17:35

بررسی و شناسایی محوطه‌های پارینه‌سنگی کریدور شتران-پسکوه در راستای انجام برنامه‌ای بلند مدت و پی‌ریزی مطالعاتی هدفمند در زمینه ردیابی جمعیت‌های انسانی عصر پلیئستوسن در شرق فلات ایران انجام گرفت.
به گزارش روابط‌ عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، علی صدرایی کهنه فرود سرپرست بررسی‌های پارینه‌سنگی در کریدور شتران- پسکوه 25 خرداد 1401 با اعلام این خبرگفت: شرق فلات ایران با برخوداری از پتانسیلهای زیست‌محیطی و زمین‌شناسی از دیرباز مورد توجه بسیاری از پژوهشگران و باستان‌شناسان بوده است به نحوی که می‌توان این بخش از فلات ایران را یکی از مناطق پیشگام در حیطه مطالعات پارینه‌سنگی دانست.
این باستان‌شناس تصریح‌کرد: با این وجود در خلال چند دهه اخیر این مطالعات به فراموشی سپرده شده و تنها طی سالیان اخیر مطالعاتی موردی در این زمینه انجام گرفته است که آنگونه که باید و شاید راهشگا نبوده‌اند.
او افزود: در این بین و برای نخستین بار در سال 1399 نخستین فصل بررسی‌های پارینه‌سنگی با حمایت مالی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی و با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسی انجام گرفت که در نتیجه این بررسی‌ها تعداد قابل توجهی محوطه پارینه‌سنگی شناسایی شد، امری که مهر تاییدی بر پتانسیل بالای این منطقه در حیطه پژوهش‌های پارینه‌سنگی بود.
سرپرست هیئت باستان‌شناسی اظهارکرد: از اینرو تصمیم بر این گرفته شد تا با انجام برنامه‌ای بلند مدت به پی‌ریزی مطالعاتی هدفمند در زمینه مطالعه و ردیابی جمعیت‌های انسانی عصر پلیئستوسن در این بخش از فلات ایران پرداخته شود.
صدرایی کهنه فرود افزود: درنخستین گام انجام بررسی‌های هدفمند پارینه‌سنگی در کریدور شتران- پسکوه و در امتداد مطالعات پیشین دشت فردوس در اولویت قرار گرفت و با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسی، این بررسی‌ها آغاز شد که فاز میدانی این مطالعات در حال انجام است و امیدواریم تا بتوانیم به نتایج قابل توجهی در این زمینه دست یابیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *