اثر «بنکسی» در تقدیر از کادر درمان و طرحی از «لئوناردو داوینچی» از جمله آثاری هستند که در حراج‌های سال ۱۴۰۰ کریستیز رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حراجی کریستیز یکی از معروف‌ترین حراج‌خانه‌های جهان است. این حراجی که در سال ۱۷۶۶ تاسیس شد، سالانه بالغ بر ۶۰۰ حراج در بیش از ۸۰ شاخه مختلف از جمله هنرهای زیبا، جواهرات، عکس و عتیقه‌جات برگزار می‌کند. کریستیز در ۴۳ کشور جهان ۸۵ دفتر و در نقاط مختلف جهان از جمله لندن، نیویورک، لس آنجلس، پاریس، میلان و هنگ کنگ نمایشگاه دارد.

میزان فروش جهانی حراجی کریستیز در سال ۲۰۲۱ با ۵۴ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۷ میلیارد و ۱۰۰ هزار دلار رسید و بالاترین درآمد این حراجی را از سال ۲۰۱۵ تاکنون رقم زد.

در میان حراج‌هایی که از آغاز سال ۱۴۰۰ تحت عناوین مختلف در شعبه‌های این حراج خانه برگزار شد، چند رکورد جدید به ثبت رسید که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

پیتر دویگ 

 

کدام آثار در حراج‌های کریستیز رکوردشکنی کردند؟

حراجی کریستیز از آثار قرن بیست و یکم روز سه شنبه ۱۸ آبان، برگزار شد و در مجموع ۲۱۹ میلیون دلار فروش کرد. همه ۴۰ اثری که در این حراجی عرضه شده بودند، به فروش رسیدند.

یکی از نگین‌های این حراجی، تابلوی باتلاق (Swamped) از پیتر دویگ، نقاش سرشناس اسکاتلندی، بود که پس از رقابتی سخت میان سه خریدار، سرانجام به قیمت ۳۹ میلیون دلار چکش خورد. این تابلو که تصویر یک قایق سفید شناور در میان جلبک‌های برکه و کنده های درخت را به تصویر می‌کشد، جزئی از مجموعه قایق از این هنرمند است.

ارزش تخمینی این اثر بیش از ۳۵ میلیون دلار برآورد شده بود که محقق هم شد. صاحب این نقاشی در سال ۲۰۱۵ آن را به قیمت ۲۶ میلیون دلار خریداری کرده بود. این نقاشی رکورد گرانترین اثر دویگ در یک حراجی را شکست. این رکورد پیش‌تر در اختیار تابلوی روزدیل بود که در سال ۲۰۱۷ در حراجی فیلیپس نیویورک به قیمت ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار فروخته شد.

دویگ هنرمند ۶۲ ساله اسکاتلندی است که آثارش در کلکسیون بسیاری از موزه‌های بین‌المللی از جمله موزه تیت مدرن، موزه بریتانیا، موزه هنر مدرن، موزه هنر متروپولیتن و موزه هنر آمریکایی ویتنی به نمایش گذاشته شده‌اند.

وی در سال ۱۹۹۳، اولین جایزه نمایشگاه جان مورز را از آن خود کرد و به این ترتیب به شهرت رسید. این هنرمند اسکاتلندی در سال ۱۹۹۴ نامزد دریافت جایزه ترنر شد. وی همچنین از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰ یکی از متولیان نگارخانه تیت بود.

بنکسی

کدام آثار در حراج‌های کریستیز رکوردشکنی کردند؟

طرحی که بنکسی در قدردانی از کادر درمان انگلیس کشیده بود، روز ۲۳ مارس ۲۰۲۱ در حراجی عصر هنر قرن بیستم کریستیز به مزایده گذاشته شد. این نقاشی به قیمت ۲۳ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار فروش رفت و رکورد جدیدی برای گرانترین اثر بنکسی در دنیای حراجی‌ها به جا گذاشت، رکوردی که البته چندی بعد توسط نقاشی دختری با بادکنک شکسته شد.

در این اثر که تغییردهنده بازی (Game Changer) نام دارد، یک کودک به تصویر کشیده شده است که عروسک‌های بتمن و مرد عنکبوتی خود را به کناری انداخته و به جای آنها با عروسک یک پرستار ابرقهرمان بازی می‌کند. این نقاشی در جریان موج اول شیوع کرونا به بیمارستانی در انگلیس اهدا شد و حالا با نسخه مشابهی جایگزین شده است.

تغییردهنده بازی بیش از چهار برابر ارزش تخمینی خود فروش رفت و رکورد پیشین گرانترین اثر بنکسی که ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار بود را تقریبا دو برابر کرد. این رکورد پیش‌تر مربوط به نقاشی رنگ روغن پارلمان، تکامل معکوس بود که در سال ۲۰۱۹ در حراجی ساتبیز به فروش رسید.

بنکسی یک هنرمند خیابانی اهل بریستول انگلیس است که اگرچه تا به امروز هویت خود را از جهان مخفی کرده آثارش به قیمت میلیون‌ها پوند فروخته می‌شوند. این هنرمند انگلیسی در سال‌های اخیر در هنر خود بیش از پیش به سمت نقد سیاسی حرکت کرده و به انتقاد از موضوعات مختلف از رفتار نامناسب با پناهجویان گرفته تا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا می‌پردازد. این هنرمند انگلیسی در کارزار هنری خود همچنین از اولویت‌های بازار بین المللی هنرهای زیبا انتقاد کرده است.

لئوناردو داوینچی

کدام آثار در حراج‌های کریستیز رکوردشکنی کردند؟

نقاشی سر یک خرس (Head of a Bear) از لئوناردو داوینچی که بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد، تیر ماه امسال در حراجی کریستیز در لندن به مزایده گذاشته شد و به قیمت استثنایی ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار پوند چکش خورد.

این نقاشی نفیس موفق شد رکورد گران‌ترین نقاشی حراج شده از داوینچی را بشکند، این رکورد پیش از این در اختیار نقاشی اسب و سوار (Horse and Rider) بود که در سال ۲۰۰۱ به قیمت ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار به فروش رسید.

داوینچی طرح این خرس را در ابعاد (سه اینچ در سه اینچ) هفت در هفت سانتی‌متر با تکنیک سیلورپوینت که از استادش آندرئا دل وروکیو فراگرفته بود، با استفاده از میله‌ای به جنس نقره خالص روی یک کاغذ صورتی-بژ کم رنگ کشید.

نقاشی سر یک خرس یکی از معدود آثار این استاد نقاش دوره رنسانس است که هنوز در مجموعه‌های خصوصی دست به دست می‌شود؛ این نقاشی زمانی به سر توماس لارنس نقاش و مجموعه‌دار انگلیسی تعلق داشت تا این که در سال ۱۸۶۰ میلادی در حراجی کریستیز به قیمت ۲ هزار پوند و ۵۰ پنس به فروش رسید. کاپیتان نورمن رابرت کلویل دیگر مجموعه‌دار معروف هنری نیز زمانی صاحب این نقاشی بود.

این تابلو که ارزش تخمینی آن حدود ۱۲ میلیون پوند برآورد شده بود، تاکنون در برخی از معروف‌ترین موزه‌های جهان به نمایش در آمده است. نگارخانه ملی لندن یکی از این موزه‌هاست که در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به عنوان بخشی از یک نمایشگاه از آثار داوینچی میزبان این نقاشی بود.

لئوناردو داوینچی دانشمند، نقاش، مجسمه‌ساز، معمار، موسیقی‌دان، ریاضی‌دان، مهندس، مخترع، آناتومیست، زمین‌شناس، نقشه‌کش، گیاه‌شناس و نویسنده ایتالیایی دوره رنسانس بود که با وجود تنها ۲۵ اثر برجای نمانده، به عنوان یکی از بزرگترین نقاشان تاریخ شناخته می‌شود.

آلبرت انیشتین

کدام آثار در حراج‌های کریستیز رکوردشکنی کردند؟

یک دست نوشته ۵۴ صفحه‌ای به قلم آلبرت انیشتین، فیزیکدان برجسته، و میشل بسو، مهندس سوییسی، روز سه‌شنبه ۲ آذر در حراجی کریستیز به فروش گذاشته شد و به قیمت استثنایی ۱۳ میلیون دلار چکش خورد.

به نقل از کارشناسان کریستیز، این دست نوشته رکورد جدیدی برای گرانترین سند علمی امضاشده در تاریخ را به نام خود ثبت کرد.

سندی که در این حراجی به فروش رسید در فاصله ژوئن سال ۱۹۱۳ و اوایل سال ۱۹۱۴ توسط انیشتین و بسو نوشته شد. آنها به هنگام نگارش این سند در حال آزمایش معادلاتی بودند که در نهایت به اساس فرضیه نسبیت انیشتن تبدیل شدند.

۲۶ صفحه از این یادداشت توسط انیشیتن، ۲۴ صفحه توسط بسو و سه صفحه به طور مشترک توسط هردوی آنها نوشته شده‌اند. بسیاری از صفحات حاشیه‌نویسی نیز دارند.

از آنجایی که انیشیتن به ندرت کارهای علمی خود را مکتوب می‌کرد و بسو در مقابل به این کار عادت داشت، به لطف بسو این یادداشت یکی از تنها دو پیش‌نویس باقی مانده است که بنیان‌های نسبیت عام را نشان می‌دهند.

آلبرت انیشتین یکی از برجسته‌ترین فیزیکدانان سده بیستم است که باعث شد، دوران طلایی فیزیک جهان شکل بگیرد. این نابغه آلمانی با توسعه‌ فرمول مشهور ارتباط جرم و انرژی نام خود را در تاریخ علم ثبت کرد.

 

ونسان ونگوگ

کدام آثار در حراج‌های کریستیز رکوردشکنی کردند؟

تابلوی پشته‌های گندم (Mueles de ble) ونسان ون‌گوگ که در جریان جنگ جهانی دوم به دست نیروهای نازی افتاد، در تاریخ ۲۳ آبان در حراجی کریستیز نیویورک به قیمت ۳۵ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار فروش رفت و رکورد گرانترین نقاشی آبرنگ این اسطوره امپرسیونیست را در دنیای حراج های هنری شکست.

این نقاشی در سال ۱۸۸۸ روی بوم آمد و آخرین بار در سال ۱۹۰۵ به نمایش گذاشته شد. ارزش تخمینی این اثر بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار برآورد شده بود.

تابلوی پشته‌های گندم یک تپه گندم در آرل فرانسه را نشان می‌دهد که ونگوگ در دهه ۱۸۸۰ بیش از یک سال در آن زندگی کرد. برخلاف تابلوی معروف‌تر ون‌گوگ که کار رنگ روغن است، این نقاشی محصولی است از جادوی این هنرمند با آبرنگ، گواش، قلم و جوهر بر روی کاغذ.

این اثر پس از خودکشی ونسان در ۳۷ سالگی به برادرش، تئو ونگوگ، رسید و پس از این که بین چند مالک دست به دست شد در جریان اشغال فرانسه در دوران جنگ جهانی دوم به دست نیروهای نازی افتاد. پس از جنگ، رد این نقاشی تا دهه ۱۹۷۰ گم شد تا این که مشخص شد این نقاشی در دست یک مجموعه‌دار خصوصی است و کریستیز پس از رسیدن به توافق با مالک کنونی و وارثان مالکان دوران جنگ این نقاشی آن را خریداری کرد.

رکورد گرانترین نقاشی ونگوگ روی کاغذ پیش از آن مربوط به نقاشی برداشت محصول در پراونس (La Moisson en Provence) بود که به قیمت ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار فروش رفت.

ونسان ونگوگ یک نقاش پسادریافتگر هلندی در سده نوزدهم بود که از کودکی به نقاشی علاقه داشت ولی تا اواخر دهه دوم زندگی‌اش دست به قلم نشد. او بسیاری کارهای شناخته‌شده‌اش را در دو سال آخر عمرش تکمیل و در یک دهه بیش از دو هزار و ۱۰۰ کار هنری شامل ۸۶۰ نقاشی رنگ روغن و بیش از هزار و ۳۰۰ نقاشی با آبرنگ، طراحی و چاپ تولید کرد.

این هنرمند پرآوازه در اواخر عمر به شدت از بیماری روانی اختلال دوقطبی و فشار روحی رنج می‌برد. افسردگی و مشکلات روانی او روز به روز وخیم‌تر می‌شد تا این که در نهایت در ۳۷ سالگی به زندگی خود پایان داد.

فرانتس مارک

کدام آثار در حراج‌های کریستیز رکوردشکنی کردند؟

حراجی آثار هنری قرن بیستم و بیست و یکم کریستیز اوایل اسفند ماه امسال در ۵ ساعت برگزار شد. نگین این حراجی نقاشی روباه ها (۱۹۱۳) از فرانتس مارک، نقاش اکسپرسیونیست آلمانی، بود که معصومیت را در آستانه آغاز جنگ جهانی اول به تصویر می‌کشید، جنگی که طی آن مارک در لباس ارتش آلمان کشته شد.

این نقاشی از سال ۱۹۲۸ تا ۱۹۴۰ به یک بانکدار یهودی و همسرش تعلق داشت که تحت حکمرانی نازی ها به ناچار از برلین فرار کردند و برای تامین مخارج مهاجرت خود به شیلی این تابلو را فروختند. وارثان این بانکدار در سال ۲۰۱۵ کارزاری به راه انداختند تا این اثر را پس گیرند. این نقاشی سرانجام سال گذشته به صاحبان اصلی خود بازگردانده شد.

تابلوی نقاشی روباه‌ها در حراجی به قیمت ۵۷ میلیون دلار فروخته شد در حالی که ارزش تقریبی آن ۴۶.۸ میلیون دلار برآورد شده بود. با به فروش رسیدن روباه‌ها رکورد گرانترین‌ اثر فروخته شده فرانتس مارک شکسته شد. پیش از این یک تابلو نقاشی که در سال ۲۰۰۸ از این هنرمند به قیمت ۲۴.۲ میلیون دلار فروخته شده بود به عنوان گران‌ترین اثر وی شناخته می‌شد.

گوستاو کایبوت

کدام آثار در حراج‌های کریستیز رکوردشکنی کردند؟

در نیمه دوم آبان‌ماه، حراجی کریستیز تابلوی مرد جوانی در کنار پنجره را از گوستاو کایبوت، نقاش فرانسوی، عرضه کرد. این نقاشی به قیمت ۵۳ میلیون دلار چکش خورد و به گرانترین اثر فروش رفته از کایبوت تبدیل شد. این رکورد پیش از این در اختیار نقاشی جاده از این نقاش بود که در سال ۲۰۱۹ به قیمت ۲۲ میلیون دلار فروش رفت.

گوستاو کایبوت زاده اوت سال ۱۸۴۸ از پیشگامان مکتب امپرسیونیسم در نقاشی بود. این هنرمند فرانسوی که در سال ۱۸۹۴ به دلیل تنگی نفس درگذشت، در جمع اولین کسانی بود که عکاسی را یک شاخه هنری می‌دانستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *