هشتمین فصل کاوش آموزشی دانشگاه کاشان در محوطه فیض‌آباد به کشف یک قطعه کاشی زرین فام منجر شد که گویای وجود مسجدی در این محوطه است.
به گزارش روابط‌ عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، رضا نوری شادمهانی سرپرست هیئت باستان‌شناسی 25تیر 1401 با اعلام این خبر گفت: بر اساس طرح پیشنهادی (پروپزال) کاوش در این فصل ترانشه ای در ابعاد ۷.۵ در ۵ متر در شمال دیوار جنوبی ارگ محوطه احداث و در آن دو فضای مستطیل شکل یکی در جهت شمالی – جنوبی و دیگری در جهت شرقی- غربی کشف شد.
این باستان‌شناس با بیان‌ اینکه درون این فضا چندین سازه حرارتی(شاید تنور) مشاهده شد تصریح‌ کرد: درون یکی از سازه‌های حرارتی یک قطعه کاشی زرین فام بدست آمد که گویای وجود مسجدی در این محوطه است که امیدواریم در سال‌های آتی موفق به کشف آن شویم.
سرپرست هیئت باستان‌شناسی افزود: پس از ۷ فصل کاوش محوطه فیض‌آباد در این فصل به یک سند نوشتاری که بعد از ارایه گزارش، ماهیت آن اعلام خواهد شد دست یافتیم که نشان می‌دهد این شهر در زمان ارغون ایلخانی مسکونی بوده و بعد از فروپاشی این حکومت متروک و خالی از سکنه شده است.
او در پایان خاطرنشان‌ کرد: کاوش در حال حاضر ادامه دارد و امیدواریم که در روزهای باقی مانده شواهد باستان‌شناختی قابل توجهی به دست آید.

1 دیدگاه

  • با درود و احترام
    جهت اطلاع خوانندگان و مسوولان پژوهکده میراث که فیض آباد، با پسوند نوش آباد بوده و هست. با تحریف تاریخ چطور میخواهید حافظ میراث کشور باشید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *