13:02

آیین رونمایی از کتاب “درد بودن ” بازخوانی هرمنوتیکی و فلسفی کتاب “هبوط” دکتر علی شریعتی ، نویسنده فرامرز معتمد دزفولی در خانه‌موزه‌ی دکتر علی شریعتی برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای سرو، آیین رونمایی از کتاب “درد بودن ” بازخوانی هرمنوتیکی و فلسفی کتاب “هبوط” دکتر علی شریعتی به همت خانه موزه شریعتی، پنج شنبه 17شهریورماه، ساعت 17در خانه‌موزه‌ی دکتر علی شریعتی برگزار می شود.
این برنامه با حضور دکتر ناهید توسلی (دکترای فرهنگ و زبان‌های باستانی، شاعر، قصه‌نویس و منتقد ادبی)، دکتر حسن محدثی گیلوایی
(دکترای جامعه‌شناسی و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی) و نویسنده کتاب دکتر فرامرز معتمد دزفولی (دکترای جامعه‌شناسی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی) برگزار می شود.
این کتاب حاوی تفاسیری است هرمنوتیکی از کتاب “هبوط در کویر” اثر “علی شریعتی” که در شش فصل، توسط نشر نگاه معاصر تدوین یافته است: “دغدغه‌های کلامی و دلهره‌های وجودی”، “انسان، بودن یا شدن”، “قصه‌ی دینی و زبان دینی”، “زندگی، دیالکتیک معنی‌یابی و معنایی”، “توسعه‌ی مفهومی نام خداوند”، “و “تجربه‌ی کشف خود هم‌چون یک تجربه‌ی دینی”. نویسنده با تفسیر متن اصلی، خود متنی دیگر می‌آفریند و به توصیف محتوای متن “هبوط در کویر” می‌پردازد. وی برای مثال می‌گوید: “درد بودن”، درک فرتوتی و ویرانگی زمین است، چرا که او خوب می‌داند “اضطراب‌ها همه، زاده‌ی انتظارهاست و هیچ “گردو” ای”در انتظار گودو” نمایش‌نامه‌ای فلسفی، اثر ساموئل بکت است در راه نیست! جاده‌ها همه خلوت، راه‌ها همه برچیده، هستی گردویی پوکّ پس کشیدن بار و “درد بودن” و آری گفتن به زندگی، چرا؟ شرکت در مسابقه‌ای که برنده‌ای ندارد و همه بازنده‌اند!؟ اما “شجاعت بودن”، و آری گفتن به زندگی، تایید ارزش‌هاست و ضمانت انسان تنها. کنش و پرشی ایمانی در “نامتناهی ظلمات” و “تاریکی مطلق”، بی‌هیچ ما به ازایی. چرا که ایمان بدون ما به ازاست! و به این خاطر غیر معقول و چیزی از جنس عشق! و به این معنی اینان: “عشاق” و “مومنانند” که “بار بودن” را چون یک “امانت” به تایید زندگی و انسان، بی‌فرد و منت بر دوش می‌کشند و “خانه را روشن می‌کنند”.
حضور در برنامه برای تمامی علاقمندان آزاد است و ضمنا پخش هم‌زمان برنامه در LIVE اینستاگرام موزه، به نشانی shariatimuseum اجرا می شود.
علاقه مندان برای شرکت در این برنامه می توانند به خانه موزه شریعتی واقع در خیابان جمال‌زاده‌ی شمالی، نرسیده به خیابان فاطمی غربی، کوچه‌ی نادر، شماره ۹ مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 6-66565565 تماس بگیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *