رخشان بنی اعتماد داور جشنواره فیلم تصویر خطاب به جوانان علاقه مند به فیلم سازی، دو وصیت کرد و سیف‌الله صمدیان نیز دوباره تاکید کرد که از سال آینده بخش فیلم‌سازی یک نفره را به عنوان بخش بین‌المللی فیلم تصویر با حمایت معنوی “بنیاد عباس کیارستمی” به جشنواره تصویر اضافه می کنیم. (جایزه جهانی کیارستمی)
به گزارش ایسنا، در اختتامیه جشنواره فیلم تصویر که شامگاه گذشته 20 اسفند ماه همزمان با اختتامیه تصویر سال در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، رخشان بنی‌اعتماد کارگردان سینمای ایران به روی صحنه آمد و با ابراز خوشحالی از همراهی همیشگی در هیات داوری جشن تصویر سال که به تعبیر او «رویدادی در بالاترین حد استقلال است که امر نادری در کشور ماست» گفت: در یک دوره‌هایی وقتی می‌دیدم سینمایی که باید مستقل باشد، متاثر از فضای گیشه و یا محدودیت‌های سینمای حرفه‌ای و رسمی است؛ می‌ترسیدم چون آنها باید از نگاه و طراوت اندیشه و تازگی شما تاثیر بگیرند، نه برعکس شما تحت تاثیر فضای جاری و ساری باشید. در مجموعه کارهایی که امسال دیدم؛ خیلی امیدوار شدم. فیلم‌های خوب و مستقلی ساخته شده بود. به همه‌ی شما تبریک می‌گویم.
بنی‌اعتماد در پایان صحبت‌هایش گفت: دو وصیت برای شما دارم. وصیت اول این که جشنواره چیز خوبی است، اما سرنوشت یک فیلم به یک جشنواره ربط ندارد. این‌جا سه داور بودند که اگر جای آنها سه داور دیگر نشسته بودند، نتیجه می‌توانست متفاوت باشد و چه بسا فیلم شما با دیگری جایش عوض شود. وصیت دوم هم این که لذت فیلمسازی و سینما را همین الان و همین‌جوری که هستید ببرید. عرصه‌ها گسترش پیدا کرده و سینمای رسمی و حرفه‌ای تنها مسیر رساندن شما به مخاطب نیست. مدیاها فرق کرده؛ سینما را همینجوری که شروع کردید ادامه بدهید.
پیروز کلانتری، پریوش نظریه، حمید باباوند و سهند صمدیان هیات انتخاب این بخش و رخشان بنی‌اعتماد، ساعد نیک‌ذات و سامان مقدم داوران جشنواره فیلم تصویر بودند، در ابتدا این بخش تیزر بخش فیلم‌سازان زیر ۲۵ سال با عنوان جایزه محسن رسول‌اف به نمایش درآمد و جوایز این بخش با حضور رخشان بنی اعتماد و همراهی حمید باباوند به شرح زیر اهدا شد:

برندگان فیلم‌های زیر ۱۵ دقیقه
تقدیر از محمد سجاد آقاجانی برای فیلم رنج و رنگ، متین طالب‌زاده و هادی یغمایی برای فیلم سر میز شام.
اعطای دیپلم افتخار به صدف بیگلری برای فیلم تو کیستی؟، نیما کلوندی برای فیلم ناهشیار
جایزه تندیس بهترین فیلم در این بخش تعلق گرفت به عرفان آدیگوزلی برای فیلم مربع

در بخش فیلم‌های‌ بالای ۱۵ دقیقه
تقدیر از شیرین اخلاصی برای فیلم بوم سیاه و لیلا اخباری برای فیلم عوارض جانبی
اعطای دیپلم افتخار به عماد آراد و زیبا کرمعلی برای فیلم تئاتر و نیوشا نادری برای فیلم ماهی کش
تندیس این بخش نیز تعلق گرفت به احسان نورتقانی برای فیلم روزهای خاکستری
همچنین جایزه بهترین تصویر در مجموعه جشنواره نوزدهم نیز تعلق گرفت به “همین فیلم” احسان نورتقانی.

صمدیان: خبرهایی در راه است
سیف‌اله صمدیان در سخنان کوتاهی اعلام کرد: امسال با حضور پسر بزرگم سهند در هیات انتخاب فرصتی پیش آمد تا یک آرزوی دیرینه‌ی من و عباس کیارستمی که همان فیلم‌سازی یک نفره است، به فرصت اجرا نزدیک شود. امسال هم تعداد زیادی فیلم داشتیم که توسط یک نفر ساخته شده بود و امسال یکی از آنها با عنوان جایزه ویژه دبیر جشنواره تقدیر می‌شود اما بنا داریم که از سال آینده بخش فیلم‌سازی یک نفره را به عنوان بخش بین‌المللی فیلم تصویر با حمایت معنوی بنیاد عباس کیارستمی به جشنواره تصویر اضافه کنیم.
جایزه دبیر جشنواره برای فیلم‌سازی تک نفره تقدیم شد به مرتضی رشید برای فیلم مردی بدون رنگ.
یکی از اتفاقات در جشنواره نوزدهم پیام کریس‌دی برگ خواننده مشهور موسیقی برای تصویر سال بود.
سیف‌اله صمدیان همچنین گفت: بنا داریم که از سال آینده ویدیوآرت، مالتی‌مدیا و دیگر اشکال جدید تصویری را نیز در بخش مجزایی دیده و داوری کنیم، بنابراین امسال یک جایزه دیگر دبیر جشنواره برای موزیک ویدئو اهدا می‌شود به سام چگینی که سال‌های پیش هم به خاطر جایزه بهترین تصویر روی این سن آمده است.
سام چگینی امسال با سه موزیک‌ویدیو در جشنواره تصویر شرکت کرده بود که یکی از آنها موزیک ویدیوی کریس‌دی برگ بود. کریس دی‌برگ در توصیف سام گفت: او بسیار حرفه‌ای است و تمام حرکات من را از قبل توی فیلمنامه‌اش پیش‌بینی کرده بود.

برندگان نوزدهمین جشن تصویر سال
اسامی برندگان نوزدهمین جشن تصویر سال و جشنواره فیلم تصویر در بخش‌های گرافیک، کاریکاتور، عکس و فیلم (مسابقه‌ی جوانان زیر ۲۵ سال) مسابقه‌ی عکس‌های موبایلی و ایران ما، دو جایزه دبیر برای فیلم‌سازی یک‌نفره و موزیک ویدئو و نمایشگاه «آیین‌های جهان نوروز» در سال ۱۳۹۹ اعلام شد.
در ابتدای این مراسم سیف‌الله صمدیان گفت: امسال یکی از تلخ ترین دوره ها را داشتیم. هر سال گمان می‌کنیم که دیگر به پایانش رسیده این ولی هر بار سیلی محکم ترس به صورتمان می خورد. امسال از آغاز برگزاری این رویداد در عرض ۱۴ روز ، ۱۱ شب مراسم داشتیم که یا بزرگداشت تصویری بزرگان تصویر همچون قباد شیوا بود یا در نبود عزیزانی همچون کامبیز درم بخش و فرشته طائرپور مراسم‌هایی داشتیم.
سپس از مهدی پاکدل برای اثری که به این دوره فرستاده بود تقدیر شد و او گفت: بابت دریافت این جایزه بسیار خوشحالم و ارزش بسیاری برای من دارد. همان ۱۹ سال پیش که به همراه آقای صمدیان تابلو چهار را به دیوار میخ می‌زدیم امیدوار بودم که من را هم یک روز جزو خانواده خودشان بپذیرند و اکنون با این جایزه به آرزویم رسیدم.
همچنین حجت‌الله ایوبی _ مدیرکل یونسکو در ایران _ در این برنامه گفت: دو سال است که در تصویر سال عکس‌های جهانی نوروز را داریم که از کشورهای مختلف عکس های بسیار خوبی می‌رسد. از روز دوشنبه یک کاروان باشکوه از اهالی نوروز در اراضی عباس آباد با ۲۰ کمپین نوروزی کار خود را شروع می‌کند. به شهرهای همدان، کرمانشاه و سنندج می‌رویم و در آنجا عکس‌های سیف‌الله صمدیان را رونمایی خواهیم کرد.
صمدیان در ادامه توضیح داد: سال گذشته به خاطر کرونا امکان اهدای جوایز را نداشتیم ولی امسال ۱۵۰ تصویر داریم که ۱۲۰ نمونه از آن عکاسی، ۱۵ نمونه کاریکاتور و ۱۵ نمونه پوستر است. آیین های جهان نوروز تنها عکس نوروزی نیست بلکه نگاهی دارد به شش کشور نوروزی که از عکاسان ایرانی عکس جمع آوری شده و قرار است با یک اکیپ موسیقی آغاز به کار کند. سال دیگر هم بخش افغانستان را خواهیم داشت که مجموعه آن را جمع آوری کرده‌ایم منتهی امسال به خاطر محدودیت فضا نتوانستیم آن را نمایش دهیم و سال دیگر با کمک یونسکو آن را عملی می‌کنیم.
رخشان بنی اعتماد نیز در سخنانی گفت که برگزاری چنین رویدادی به مدت ۱۹ سال آن هم در بالاترین سطح نشان از مستقل بودن آن دارد. امسال فیلم‌های خیلی خوبی ارایه داده شده است.
اسامی برندگان این دوره به شرح زیر است:
برندگان گرافیک (مسابقه جوانان زیر ۲۵ سال)
تندیس: ادریس جمالی
دیپلم: سعید امیری‌سیاوشانی و میلاد توکلی
تقدیر: صادق باباوند، فریده‌سادات جعفریان و حامد بقال‌بهتاش
برندگان کاریکاتور (مسابقه جوانان زیر ۲۵ سال)
تندیس: علی راسترو
دیپلم: محمد راعی و پوریا کرمانی‌نژاد
تقدیر: حمیدرضا حیدری‌صفت، مژده ملک‌اوغلی و صدف گلشنی
برندگان بخش عکس (مسابقه جوانان زیر ۲۵ سال)
خبری
تندیس: حسین یاراحمدی
دیپلم: امین آهویی و سیدمتین هاشمی
تقدیر: مریم ابراهیمه، مصطفی تهرانی و مصطفی رودکی
ورزشی
تندیس: سیدمتین هاشمی
دیپلم: حمید وکیلی و ناصر جعفری
نگاهی دیگر (خلاقه)
تندیس: کیمیا راستگو مقدم
دیپلم: سالار چرمی و آینا صدیق
تقدیر: محسن رضایی
مستند اجتماعی
تندیس: مریم رضایی
دیپلم: محمدرضا جلیل زاده و علیرضا زاغیان
تقدیر: حسین یاراحمدی، سبحان بیرانوند و علی حداد
هنر و هنرمندان
تندیس: شیوا سراج
دیپلم: اسوه ثمری
جایزه وحیدابد ( عکاس سال)
مجید سعیدی
مسابقه «ایران ما»: فرزاد جعفریان، محمد مهیمنی، علی آذر، افشین میرزائی، امیرحسین کمالی، حمیده سلیم‌نژاد، محسن کابلی، داود ایزدپناه و سهیل زندآذر
حامد ملک‌پور
مسابقه «عکس‌های موبایلی»
مجید حجتی، نوشین‌سادات مقدم‌نیا، حمیدرضا عباسی
علی اصغر فیض‌اللهی، آرتین غضنفری، ارسلان امانتی
حامد ملک‌پور، یگانه اسفندیاری‌نیا، لیلا ابراهیمی، مهدی پاکدل و نازنین ازدیاری
«آیین‌های جهان نوروز»
در بخش‌های عکس، پوستر و کاریکاتور
محمد بهارناز، مهدی بمانی، ساعد نیک ذات، امیرعلی جوادیان، هادی دهقانپور، اسحاق آقایی، بابک مهرافشار
کامبیز درمبخش، مریم زمانپور و ابراهیم حقیقی
برگزیدگان نوزدهمین جشنواره فیلم تصویر (بخش جوانان زیر ۲۵سال)
فیلم‌های زیر ۱۵ دقیقه
تندیس:
مربع/ کارگردان: عرفان آدیگوزلی
دیپلم افتخار:
تو کیستی؟/ کارگردان: صدف بیگلری و ناهشیار/ کارگردان: نیما کلوندی
تقدیر:
رنج و رنگ/ کارگردان: محمد سجاد آقاجانی
سر میز شام/ کارگردان: متین طالب زاده و هادی یغمایی
فیلم‌های بالای ۱۵ دقیقه
تندیس:
روزهای خاکستری/کارگردان: احسان نورتقانی
دیپلم افتخار:
تهاتر/کارگردان: زیبا کرمعلی – عماد آراد
ماهی کش/کارگردان: نیوشا نادری
تقدیر:
بوم سیاه/کارگردان: شیرین اخلاصی
عوارض جانبی/کارگردان: لیلا اخباری
تندیس بهترین تصویر:
روزهای خاکستری/کارگردان: احسان نورتقانی
جایزه دبیر جشنواره برای فیلم سازی تک نفره
مردی بدون رنگ/کارگردان: مرتضی رشید
جایزه دبیر جشنواره برای موزیک ویدئو: سام چگینی
(تقدیر از پروژه‌های منتخب سال)
نیم قرن عکاسی/ علی قلمسیاه
چهره‌های فرهنگ و هنر ایران/ مهرداد اسکویی
چهار دهه عکاسی سینما / علی نیک رفتار
عکاسی خلاقه (پیکان، اسب، درخت/ ابراهیم خادم بیات و افغانستان (در ۲۲ سال گذشته)/ مجید سعیدی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *