جبار آذین
ستاره اسکندری، هنرمند و بازیگر و اکنون کارگردان دغدغه‌مند سینما و تئاتر و تلویزیون کشور با پشتوانه‌ای از دانش و تجربه قابل تاُمل در این عرصه‌ها، با ارایه چهره‌ای متفاوت از خود و خطه سیستان و بلوچستان و فرهنگِ غنی بلوچ و آیین‌ها و سنت‌های این منطقه، در آسمان تیره سینمای سیاست و تجارت زده ایران، نورافشانی کرد و سیمایی تابناک و متفاوت و ممتاز از بلوچ، بلوچستان و سینمای زخم خورده اجتماعی کشور به نمایش گذاشت.
درام اجتماعی “خورشید آن ماه”، نخستین فیلم سینمایی اسکندری در مقام کارگردان است که در آن بخشی از دغدغه‌های خود درباره جامعه بلوچ، بلوچستان و جایگاه و موقعیت و شخصیت زنان و رسوم و فرهنگ و مناسبات خانوادگی و اجتماعی را به شکل پویا و منتقدانه و متعهدانه به تصویر کشیده است.
او با این اثر شاخص اجتماعی خود، افزون بر نگاه دقیق و ظریف و منتقدانه به شرایط زیستی زنان در میان انواع آیین‌های عشیره‌ای و بومی بلوچ با نگرشی محترمانه به مناسبات زندگی هموطنان بلوچ، در اقدامی شایسته تحسین، دست به تطهیر و شفاف نمایی بلوچ و بلوچستان که در اغلب فیلم های سینمایی با محوریت و درشت نمایی مسائلی چون فقر و قاچاق و ترور و…. سیاه تصویر شده، با زدون پرده تاری که تاراندیشان بر سیمای سیستان و بلوچستان کشیده بودند، از عزت و حرمت و شرافت و تلاش‌های بلوچ ها در مسیر انسان و جامعه سازی، سخن به میان آورده است.
او با ساختن «خورشید آن ماه»، سطح نگاه و کیفیت و موقعیت متزلزل سینمای اجتماعی ایران را که زیر دست و پای فیلمک‌های بدون محتوا و بازاری شبه کمدی و بازی‌های مالی و سیاسی نامدیران و باندهای تخریب‌گر سینما در حال نابودی است، ارتقا بخشیده و گامی بزرگ و ارزشمند در پردازش به سینمای مهم بومی که از ارکان ساختار سینمای ملی است برداشته است. «خورشید آن ماه» که به زبان بلوچ ساخته شده، از معدود آثار خوش ساخت سینمای اجتماعی مردم‌گرایانه و وفادارانه سینمای ایران است که زندگی و زیبایی‌ها و فرهنگ ها و سنت‌های بلوچ را هنرمندانه و به صورت درخشان در قاب سینما نقش بسته است.
هزاران افسوس که کوردلی‌ها و جهالت‌ها و مقام و موقعیت و منافع‌طلبی‌های نامدیران اشتباهی، باعث شده این اثر ارزنده و مانا از راه اکران آنلاین در معرض تماشا قرار گیرد.
درودها بر دغدغه‌ها و هنرآفرینی‌های ستاره اسکندری و بلوچ‌های دلاور و بلوچستان عزیز.
تولد فیلم ارزشمند ماندگار «خورشید آن ماه» بر سینمای ملی و مردمی ایران مبارک.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *