«جولیا ریچرت» که ۵۰ سال سابقه کار او به عنوان مستندساز شامل فیلم برنده اسکار «کارخانه آمریکایی» در سال ۲۰۲۰ شد، پس از مبارزه با سرطان در سن ۷۶ سالگی درگذشت.
به گزارش ایسنا به نقل از هالیوود ریپورتر، «جولیا ریچرت» علیرغم انجام شیمی درمانی، قبل از موفقیت فیلم «کارخانه آمریکایی» در مراسم جوایز اسکار ۲۰۲۰ شرکت کرد و با «استیون بوگنار» همکارش برای دریافت جایزه به روی صحنه رفت و این دو، بعدها جایزه امی بهترین مستند را هم دریافت کردند.
این کارگردان، تهیه‌کننده و نویسنده که مدت‌ها به عنوان مادرخوانده صنعت فیلم مستقل شناخته می‌شد، برای فیلم‌های «اتحادیه خدمتکاران» (۱۹۷۶)، «دید سرخ: داستان کمونیست‌های آمریکایی» (۱۹۸۳) و «آخرین کامیون: تعطیلی کارخانه جنرال موتورز»، نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین مستند شده بود.
نخستین فیلم او با عنوان «بزرگ شدن به عنوان یک زن» (۱۹۷۱) به دلیل اهمیت فرهنگی، تاریخی یا زیبایی‌شناختی در آرشیو ملی کتابخانه کنگره ثبت شد.
مستند برنده اسکار «کارخانه آمریکایی» درباره یک میلیاردر چینی است که یک کارخانه متروکه جنرال موتورز در خارج از اوهایو را برای ساخت شیشه جلوی اتومبیل بازگشایی می کند و در آن کارگران چینی و آمریکایی را نشان می دهد که در مقابل نصب فناوری رباتیک با هم همکاری می‌کنند.
این مستند که دنباله‌ای بر فیلم «آخرین کامیون» است، پس از برنده شدن جایزه کارگردانی در جشنواره فیلم ساندنس ۲۰۱۹، مورد حمایت کمپانی «Higher Ground» متعلق به باراک و میشل اوباما و همچنین کمپانی نتفلیکس قرار گرفت.
فیلم‌های «ریچرت» در جشنواره‌های ساندنس، تلوراید، جنوب به جنوب غربی، هات داکس و سایر جشنواره‌های مهم و همچنین در شبکه‌های HBO و PBS به نمایش درآمده‌اند و بسیاری از آنها به تاریخچه کارگری و جنبش زنان آمریکا و یک انسان‌گرایی رادیکال پرداخته‌اند.
او در ژانویه ۲۰۲۰ درگفتگویی با هالیوود ریپورتر عنوان کرده بود: «هیچ درمانی برای بیماری من وجود ندارد و می‌توانم شش ماه، یک سال یا کمی بیشتر زندگی‌کنم. واقعا صادقانه می گویم، کسب جایزه اسکار پس از چهار بار نامزدی و با توجه به سن و وضعیت زندگی‌ام، بسیار برایم معنادار بود.»

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *