکند.
میلاد کیایی موسیقیدان، نوازنده سنتور و آهنگساز متولد ۱۳۲۳ در تهران است، او از هشت سالگی نزد پدرش که «تار» و «سنتور» مینواخت، نوازندگی سنتور را آغاز کرد. او ردیفهای موسیقی ایرانی را نیز نزد برادر بزرگترش ایرج کیایی، از شاگردان ابوالحسن صبا، فرا گرفت. وی از دوازده سالگی در برنامه کودک رادیو، فعالیتهای هنری خود را آغاز کرد و در نوجوانی به مدت چهار سال مسئولیت اجرای برنامههای رادیویی و تلویزیونی «احساس و اندیشه» و «بزم آدینه» را عهدهدار بود.
کیایی سال ۱۳۴۲ در مسابقات هنری آموزشگاههای سراسر کشور، مقام نخست نوازندگی سنتور را کسب کرد و در همان زمان به مدت پنج سال مدرس موسیقی کلاسهای فوق برنامه موزیکولوژی (موسیقیشناسی) وابسته به دانشگاه تهران شد. تحصیلات دانشگاهی وی در زمینه علوم تغذیه و بهداشت بوده است. از او تاکنون بیش از یکصد قطعه موسیقی ضبط و منتشر شده است. وی در سال ۱۳۸۰ گواهینامه درجه یک هنری را از وزارت ارشاد دریافت کرد و طی مراسمی لوح افتخار به دلیل ۴۰ سال فعالیت هنری، توسط مرحوم علی تجویدی به وی اهدا شد.
از جمله فعالیتهای کیایی میتوان به سالها تدریس و تحقیق و چاپ مقالات ارزشمند در حوزه موسیقی ایرانی و ایجاد ابداعاتی در زمینه کوک سنتور اشاره کرد. «پگاه»، ابر بیباران، سبزهزار، موسیقی روی تمهای محلی ایران، چرا، یاد، حباب، یتیم سهگاه، قطعاتی برای سنتور و ارکستر و… از جمله آثار موسیقایی کیایی است. از این هنرمند همچنین کتابهایی با نامهای «دل به دریا زدن، دم نزدن میخواهد» و «راز آشکارا» منتشر شده است.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر از ۲۳ تا ۲۹ بهمن با حضور ۱۰۶ گروه موسیقی و یکهزار و ۷۷۱ هنرمند از سراسر جهان در ۱۰ تالار سطح شهر و همزمان در ۲۱ استان برگزار میشود. این جشنواره به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری، مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی به همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد و انجمن موسیقی ایران و بنیاد رودکی برگزار میشود.
معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزههای آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونههای مختلف موسیقی، از اهداف این دوره از جشنواره است.
![](https://banifilmonline.ir/wp-content/uploads/2025/02/میلاد-کیایی،-نوازنده-پیشکسوت-سنتور.jpeg)
بدون دیدگاه