11:03

دبیر شورای فرهنگ عمومی ضمن تکذیب خبر ممنوعیت استفاده از نام‌های محلی و غیرفارسی برای اماکن پایتخت در فضای مجازی، تاکیدکرد: شورای فرهنگ عمومی، شورای نظارت بر نامگذاری اماکن و معابر و مجموعه وزارت فرهنگ ضمن رد این خبر بر انجام اقدامات بهینه و ایجابی در جهت تقویت هویت ملی اهتمام دارند.
سیدمجید امامی یکشنبه شب در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، اظهار داشت: قانونگذار، سیاستگذاری و نظارت بر نامگذاری اماکن و معابر در کشور را – با توجه به اینکه ما یکی از متنوع ترین کشورهای جهان به لحاظ قومی، زبانی و محلی هستیم و رنگین کمانی از نواحی مختلف را در یک واحد ملی به نام ایران تشکیل داده ایم – بر عهده شورای فرهنگ عمومی قرار داده است.


وی افزود: بر اساس مصوبه شورایی فرهنگ عمومی نظارت بر نامگذاری اماکن و معابر به عهده معاونت عمرانی وزارت کشور و متعاقب آن در همه استانداری ها وجود و دبیرخانه بسیار فعالی دارد. بخش بسیار مهمی از نظارت ها و اجرای قوانین هم بر عهده اداره کل تبلیعات و اطلاع رسانی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ است.
امامی تصریح کرد: سیاست ها در این موضوع هم بسیار شفاف و براساس بنیه ها و مولفه‌های هویت ملی است، نه تنها ما مخالف نامگذاری اسم ها و عناوین موجود در جامعه ایران نیستیم بلکه آن را مظهری از تنوع و اقتدار فرهنگی ایران می دانیم، مساله و مشکل بر سر رسم الخط است که بعضی از سیاست های قبلی اجرا نشده و برخی هم نیازمند بازنگری است. لذا خبری که در خصوص ممنوعیت نامگذاری اصناف به نام های محلی و زبان های غیر زبان رسمی یا گویش های محلی مطرح شده صددرصد کذب است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی تاکید کرد: باید به سمت بازسازی سیاست هایمان و به رسمیت شناختن و احترام بیشتر به اقوام و گویش های ایرانی در عین تقویت هویت و وحدت ملی حرکت کنیم.
وی گفت: هم شورای فرهنگ عمومی هم شورای نظارت بر نامگذاری اماکن و معابر و مجموعه وزارت فرهنگ ضمن رد این خبر که اساسا از پایه کذب است، امیدوارند بتوانند اقدامات بهینه و ایجابی در جهت تقویت هویت ملی انجام دهند.

معاون دفتر تبلیغات ارشاد:
ممنوعیتی برای استفاده از اسامی محلی در اماکن وجود ندارد

معاون دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هیچ ممنوعیتی برای استفاده از اسامی محلی در اماکن در تهران وجود ندارد.
در پی انتشار خبری مبنی بر ممنوعیت استفاده از اسامی محلی برای اماکن پایتخت، پس از اعلام رئیس پلیس اماکن تهران مبنی بر کذب بودن این خبر، معاون دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به ‌قانون ممنوعیت بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه مصوب سال ۱۳۷۵ مجلس شورای اسلامی، گفت: مطابق با اصل ۱۵ قانون اساسی، در کشور ما علاوه بر زبان فارسی، زبان های رایج دیگر هم وجود دارد، در کنار زبان رسمی در محلات، استفاده از اسامی و حتی تدریس گویش های محلی بلامانع است، این در حالی است که در قانون یاد شده استفاده از اسامی بیگانه در سردر واحدهای صنفی یا نام‌گذاری تولیدات و محصولات داخلی مورد بحث بوده و ممنوعیت دارد.
به گفته او، در ماده ۶ آئین‌نامه اجرایی این قانون، استفاده از کلمات بومی و حتی گویش‌های اقوام محلی جایز اعلام شده است، البته گاهی اوقات وقتی کلماتی در گویش‌های ایرانی وجود دارد که با کلمات یا اصطلاحات بیگانه نزدیکی دارد، باید به معنای آن هم اشاره شود تا شبهه غیر فارسی بودن اسامی ایجاد نشود.
مسعود اسعدی در ادامه با تاکید بر این نکته که قانونگذار از ابتدا بحث ممنوعیت استفاده از اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه را مد نظر داشته، تصریح کرد: هم اکنون سامانه‌ای با عنوان سامانه «سردر اصناف» وجود دارد که می‌توان قوانین و مقررات مرتبط با این حوزه را در آن سامانه جستجو کرد، همچنین این سامانه به نوعی بانک اسم است و همه می توانند از آن به راحتی استفاده کنند.
رئیس پلیس اماکن تهران هم پیشتر در گفت‌وگویی مبنی بر ممنوعیت استفاده از نام‌های محلی (تُرکی، کُردی، لُری، شمالی و …) برای واحدهای صنفی پایتخت تاکید کرد: استفاده از نام‌های محلی برای واحدهای صنفی در شهر تهران مشکلی ندارد و هر خبری که غیر از این در شبکه‌های مجازی و یا رسانه‌ها منتشر شده تکذیب می‌شود.
رئیس پلیس اماکن تهران افزود: خبری که در برخی از کانال‌های فضای مجازی درباره ممنوعیت استفاده از نام‌های محلی برای واحدهای صنفی پایتخت منتشر شده صحت ندارد.
سرهنگ نادر مرادی رئیس پلیس اماکن تهران گفت: استفاده از نام‌های محلی (ترکی، کردی، لری، شمالی و …) برای واحدهای صنفی در شهر تهران مشکلی ندارد و هر خبری که غیر از این در شبکه‌های مجازی و یا رسانه‌ها منتشر شده تکذیب می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *