پروژه تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه ثبت ملی دین کتی استان مازندران با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و تأمین اعتبار از طرف دانشگاه مازندران به منظور کاوش آموزشی دانشجویان باستان‌شناسی با همکاری اداره کل میراث‌فرهنگی استان انجام شد.
به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، مجتبی صفری عضو هیأت علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه مازندران و سرپرست هیئت باستان‌شناسی با اعلام این خبرگفت: تپه دین کتی از جمله محوطه‌های شاخص با قدمت سه هزار سال است که براساس تقسیمات جغرافیای سیاسی کنونی بین شهرستان بابلسر و شهرستان بابل در محدوده شهر امیرکلا قرار دارد، بدین صورت که زمینهای کشاورزی و صنعتی بخش شمالی آن مربوط به شهرستان بابلسر و بخشهای جنوبی آن متعلق به ساکنین شهرستان بابل هستند. محوطه به شماره ۱۴۰۳ در تاریخ ۱۳۵۶.۰۲.۲۶ به ثبت ملی رسیده است.
او در خصوص وضع موجود تپه دین کتی اظهارکرد: این تپه نه تنها در معرض آسیب‌های جدی از سوی باغداران و کشاورزان قرار گرفته همچنین به مکانی مناسب برای حفاری غیرمجاز و سودجویان آثار تاریخی تبدیل شده، به طوری که جای جای تپه با حفر گودال‌های عمیق تخریب شده است.
صفری با اشاره به اینکه سطح محوطه باستانی دین کتی مملو از سفالینه و آثار بقایای استخوانی حاصل از حفاری‌های غیرمجاز و نیازمند حفاظت است تصرح کرد: در قدم اول برای این منظور، گمانه‌زنی به‌منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم در پیرامون تپه دین کتی در دستور کار قرار گرفت.
این باستان‌شناس افزود: پروژه تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه دین کتی با تأمین اعتبار از طرف دانشگاه مازندران به منظور کاوش آموزشی دانشجویان باستان‌شناسی با همکاری اداره کل میراث‌فرهنگی استان مازندران و کسب مجوز از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری مورد گمانه‌زنی قرار گرفت.
سرپرست هیئت باستان‌شناسی گفت: بدین منظور ابتدا محوطه و فضای پیرامونی آن مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار گرفت و در مرحله بعد گمانه‌زنی در آن با انجام 45 گمانه آزمایشی صورت گرفت، نتایج گمانه‌زنی و قطعات سفالی موجود در گمانه‌های آزمایشی، نشان از استقرار جوامع هزاره اول ق.م و دوران تاریخی هخامنشی و اشکانی تا صدر اسلام در این محوطه دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *