بانی‌فیلم: پس از اهدای جوایز به برگزیدگان، برندگان سیمرغ در رشته‌های اصلی نیز معرفی شدند.
تقسیم جایزه به همان گونه که پیش‌بینی می‌شد، انجام نکرفت و ستاره اقبال فیلم رسول صدرعاملی درخشیدن گرفت و این فیبم که در هیچ رشته‌ای سیمرغ نبرد، جایزه بهترین فیلم را دریافت کرد.
برگزیدگان به شرح زیر است:

بازیگر نقش مکمل مرد

عنایت بخشی برای فیلم «شاه نقش» دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد.
داوران برای اهدای سیمرغ به این بازیگر پیشکوست از روی پله‌های سن پایین آمدند و او را تا روی سن همراهی کردند. شهاب حسینی ایستاده این هنرمند را تشویق کرد.
بخشی گفت: نمی‌خواهم درباره گذشته خودم و سینما و تئاتر و تلوزیون بگویم. اما می‌توانم بگویم که برای سینما و تئاتر و تلویزیون بسیار زحمت کشیده‌ام. این ساختمان ۱۳ طبقه تلوزیون با کمک ما ساخته شد. هر زمانی که از جلوی آن رد می‌شوم، این ساختمان را نگاه می‌کنم و بی هیچ اغراقی، اشکم سرازیر می‌شود. اگر فرصتی بود می‌توانستم گفت‌وگویی با شما داشته باشم اما افسوس که ندارم خدایا این مردم عزیز و شریف را برای ما سلامت نگه‌دار.
سیمرغ بلورین این بخش به فرهاد آئیش برای فیلم «موسی کلیم الله» اهدا شد.
شهیدی فر با توجه به جوایز متعدد برای فیلم موسی کلیم‌الله چندین بار درخواست کرد: لطفا این فیلم را زودتر اکران کنید.
آئیش گفت: من همیشه فکر می‌کردم هنر مقوله‌ای ذهنی و نسبی است و داوری و قضاوت نیست نسبی است. اما می‌بینم این سیمرغ نه نسبی و نه ذهنی بلکه عینی است خیلی هم سنگین است. خیلی خوشحالم.
وی افزود: موقعی که این نقش به من پیشنهاد شد بسیار خوشحال بودم جلوی همسرم تمرین می‌کردم. آن زمان و جلوی دوربین هم بسیار کیف می‌کردم و لذت می‌بردم.
این بازیگر عنوان کرد: در این ۷۰ و خرده ای سال هیچ گاه خودم را جدی نگرفته ام و جدی نخواهم گرفت اما سعی کردم همیشه در بازی ها بهترین خودم را ارائه بدهم این بار هم بهترین خودم را ارائه دادم. چه فرقی کرده؟ من که فرقی نکرده ام. تفاوت آن این است که نقش به گونه ای بود که میتوامسن این سیمرغ را برای هر بازیگری به ارمغان بیاورد.
وی افزود: من از نقش ممنونم. هیچ بازیگر خوبی در نقشی که ساده باشد و پیچیدگی نداشته باشد نمیتواند بدرخشد.

حیف از جشنواره‌ که حسن پورشیرازی در آن جایزه نگرفت

رضا درستکار منتقد و فیلمساز گفت: پنجاه سال پیش فیلمی به نام «مهر گیاه» ساخته شد. این فیلم در جشنواره پذیرفته نشد و دبیر وقت جشنواره در آن زمان در پاسخ به خبرنگاران گفت: ما می‌خواستیم بهترین باشیم نه فروتن. سال ۷۸ وقتی منزل آقای گله رفتم و با ایشان مصاحبه کردم، ایشان آن مجله را نشان داد و گفتند چنین ظلمی در حق من صورت گرفت. الان من می‌گویم آقای هژیر داریوش چطور می‌توانید بهترین باشید وقتی فروتن نیستید؟ امیدوارم کسی دلشکسته از جشنواره بیرون نرود.
وی افزود: بازیگران خیمه سینما و فصل مشترک همه ما هستند. وقتی می‌گویم بهروز وثوقی، همه یادشان می‌آید؛ او چه کسی است. حیف است که در این جشنواره «پیر پسر» نمایش داده شد اما حسن پورشیرازی جایزه نگرفت.

بازیگر نقش مکمل زن

لیندا کیانی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برای فیلم «۱۹۶۸» دریافت کرد.
کیانی گفت: این سیمرغ برای من ارزشمند است. امیدوارم راه‌های درست‌تری را پیش روی من بگذارد.
وی افزود: خوشحالم مزد کارم را پس از سال‌ها گرفتم. از همه کسانی که زحماتم را در این سال‌ها نادیده گرفتند، تشکر می‌کنم. کسانی که باعث شدند بیشتر تلاش کنم و خودم را پله به پله به اینجا برسانم.

بازیگر نقش اصلی مرد

سیمرغ بلورین این بخش به مصطفی زمانی برای «شمال از جنوب غربی» اهدا شد.
نوید پورفرج برای ایفای نقش در فیلم « گوزن‌های اتوبان» دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد.
او پس از دریافت جایزه گفت: کاش این جایزه را وقتی دریافت می‌کردم که حال دل مردم بهتر بود.

سیمرغی که با حسن پورشیرازی تقسیم شد

مصطفی زمانی گفت: اگر حسن پورشیرازی نامزد جایزه بود این جایزه به ما نمی‌رسید. در پنج شش ماه هم شهادت رئیس‌جمهور و هم انتخابات باعث شد فضای فیلم ما واقعا جنگی باشد. این جایزه را با حسن پورشیرازی تقسیم می‌کنم. امیدوارم که هیات داوران این جایزه را به عنوان سیمرغ مشترک ثبت کنند.
عزت‌الله ضرغامی پس از دریافت سیمرغ توسط مصطفی زمانی گفت: این نکته که اگر نظرات هیات داوران سه به سه شد چه می‌کردید؟ خیلی کم پیش می آمد که در بررسی نامزدهای سیمرغ به رای ۳ به ۳ برسیم؛ نظرات ۶ هیچ می‌شد و همه خوشحال می‌شدیم چون اتفاق نظر روی یک اثر بود.
وی افزود: هر کسی که به عنوان نامزد سیمرغ انتخاب می‌شود، واقعا شایستگی آن بخش را به عنوان هنرمند برتر دارد . بعضی اوقات برای نتیجه نهایی خیلی بحث می‌کردیم.
ضرغامی گفت: برعکس اینجا که وقتی کسی صحبت می‌کند. چون صدای سالن خراب است هیات داوران یک کلمه نمی‌فهمیدند چه شنیده می‌شود، برعکس در داوری کاملا صدای هم را می‌شنیدیم، وقتی آرا سه به سه می‌شد بحث دقیق تر می‌شد و نتیجه با رضایت کامل مشخص می‌شد.
از مصطفی زمانی عزیز تشکر می‌کنم و از فرج الله سلحشور یاد می‌کنم که کشف بزرگ او برای یوسف، چقدر دقیق و درست بود. کارهای مصطفی زمانی نشان می‌دهد که آن انتخاب به نتیجه رسیده است.

بهترین بازیگر نقش اول زن

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن به فریبا نادری برای فیلم « شوهر ستاره» رسید.
نادری گفت: روزی که برای دریافت فیلمنامه رفتم آقای اوجی گفت حواست باشد سیمرغ از بین فیلمنامه نیفتد. آقای اوجی خیلی قدر این سیمرغ را می‌دانم.

رفتار حرفه‌ای را از مریلا زارعی یاد بگیرید

مستانه مهاجر پس از دریافت سیمرغ توسط نادری، به عوامل فیلم «بچه مردم» اشاره کرد و گفت : ناراحت نباشید، درخشیدید. در بخش بازیگران خانم هم می‌خواهم ایستاده برای مریلا زارعی عزیز دست بزنم. هر کدام از همکاران جایزه گرفت، جوری با عشق بلند شد که خواهش می‌کنم این رفتار حرفه‌ای را از مریلا زارعی یاد بگیرید.

بهترین انیمیشن

محمدامین همدانی و محمد خیراندیش سیمرغ بلورین بهترین انیمیشن را برای « پسر دلفینی۲» دریافت کردند.
محمدامین همدانی گفت: انیمیشن ایرانی در حوزه بین‌الملل طلایه‌دار است. انیمیشن پسر دلفینی۱ چندین میلیون دلار فروخته و برای همه بخش‌ها از محصولات جانبی تا تم پارک فروش خوبی در جهان دارد.

بهترین کارگردانی اول

محمود کریمی جایزه بهترین کارگردانی اول را برای فیلم « بچه مردم» دریافت کرد.
کریمی گفت: خانم گوهر خیراندیش نامزد نشدند که جایشان بین نامزدها بود. من این سیمرغ را با همسرم که فیلمنامه کار را نوشته و شریک زندگی من است، شریکم.
وی افزود: از آقای شهیدی‌فر تشکر می‌کنم با ایشان در تلوزیون همکاری کردم. ایشان را تشویق کنید.

بهترین فیلم اول

فیلم « رها» سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول را برای سعید خانی به ارمغان آورد.

«قاتل و وحشی » را اکران کنید

خانی گفت: آقای شهاب حسینی اگر تو نبودی، این فیلم ساخته نمی‌شد. اولین نفر سر صحنه بودی و اگر تو نبودی نمی‌شد که یک فیلم را در بخش خصوصی در ۳۷ جلسه فیلمبرداری کرد.
وی ادامه داد: فیلم را به آقای کیومرث پوراحمد تقدیم کرده‌ایم. خدا را شکر می‌کنم که سینما را از صفر شروع کرده‌ام و به اینجا رسیده‌ام. آدم‌هایی مثل من با سخت‌کوشی و بدون وصل‌شدن به جایی کار کرده‌اند؛ بخش خصوصی یعنی از جیب خودم هزینه کرده‌ام.
وی گفت: آقای وزیر! لطف کنید «قاتل و وحشی» را اکران کنید. چرا اینقدر نگرانید! خواهش می‌کنیم فیلم «قاتل و وحشی» را اکران کنید.

وقتی کسی برای دریافت جایزه نیامد

فیلم «خدای جنگ» به تهیه‌کنندگی سعید سعدی و کارگردانی حسین دارابی و فیلم «ناتور دشت» به تهیه‌کنندگی مهدی فرجی و کارگردانی سید محمد رضا خردمندان جایزه ویژه بهترین فیلم از نگاه ملی سردار سلیمانی را دریافت کردند که هیچ‌کدام از عوامل این فیلم‌ها برای دریافت جایزه در سالن حضور نداشتند.

بهترین فیلمنامه

محمود کریمی و فائزه یارمحمدی سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را برای فیلم « بچه مردم» دریافت کردند.

جایزه ویژه هیات داوران

جایزه این بخش به فیلم سینمایی «سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی تعلق گرفت.

بهترین کارگردانی

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی روی شانه حمید زرگرنژاد برای کارگردانی فیلم «شمال از جنوب غربی» نشست.
زرگرنژاد گفت: بیست و چند سال پیش که فیلم کوتاه داشتم و کمال تبریزی داور بود، فیلمم جایزه نگرفت و بسیار ناراحت شدم. حالا می‌بینم مشکل از سمت داوران نبوده بلکه من باید تلاش می‌کرد.

آقای صدرعاملی این سیمرغ برای شماست

«زیبا صدایم کن» سیمرغ بلورین بهترین فیلم را برای سید مازیار هاشمی به ارمغان آورد.
هاشمی گفت: آقای صدرعاملی این سیمرغ برای شماست. دلم می‌خواهد عرض ارادتم را به قلب مهربان رسول صدرعاملی برسانم. همچنین آقای حاتمی‌کیا که سینما را با فیلم‌های شما یاد گرفتیم.
در پایان مراسم اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، انیمیشن «پسر دلفینی۲» سیمرغ بلورین بهترین فیلم پویانمایی از نگاه تماشاگران را دریافت کرد.
فیلم سینمایی «پیشمرگ» به عنوان فیلم برگزیده تماشاگران جشنواره چهل‌وسوم معرفی شد.
آئین اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بصورت زنده از سایت ایرنا، فضای مجازی جشنواره(تلگرام،سایت و اینستاگرام)، شبکه خبر ۲ و شبکه نمایش پخش شد اما پخش تلویزیونی برنامه حدود یک دقیقه با پخش رسمی آن اختلاف زمان دارد.
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری ۱۲ تا ۲۲ بهمن برگزار شد. این دوره از جشنواره با رقابت ۳۳ فیلم سینمایی و چهار پویانمایی یکی از شلوغ‌ترین دوره‌ها در تاریخ این رویداد بود.
کمال تبریزی (کارگردان)، رضا درستکار (منتقد)، علیرضا رئیسیان (کارگردان)، علیرضا زرین‌دست (فیلمبردار)، عزت‌الله ضرغامی (مدیر فرهنگی) و مستانه مهاجر (تدوینگر و تهیه‌کننده) اعضای هیات داوران بخش مسابقه سینمای ایران این دوره از جشنواره فیلم فجر را تشکیل می‌دادند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *