پرویز فلاحیپور بازیگر سریال «یاور» درباره واکنشها به این سریال بیان کرد که برخی کار را دوست داشتند و برخی هم نه و به او گفتهاند که کاش در این مجموعه بازی نکرده بود.
پرویز فلاحی پور بازیگر سریال «یاور» درباره حضورش در این سریال و بازخوردهایی که با پایان پخش از مخاطب گرفته است به مهر بیان کرد: من قبلاً هم با آقای سعید سلطانی کارگردان سریال همکاری کرده بودم و تجربه کار با او را داشتم ولی در کارهای رمضانی خیلی وقت بود بازی نکرده بودم. بازخوردهایی هم گرفتم عدهای کار را دوست داشتند و عدهای هم دوست نداشتند و انتقادهایی میکردند.
وی درباره فیلمنامه این سریال اظهار کرد: این مدل متنها مثل آثار ماه رمضان یا دیگر مناسبتها معمولاً یا یک فوریت انجام میشود و با عجله نوشته میشود و به همین دلیل ممکن است اشتباهاتی هم داشته باشد با این حال فکر میکنم در زمان کم و موقعیتی که آقای سعید مطلبی نوشته بود بد نبود.
بازیگر «ترور خاموش» درباره انتقاداتی که به این سریال وارد شده بود، عنوان کرد: برخی انتقاد داشتند که این شخصیتها ما به ازا ندارند من در جواب همیشه میگفتم فیلمنامه یک قرارداد است و قصهای را که با «یکی بود یکی نبود» تعریف میکنند شخصیتهایی هم دارد که اتفاقاتی برایشان رخ میدهد. من هم مثل دیگران فیلمنامه را میخوانم و میپذیرم یک فیلم است اگر منطقی هم نباشد یک قرارداد است البته باید منطق نمایشی داشته باشد و اگر نباشد فیلمنامه درست نیست. این منطق و قرارداد بین نویسنده و تماشاگر انجام میشود و تماشاگر یا میپذیرد یا خیر. اینکه برخی نپذیرفتند و دوست نداشتند شاید یک دلیلش نوع دیالوگها و نوع شخصیتهای قصه بوده است.
وی درباره شخصیت بدمن خود و اینکه این منطق نمایشی تا چه حد برای خود او وجود داشته است؟ بیان کرد: من این کار را ملودرام دیدم نوع درام تعیینکننده است که شخصیتها چگونه باشند و وقتی کاراکتر خوبِ خوب یا بدِ بد داریم ساختار ملودرام میشود. البته شاید امروزه ملودرام کمتر مورد استفاده قرار بگیرد، در کارهای اروپایی و امریکایی هم ملودرامهایی که شخصیتهای خیلی خوب و خیلی بد داشته باشند دیگر کمتر دیده میشود. من معتقدم کاراکتر کاملاً مثبت یا کاملاً منفی نیست و میتواند یک ویژگیهای خلاف شخصیت خود هم داشته باشد.
این بازیگر درباره مقایسه بین «یاور» و کلیشههایی که در فیلمفارسی ها به کار میرود، اظهار کرد: برخی از این کلیشهها در آثار نویسندههایی که در سن آقای سعید مطلبی هستند به کار میرود و این نوع دیالوگ نویسی و شخصیت پردازی را بیشتر به کار میگیرند، درواقع نویسنده این شخصیت را هنوز در ذهن خود دارد و ممکن است چنین شخصیتی را همچنان دوست داشته باشد؛ اینها الگوهایی است که در زمان خودش درست بوده است و آنها را استفاده میکند.
وی درباره پرداخت به روز این شخصیتها و قصهها عنوان کرد: خیر و شر همیشه وجود دارد ولی اینکه الان جامعه چگونه زندگی میکند و چقدر اینها برای مخاطب باورپذیر است مسالهای است که همین بازخوردها مشخص میکند که عدهای دوست دارند و برخی هم نمیپذیرند.
بازیگر «شهرزاد» درباره اینکه خودشان هم با نویسنده تعاملی دارند و درباره قصه صحبتی میکنند یا خیر گفت: من فقط یک بار آقای سعید مطلبی را دیدم و درباره پایان بندی قصه صحبتی کردیم و نکته ام این بود که میخواستم کاراکتری که ایفا میکنم در پایان بندی شخصیت موثری باشد دوست نداشتم صرفاً حضور در این قسمت حضور داشته باشد بلکه میخواستم حضورش موثر باشد.
وی درباره اینکه چقدر قبل از تولید سریال تمرین یا دورخوانی داشتهاند، عنوان کرد: در کارهای مناسبتی به محض اینکه متن نوشته میشود معمولاً تصویربرداری را شروع میکنند البته در خود کار روخوانی و تمرین بازیگران وجود داشت ولی قبل از کار امکانش نبود.
فلاحی پور درباره تاثیر انتقادهای مردم از سریال در انتخابهای بعدیاش نیز توضیح داد: مردم همیشه لطف داشتهاند، خود من هم سعی کردهام همه کارهایم آثار خوبی باشد. بیننده البته نمیداند که ما با دلایل مختلفی حضور در یک سریال را میپذیریم و البته مشکلات بازیگر ربطی هم به او ندارد اما بازیگر ممکن است مشکل مالی داشته باشد و یا به خاطر دوستی با کارگردان، پروژهای را بپذیرد.
بازیگر «مرد هزار چهره» در واکنش به این انتقادها گفت: به من لطمه نمیخورد چون کار خوب در کارنامهام زیاد دارم ولی در همین کار خیلیها گفتند که کاش در این سریال بازی نمیکردی و من توضیح میدادم که همیشه یک اثر، هنری نیست و ممکن است دلیل ما برای پذیرفتن یک پیشنهاد برای پول یا حتی دوستانه باشد. من خیلی سعید سلطانی را دوست دارم، همه بازیگران همینطور هستند و دوست دارند با او کار کنند، من هم به دلیل این رفاقت در این سریال بازی کردم.
وی اضافه کرد: این فیلمنامهها فراموش میشوند اما انسانها فراموش نمیشوند سلطانی یا ارجمند دوستان خوبی هستند و ما بیشتر این ابعاد دلی کار را هم نگاه میکنیم. برای ما هم شرایط سخت است و دوست داریم بهترین کار را انجام دهیم ولی همیشه این اتفاق صد در صد رخ نمیدهد.
بازیگر «در جستجوی آرامش» تصریح کرد: برای کارگردان هم همینطور است و ما نمیدانیم ممکن است یک فیلمنامه یا سریال بگیرد و کاری موفق نشود و مثل بازخوردهای سریال «یاور» دو قطب موافق و مخالف داشته باشد. به هر حال بازیگر همیشه نمیتواند کار خوب انجام دهند چون ممکن است در کشور ما این تعداد از پروژههای موفق ساخته نشود یا قسمت بازیگر نشود.
وی با بیان اینکه فاکتورهای زیادی برای پذیرش یک نقش وجود دارد، بیان کرد: ممکن است من یک ماه کار نکنم ولی وقتی میبینم همه فیلمنامهها در یک سطح است مجبورم فیلمنامهای کار کنم که ارتزاق کنم.
فلاحی پور در پایان درباره فعالیت این روزهایش گفت: در حال حاضر پیشنهاد ۲ فیلمنامه تلویزیونی دارم که در حال مطالعه آنها هستم و روی آنها فکر میکنم و یکی را انتخاب میکنم.
بدون دیدگاه