بانیفیلم: «رستاخیز» را باید موفقترین فیلم سینمایی دانست که به شکلی حرفهای، وقایع یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام را از پیش از محرم تا عصر روز عاشورا به تصویر کشیده است.
پرداختن به موضوع کربلا شاید به دلیل وجود حساسیتها، تا حدودی دشوار باشد؛ به همین خاطر است که با مروری بر تاریخ فیلمهای سینمای ایران میبینیم که بیان و روایت وقایع کربلا تاکنون تنها در چهار فیلم صورت گرفته که تعداد کمیست.
هر کدام از این چهار فیلم ویژگیهای خاصی دارند؛ «سفیر» فریبرز صالح در اوایل دهه شصت به وقایع پیش از تاسوعا و عاشورا میپردازد.
«روز واقعه» نوشته تحسینبرانگیز بهرام بیضایی و کارگردانی شهرام اسدی هم داستان خود را بر محور اخلاص یک مسیحی تازه مسلمان شده قرار داده که در عطش یاری رساندن به امام سوم شیعیان، راهی سفری سخت و دشوار میشود.
«رستاخیز» نوشته و کارگردانی احمدرضا درویش را باید بزرگترین پروژه سینمایی و روایت در باره قیام امام حسین برشمرد که به شکل کامل تاریخ وقایع کربلا را تا عصر عاشورا نشان میدهد.
چهارمین فیلم با موضوع عاشورا «شور عاشقی» ساخته داریوش یاریست که به ساعات پس از واقعه کربلا میپردازد و اینکه «سلما» باید صدای اسرای کربلا باشد.
در مورد فیلم «رستاخیز» یادآوری این نکته ضرورت دارد که با وجود اینکه اکران این فیلم تابع برخی سلیقهها و برداشتها شد که از دایره سیاستگذاریهای سینمایی بود، اما همان اکران محدود با برخی جرحوتعدیلهای ناگزیری که بر فیلم تحمیل شد، نشان داد که تماشاگر در «رستاخیز» شاهد روایتی دقیق، درست و کامل از وقایع کربلا و امام حسین(ع) است.
ویدیویی که میتوانید در صفحه اینستاگرام بانیفیبم آن را ببینید، انتخابی از برخی سکانسهای «رستاخیز» است که توسط سازندگان این فیلم در اختیار بانیفیلم قرار گرفت.
بدون دیدگاه