صخرهنبشته اورارتویی قراجهلو استان آذربایجان شرقی توسط مریم دارا عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری مورد پژوهش قرار گرفت.
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، مریم دارا، عضو هیأت علمی پژوهشگاه و متخصص زبانهای باستانی در اینباره گفت: صخرهنبشته اورارتویی قراجهلو که در استان آذربایجان شرقی، کناره جاده اهر به مشکینشهر قرار دارد برای نخستین بار توسط سالار علیپور، مهندس معدن در 28 اسفندماه 1400 شناسایی شده است.
او افزود: معرفی اولیه این صخرهنبشته نخستین بار در قالب سخنرانی با عنوان « کتیبههای نویافته اورارتویی در ایران » در کنفرانس بینالمللی «اورارتو و ورای آن»، شهریور 1401 در موزه وان ترکیه توسط وی ارائه شده است.
این متخصص زبانهای باستانی تصریحکرد: با وجود عکاسی حرفهای، خوانش کتیبه به دلیل آسیبهای جدی مانند گلسنگ، رطوبت، ریختگی، فرسایش و ساییدگی شدید بسیار دشوار است و هم اکنون در مرحله عکاسی و پردازش فتوگرامتری قرار دارد.
دارا در پایان گفت: مطالعات خطشناسی کتیبه و دیگر شواهد منطقه نشان میدهد که این کتیبه احتمالاً در زمان آرگیسشتی دوم اورارتویی و پس از 713 ق.م نوشته شده است.
بدون دیدگاه