‎تیری فرمو مدیر جشنواره کن در آستانه شروع به کار این دوره جشنواره، درباره طرح تعرفه ترامپ و تاب‌آوری فرهنگ فیلم آمریکا از اظهارنظر خودداری کرد.
به گزارش مهر به نقل از ورایتی، تیری فرمو مدیر جشنواره فیلم کن، در کنفرانس مطبوعاتی خود در روز دوشنبه، به پیشنهاد ترامپ برای اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر فیلم‌های خارجی و تاب‌آوری سینمای آمریکا پرداخت.
در حالی که ترامپ در آستانه جشنواره فیلم کن که بزرگترین بازار جهانی سینماست، با پیشنهاد اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر تمام فیلم‌های تولید شده خارج از آمریکا، صنعت فیلم را دچار سردرگمی کرد، فرمو در پاسخ به این سوال که آیا به این موضوع واکنش نشان می‌دهد یا خیر، گفت که ترجیح می‌دهد از اظهار نظر خودداری کند چون ترامپ عادت دارد نظر خود را تغییر دهد.
وی گفت: رئیس جمهور آمریکا در طول ۳ ماه گذشته ما را عادت داده که یک چیز را بگوید و بعد به آن چیزی اضافه کند، آن را شرح دهد، آن را نقض کند و غیره. بنابراین، نه، الان نمی‌دانم چه بگویم.
وی در ادامه افزود: به نظر من، این ایده که کشورهای دیگر هم ممکن است بخواهند سینمای آمریکا را جریمه کنند، ایده‌ای است که می‌توان درباره‌اش بحث کرد، اما یک نکته وجود دارد، به ویژه در ماه‌ها و سال‌های پس از کووید در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲. و آن این است که در این دوره فیلم‌های آمریکایی کمتری در سراسر جهان وجود داشته و تولیدات محلی (غیرآمریکایی) موفق‌تر بوده‌اند. سینما همیشه راه خودش را پیدا می‌کند.
فرمو گفت که اگر می‌توانست به صورت مستقیم با ترامپ صحبت کند، به او می‌گفت «فیلم‌های خارجی تخیل و فرهنگ آمریکایی را تغذیه می‌کنند».
وی ادامه داد: اما فکر نمی‌کنم او واقعاً به این موضوع علاقه داشته باشد. کن به کسی اجازه نمی‌دهد جلوی قوی و خلاق بودن سینما را بگیرد.
این در حالی است که تنش‌های فزاینده‌ای بین صنایع فرانسه و آمریکا بر سر مسئله سهمیه‌های سرمایه‌گذاری اروپایی که DGA و MPA در یادداشت‌های جداگانه‌ای خطاب به نماینده تجاری ایالات متحده، آن را عامل آسیب به تولید ایالات متحده و ایجاد بیکاری دانسته‌اند، وجود دارد که فرمو از گستردگی فیلم‌های آمریکایی در حال نمایش در این فهرست تمجید کرد.
گروهی متشکل از بیش از ۱۰۰ سازمان فیلم و تلویزیون از سراسر جهان روز دوشنبه از نهادهای اتحادیه اروپا و دولت‌های جهانی درخواست کردند تا پس از اعلامیه مخرب ترامپ، از اکوسیستم صنعت مستقل حمایت کنند.
فرمو گفت: سوال‌های زیادی درباره سینمای آمریکا وجود داشت و هنوز هم دارد؛ درباره اعتصاب بازیگران، اعتصاب نویسندگان، آتش‌سوزی‌ها در لس‌آنجلس و شاید گاهی اوقات کاهش تولید فیلم‌های پرفروش استودیوها و … اما امسال، بخش آمریکایی اینجا غنی است. وی در این زمینه به اولین تجربه کارگردانی اسکارلت جوهانسون با فیلم «النور کبیر» و کریستن استوارت با فیلم «وقایع‌نگاری آب» که هر ۲ در بخش «نوعی نگاه» جای دارند، اشاره کرد و از «بالاترین تا پایین‌ترین» ساخته اسپایک لی که بازسازی فیلم «بالا و پایین» آکیرا کوروساواسا است، یاد کرد و گفت که «کارگردانان شناخته‌شده‌ای» نیز امسال از سینمای آمریکا در جشنواره هستند.
مدیر جشنواره فیلم کن یادآور شد: آمریکا همچنان کشوری بزرگ برای سینماست و من به نسلی تعلق دارم که عشق به سینما برای آنها به معنای عشق به سینمای آمریکا بود.
هفتاد و هشتمین دوره جشنواره فیلم کن امروز (سه‌شنبه) با اولین فیلم بلند آملی بونین با عنوان «یک روز ترک کن» آغاز می‌شود. ریاست هیئت داوران امسال را ژولیت بینوش برعهده دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *