حراجی ساتبیز اولین اثر هنری جهان را که به طور کامل در قالب توکنهای غیرقابل معاوضه خلق شده، به صورت برخط به حراج میگذارد.
به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، حراج خانه ساتبیز از سوم تا دهم ژوئن (۱۳ تا ۲۰ خرداد) یک حراجی برخط با عنوان ذاتا دیجیتال: حراج تخصصی انافتیها (Natively Digital: A Curated NFT Sale) برگزار میکند و در آن آثار ۲۷ هنرمند دیجیتال را به مزایده میگذارد.
ساتبیز امیدوار است با حراج آثار هنری دیجیتال در قالب توکنهای غیرقابل معاوضه موسوم به ان اف تی (NFT) علاوه بر مجموعهداران سنتی نظر علاقهمندان به رمزارزها را نیز جلب کند. طرح هندسی دیجیتال و متحرک کوانتوم (Quantum) از کوین مک کوی (Kevin McCoy) یکی از آثار این حراجی است. این اثر که ساتبیز آن را نخستین انافتی شناخته شده در جهان میداند،۷ سال پیش و در ماه مه سال ۲۰۱۴ خلق شد.
انافتی یک کریپتوپانک بیگانه (Alien) با عنوان CryptoPunk #۷۵۲۳ از دیگر آثاری است که در این حراجی به مزایده گذاشته میشود. کریپتو پانک ها یک مجموعهی ۱۰ هزارتایی از عکسهای ۸ بیتی شخصیتهای پانک است که همگی متمایز هستند و با استفاده از استاندارد ERC-۷۲۱ به بلاک چین اتریوم متصل شدهاند. این شخصیتها در سال ۲۰۱۷ توسط لاروا لبز (Larva Labs) خلق شدند؛ دو مورد از محبوبترین گونه های بیگانه این تصاویر در حراجهای پیشین به مبلغ بیش از ۷ میلیون دلار به فروش رسیدند.
در حراجی پیشروی ساتبیز، ان اف تی خریداری شده به کیف دیجیتال رمزارزهای خریدار فرستاده میشود و هیچ نسخه فیزیکی ای تبادل نخواهد شد. قیمت پایه از ۱۰۰ دلار شروع میشود و خریداران میتوانند هم از پول رایج و هم از رمزارزهایی چون بیت کوین و اتر برای خرید اثر موردنظر خود استفاده کنند.
توکنهای غیرقابل معاوضه (ان اف تی) را میتوان سند مالکیت داراییهای دیجیتال درنظر گرفت، از یک عکس گرفته تا فایل ویدئویی یا حتی یک قطعه موسیقی. محبوبیت این توکنها در ماه فوریه و مارس به اوج خود رسید؛ در اولین حراجی که کریستیز بر مبنای ان اف تی ها برگزار کرد، یک اثر دیجیتال به مبلغ ۶۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار فروش رفت.
بدون دیدگاه