رضا محجوبی (آهنگساز و نوازنده پیشگام موسیقی ایرانی) برادر مرتضی محجوبی در سال ۱۲۷۷ در تهران زاده شد. پدرش عباسعلی ناظر نی مینواخت. مادرش فخرالسادات با نواختن پیانو آشنا بود و علاقه والدینش به موسیقی باعث شد تا رضا محجوبی و برادرش مرتضی از همان کودکی با موسیقی آشنا شوند و آن را به عنوان حرفه و هنر خود پی گیرند. پدرش کافهای را در خیابان لالهزار برپا کرد. رضا و بردارش در آنجا مینواختند و ساز او که در آن زمان ۱۶ سال بیشتر نداشت، جلب توجه میکرد.
به گزارش مهر، رضا محجوبی تا سن ۲۵ سالگی از هنرمندان محبوب جامعه محسوب میشد و به دلیل تدریس موسیقی و کنسرتهایش با «عارف» و «درویش» شهرت زیادی داشت. اما پس از این دوره تحولاتی در او پیدا شد که در روش زندگیاش نمود پیدا کرد. عصبانیتهای شدید، حساسیت فوقالعاده، انزوا، افراط در خودبراندازی و بیاعتنایی از همین تغییرات بودند که شاید چنین علائمی در زمان خود به جنون تعبیر میشدند. حتی یکی از هنرمندان در خاطرهای نقل میکند که محجوبی شبها با ماه صحبت میکرد و متوجه اطرافش نبود.
با این همه او در ۲۴ سالگی به بیماری عصبی دچار شد و مورد مداوا قرار گرفت اما نظم و عادات یک انسان عادی جامعه را از دست داد. هرچند که دوستانش را خوب میشناخت و با آنها گفتوگو میکرد اما از موضوعاتی حرف میزد که قابل درک نبود. با این همه گاه در جمع دوستان حاضر میشد و حتی ویولن مینواخت.
او در فقر زندگی میکرد و تا زمانی که حال مناسبی نداشت، نمینواخت. احساس پیچیده و نظم منطقی تفکر او در نواختن ساز تجلی پیدا میکرد. مهمترین ویژگی او در نوازندگی جملهپردازیهای خاصش بود. او هیچگاه نغمهای را دوبار ننواخت.
زندگی و نوازندگی رضا محجوبی آمیزهای از رنج و شوریدگی و هنر بود و در شامگاه ۲۹ تیر ماه سال ۱۳۳۳ در سن ۵۶ سالگی درگذشت.
بدون دیدگاه