فرانسه فیلم «سَناومر» و فلسطین «تب مدیترانه» را برای شرکت در رقابت اسکار نود و پنجم انتخاب و معرفی کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، فرانسه فیلم «سناومر» ساخته آلیس دیوپ را به اسکار فرستاد.
این فیلم که اولین فیلم داستانی دیوپ است برنده شیر نقرهای و شیر آینده در جشنواره فیلم ونیز شد. فیلم قرار است در آمریکا نیز اکران شود و در جشنواره فیلم نیویورک و جشنواره فیلم لندن هم به نمایش درمیآید.
داستان فیلم درباره راما، استاد ادبیات و رماننویس است که از پاریس به سناومر میرود تا محاکمه لارنس کولی را ببیند و در مورد این پرونده بنویسد. کولی یک دانشجو و مهاجر سنگالی است که متهم است دختر ۱۵ ماهه خود را در ساحلی رها کرده تا جزر و مد او را با خود ببرد.
فیلمنامه این فیلم توسط دیوپ با همکاری آمریتا دیوید و ماری اندیائه نوشته شده و کابیجه کاگامه، گوسلاژی مالاندا ، والری درویل و ارولیا پتی در آن بازی میکنند.
کمیته انتخاب فیلم برای اسکار فرانسه ۵ فیلم را به عنوان فیلمهای نهایی انتخاب کرده بود که از آن میان در نهایت فیلمی را انتخاب کرد که در جشنواره ونیز درخشید. «یک صبح خوب» ساخته میا هنسن-لاو با بازی لئا سدو، درام «تمام وقت» ساخته اریک گراول با باری لوری کالامی، «بدترینها» ساخته لیز آموکا و رمن گورت و «دوباره پاریس را ببینید» ساخته آلیس وینوکور دیگر فیلمهای منتخب برای اسکار بینالمللی در کمیته انتخاب فرانسه بودند.
فلسطین نیز با فیلم «تب مدیترانهای» به اسکار میرود. فلسطین از سال ۲۰۰۳ تا کنون ۱۵ فیلم به اسکار بینالمللی معرفی کرده است.
این فیلم ساخته ماها حاج درباره پویایی دوستی مردانه و فشار زندگی در اشغال است. این فیلم درباره مردی به نام ولید به عنوان یک مرد خانواده است که افسردگی وی مانع از این میشود تا رویاهایش را برای نویسنده شدن دنبال کند و به مسیری کشانده میشود که تراژدی در انتظارش است.
«تب مدیترانهای» محصول مشترک فلسطین، آلمان، فرانسه، قبرس و قطر است.
کارگردان گفت ایده این فیلم ۵ سال پیش به ذهنش رسید و فیلمش را ساخته تا نشان دهد فلسطینیها تا چه حد با ناامیدی روبه رو هستند و هر جا زندگی کنند، چه در غزه، کرانه باختری، یا در مرزهای اشغالی توسط رژیم صهیونیستی و یا در تبعید، حس زندانی بودن آنها را رها نمیکند.
مکان فیلم در حیفا میگذرد و کارگردان تاکید کرده که حیفا برای تاریخی بودنش و این که در سال ۱۹۴۸ اشغال شد به عنوان مکان فیلم انتخاب شده و وی میخواست یادآور شود که این شهر در آن زمان به شهر ارواح بدل شد و مردمی که آنجا زندگی میکردند مجبور به ترک خانههایشان شدند.
با معرفی این فیلمها شمار کشورهایی که تکلیفشان برای اسکار روشن شده به ۶۱ کشور رسید. گرجستان، هند، لوکزامبورگ، لیتوانی، نیوزیلند، مقدونیه شمالی از دیگر کشورهایی هستند که در روزهای اخیر نمایندگان خود را معرفی کردهاند.
بدون دیدگاه