در سالی که گذشت، شبکه‌های تلویزیونی و همچنین پلتفرم‌ها با تکیه بر ساختارنمایش و رقابت بر سر همکاری با کارگردان‌ها و بازیگران حرفه‌ای و مطرح، سعی درجذب حداکثری مخاطب داشتند.

به گزارش ایسنا، سال ۱۴۰۴ در حالی با پخش فصل هفتم مجموعه «پایتخت» به عنوانیکی از محبوب‌ترین سریال‌های چندفصلی تاریخ صداوسیما آغاز شده که نگاهی بهفهرست مجموعه‌های تلویزیونی و نمایش خانگی پخش‌شده در سال ۱۴۰۳، از وضعیتنسبتا خوب سریال‌ها در این سال حکایت دارد.

با وجودی که طی سال‌های اخیر، گاه رکودی در تولیدات تلویزیونی حاکم می‌شد وحتی پلتفرم‌های اینترنتی در نبود محصولات باکیفیت، به خریداری و پخش آثارباقی‌مانده از سال‌های گذشته رو می‌آوردند، سال ۱۴۰۳ در مجموع سال مناسبی برایهردو طرف، خصوصا تلویزیون بود.

بهار موفق فیلم‌نت

آغازگر این سال خوبِ سریالی را می‌توان مجموعه «افعی تهران» به کارگردانی سامانمقدم دانست که از هفته پایانی اسفند ۱۴۰۲ آغاز شد و تا اواخر بهار ۱۴۰۳ در پلتفرمفیلم‌نت پخش می‌شد. این مجموعه که نخستین حضور پیمان معادی در وی‌اودی‌ها بهشمار می‌رفت، با بازی او در نقش محوری همراه بود و با تحسین‌های زیادی از سویتماشاگران و منتقدان همراه شد.

در هفته نخست فروردین ۱۴۰۳، پلتفرم نماوا سریال «جنگل آسفالت» به کارگردانیپژمان تیمورتاش را به دست پخش سپرد که از حضور نوید محمدزاده در یکی ازنقش‌های اصلی بهره می‌برد و با واکنش‌های مثبتی مواجه شد، هرچند به نظر می‌رسدبه دلیل بعضی حواشی و ضعف نسبی در کنداکتور پلتفرم، نتوانست به اندازهاستحقاقش دیده شود.

62949949.jpg

جنگل آسفالت

در مقابل، پس از شکست نسبی فصول جدید دو سریال خوش‌سابقه «نون خ» و«زیرخاکی»، اولین آثار خوب تلویزیون در اردیبهشت‌ماه از راه رسیدند. در ابتدا،مینی‌سریال هشت قسمتی «روزی روزگاری برادر» به کارگردانی محمدرضا آهنج بود کهبا کیفیت مناسب، توانست اولین سریال خوب رسانه ملی در بهار ۱۴۰۳ لقب گیرد؛ گرچهپرمخاطب نشد. در اردیبهشت‌ماه همچنین فصل دوم مجموعه «آقای قاضی» بهکارگردانی سجاد مهرگان شروع شد که مانند فصل نخست، کیفیت قابل قبولی داشتو اگرچه موجی از استقبال را به راه نینداخت، ولی مخاطب خود را راضی کرد. «آقایقاضی ۲» تا آذرماه روی آنتن قرار داشت.

در خردادماه و تیرماه همچنین مینی‌سریال «در انتهای شب» به کارگردانی آیداپناهنده از پلتفرم فیلم‌نت پخش شد و با وجود فضای متفاوت نسبت به دنیایگنگستری و پرخون اغلب سریال‌های خانگی، رضایت چشمگیر تماشاگران و منتقدان راجلب کرد تا نیمه نخست سال با برتری این پلتفرم به پایان برسد.

63359445.jpg

در انتهای شب

تلویزیون برنده تابستان

اوایل فصل تابستان نوبت به برگ برنده اصلی رسانه ملی در سال ۱۴۰۳ رسید که بافصل سوم، توانست توجهات بسیاری را جلب کند و تمجیدهای زیادی از اهالی رسانهبگیرد. مجموعه «سرزمین مادری» به کارگردانی کمال تبریزی که از سوی بسیاری بهعنوان یک استثنا در میان محصولات پخش‌شده سال‌های اخیر تلویزیون مطرحمی‌شود، با سری سوم نیز بالاتر از اغلب تولیدات تلویزیونی و نمایش خانگی ایستاد.

در فصل تابستان همچنین مجموعه‌های «غریبه» به کارگردانی سروش محمدزاده و«طوبی» به کارگردانی سعید سلطانی با کیفیتی قابل قبول روی آنتن شبکه‌های سه ویک رفتند و با استقبال مناسبی از سوی مخاطب هم مواجه شدند؛ خصوصا «طوبی» که به استناد گزارش روابط عمومی سازمان صداوسیما، توانست رکوردشکنی کند.

63411160.jpg

سریال طوبی

پاییز به کام فیلیمو

با پایان «طوبی» و «غریبه» در اوایل مهرماه، ناگهان این مجموعه «بازنده» بهکارگردانی امین حسین‌پور بود که تحسین شد. این سریال در ژانر نوآر که از پلتفرمفیلیمو پخش می‌شد، با وجودی که تنها ۱۱ قسمت داشت، ولی یکی از بهترینسریال‌های سال ۱۴۰۳ لقب گرفت و بسیار پربیننده شد. هرچند برخی مخاطبان پایاننفس‌گیر و غافلگیرکننده سریال که صحنه‌های خشونت باری هم تصویر کرده بود را بهراحتی تاب نیاوردند. فیلیمو همچنین با مجموعه «لالایی» که از حضور داریوشفرضیایی (عمو پورنگ) بهره می‌برد، در فصل پاییز موفق ظاهر شد.

63412498.jpg

بازنده

شبکه یک سیما از اواسط آبان‌ماه، مجموعه طولانی «سوجان» را روی آنتن برد کهحدود سه ماه روی آنتن قرار داشت. این سریال که با تکرار فرمول آشنای «پس ازباران» ساخته شده بود، اگرچه به عنوان اثری تحسین‌شده و باکیفیت مطرح نشد، اماتماشاگران زیادی جلب کرد و نکته جالب آن که بسیاری از مخاطبان آن، نه ازقسمت‌های آغازین، بلکه از میانه آن تصمیم به تماشای این اثر گرفتند تا از اواخر پاییز،به تدریج از تازه‌ترین مجموعه پرمخاطب تلویزیون رونمایی شده باشد.

63291481.jpg

سوجان

زمستان تلویزیون گرم شد

آخرین فصل سال ۱۴۰۳ که با پربیننده شدن سریال «سوجان» شروع شد، باز هم بابرتری تلویزیون همراه بود. در آذرماه و دی‌ماه، سریال «مهیار عیار» که به عنوان یکی ازآخرین محصولات گروه فیلم و سریال شبکه دو جلوی دوربین رفته بود، با کیفیتی قابلتوجه به آنتن رسید و به خوبی دیده شد. این سریال که شباهت‌هایی هم به مجموعهخوش‌ساخت «مستوران» داشت، یکی از دو سریال خوب تلویزیون در زمستان ۱۴۰۳لقب گرفت.

63412500.jpg

مهیار عیار

«ذهن زیبا» به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان را نیز آخرین سریال باکیفیتتلویزیون در سال ۱۴۰۳ می‌توان دانست که از میان سریال‌های ماه رمضان موفق‌ترظاهر شد. این مجموعه که به زندگی حسین بهاروند دانشمند و پژوهشگر سلول‌هایبنیادی می‌پرداخت، از سایر رقبای خود در اسفندماه محبوبیت بیشتری یافت.

63412502.jpg

ذهن زیبا

۱۴۰۴؛ همچنان سالی پربار در پخش سریال

به این ترتیب سال ۱۴۰۳ در شرایطی به پایان رسید که شبکه‌های سیما حداقل هفت وپلتفرم‌های وی‌اودی حداقل پنج سریال خوب و باکیفیت روی آنتن بردند تا برخلافبعضی ادوار گذشته، در این سال، مخاطبان ایرانی، تماشاگر آثار قابل قبولی باشند

همچنین آغاز سریال «پایتخت ۷» در تلویزیون از اوایل فروردین ۱۴۰۴ و همچنینسریال‌ «تاسیان» که اواخر سال ۱۴۰۳ فرصت پخش چند قسمت را داشت و همچنین«وحشی» ساخته هومن سیدی با بازی جواد عزتی که چند روز دیگر به انتشار می رسد،نوید امتداد سالی پُربار سریالی را می‌دهد.

از سوی دیگر با جدی‌تر شدن تولید دو مجموعه الف ویژه «سلمان فارسی» و«موسی(عو همچنین انعقاد قرارداد سریال «پوریای ولی»، به نظر می‌رسد چرخسریال‌سازی در رسانه ملی بار دیگر به راه افتاده. این در حالی است که تلویزیون درسال‌های گذشته از ساخت سریال فاصله گرفته بود و سعی داشت تا ساختارهای دیگربرنامه‌سازی را پررنگ کند. روند پیشین به جایی رسیده بود که برخی شبکه‌های اصلیسیما حتی در مناسبت‌های مهمی مانند نوروز نیز گاه سریال جدیدی روی آنتننمی‌بردند.

63412501.jpg

سلمان فارسی

این تغییر قابل توجه رویکرد که حتی به تحول در کیفیت محصولات نیز انجامیده، درشرایطی رخ داده که به شکلی جالب، به تازگی پژوهش‌هایی درباره بی‌میلی نسبینوجوان‌ها و خصوصا نسل Z به تماشای فیلم و سریال منتشر شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *