با معرفی نماینده ایران برای حضور در رقابت اسکار نود و پنجم شمار شرکت‌کنندگان به ۴۹ کشور رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر، در حالی که دیروز ایران با معرفی فیلم «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی به کمیته اسکار وارد رقابت اسکار ۲۰۲۳ در بخش بهترین فیلم بین‌المللی شد، شمار کشورهایی که فیلم منتخب خود در این رقابت را معرفی کرده‌اند به ۴۹ کشور رسید.
جدیدترین کشورهایی که در روزهای اخیر نمایندگان خود را معرفی کرده‌اند عبارتند از:
نیوزیلند با فیلم «مورو» به نویسندگی و کارگردانی تئاره‌پا کاه‌ی به اسکار می‌رود. این فیلم با الهام از وقایع واقعی ساخته شده و داستان یک گروهبان محلی را تصویر می‌کند که وقتی دولت با نیروی ضدشورش به مقابله با بومیان نیوزیلند می‌رود، باید بین وظیفه‌اش در قبال نشان خود یا مردم بومی، یکی را انتخاب کند. «مورو» یک واژه مائوری مترادف «بخشش» است. این فیلم به تازگی در جشنواره تورنتو به نمایش درآمد.
بلژیک با «نزدیک» ساخته موفق لوکاس دونت به اسکار می‌رود. این فیلم اولین بار در بخش رقابتی جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد و جایزه بزرگ هیات داوران را از آن خود کرد. این فیلم دوستی عمیق بین دو پسر ۱۳ ساله را دنبال می‌کند که ناگهان به هم می‌ریزد و کاوش دوستی و مسئولیت‌پدیری برای حفظ آن در فیلم در مرکز توجه قرار دارد.
کوزوو با «در جستجوی ونرا» در رقابت اسکار حضور دارد. این فیلم به نویسندگی و کارگردانی نوریکا صفا درباره دختر نوجوان و آرامی در دهکده‌ای کوچک از کوزوو است. در خانه آنها ۳ نسل در کنارهم زندگی می‌کنند و این نوجوان فضایی اندکی برای حریم خصوصی دارد. فیلم به نوعی قوم‌نگاری مردم روستایی این منطقه است.
کوزوو سال پیش با «کندو» به کارگردانی بلرتا باشولی به فهرست نامزدهای اسکار راه یافته بود.
مونته‌نگرو «مرثیه لورل» را برای اسکار انتخاب کرده است. این فیلم اولین فیلم دوشان کاسالیکا درباره فیلیپ استاد تاریخ است که با همسرش به تعطیلات می‌رود و برای فرار از مشکلات به جنگلی عمیق می‌رود و با مادرش ملاقات می‌کند و عاشق دختری می‌شود که زمانی مار بود. این فیلم اولین بار در بخش رقابتی جشنواره سارایوو ۲۰۲۱ به نمایش درآمده بود.
نپال «پروانه در قاب پنجره» را برای اسکار انتخاب کرده است. این فیلم به کارگردانی سوجیت بیداری اولین بار در جشنواره فیلم بوسان ۲۰۲۰ به نمایش درآمد و اولین فیلم بلند این کارگردان است. داستان فیلم درباره دختر ۱۳ ساله روستایی است که آرزوی ادامه تحصیل در شهر دارد و برادر ۹ ساله او تلاش دارد تا به خواهرش کمک کند تا به آرزویش برسد.
پرتغال نیز دیروز «روح زنده» اولین ساخته بلند کریستل آلوز میرا کارگردان پرتغالی-فرانسوی را برای اسکار معرفی کرد. این فیلم محصول مشترک پرتغال و فرانسه و بلژیک است که در هفته منتقدان جشنواره کن امسال هم به نمایش درآمد و درباره پیوندهای خانوادگی، مهاجرت، عرفان و فرهنگ بخشی از پرتغال است. داستان فیلم درباره دختربچه‌ای است که تابستان را در روستایی با مادربزرگش می‌گذراند و با مرگ او مواجه می‌شود.
رومانی هم «بی‌نقص» به کارگرداین مونیکا استن و جورج چیپر لیلمارک را به اسکار معرفی کرده است. این فیلم که جایزه معتبر ۱۰۰ هزار دلاری شیر آینده جشنواره فیلم ونیز امسال را برده داستان داریا را روایت می‌کند که برای رهایی از اعتیاد به مواد مخدر تلاش می‌کند و متوجه می‌شود درمان تخصصی با قیمت بالایی همراه است.
اسلوواکی فیلم «قربانی» محصول مشترک اسلوواکی/ چک/ آلمان را به اسکار معرفی کرده است. این فیلم ساخته میشال بلاشکو در یک شهرکوچک چک می‌گذرد و داستان یک مهاجر اوکراینی به نام ایرینا را تصویر می‌کند که در جامعه‌ای نژادپرست در جستجوی حقیقت و به دنبال عدالت است.
ونزوئلا هم با «جعبه» به اسکار می‌رود. این فیلم ساخته لورنزو ویگاس و دومین باری است که فیلمی از این کارگردان برای اسکار انتخاب شده است. وی اولین کارگردان از آمریکای لاتین است که شیر طلای ونیز را برده است. «جعبه» درباره پسر ۱۳ ساله‌ای ست که باید در نصف مکزیک به سفری دست بزند تا بتواند جعبه‌ای را که حامل جسد پدرش است که در یک گور دسته‌جمعی پیدا شده، بگیرد.
کانادا، اکوادور، آلمان، ایرلند، ژاپن، لتونی، پاناما، لهستان، کره جنوبی، سوییس، تایوان، اروگوئه، برزیل، بلغارستان، اسپانیا، هلند، ارمنستان، اتریش، کرواسی، جمهوری چک، فنلاند، گواتمالا، اندونزی، الجزایر، یونان، مجارستان، اسلوونی، تونس، ترکیه، کاستاریکا، آلبانی، اوگاندا، اوکراین و پاراگوئه از جمله کشورهایی هستند که پیش از این نمایندگان خود را به اسکار معرفی کرده بودند.
رای گیری برای تعیین نامزدهای اسکار از ۱۲ ژانویه تا ۱۷ ژانویه ۲۰۲۳ انجام می‌شود و نامزدهای امسال ۲۴ ژانویه ۲۰۲۳ (۴ بهمن) معرفی می‌شوند. زمان رای‌گیری نهایی از ۲ مارس تا ۷ مارس ۲۰۲۳ است. اسکار نودو پنجم یکشنبه ۱۲ مارس (۲۱ اسفند) برگزار می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *