بازیگر نقش «سرخو» در سریال «آتش و باد» که این روزها از شبکه سه سیما روی آنتن می رود، نسبت به تغییر عنوان از «جشن سربرون» احساس خوبی ندارد. او این تصمیم تلویزیون را عجولانه می داند و می گوید: آقایانی که این تصمیم را گرفتند کمی صبوری می کردند؛ به سریال آسیب زدند!
به گزارش ایسنا، سریال تاریخی «جشن سربرون» که پخش آن در مقاطعی به تعویق افتاده بود، از سوی مدیران سیما، مناسب پخش در دو مناسبت همزمان نوروز و رمضان ۱۴۰۲ تشخیص داده شد. سریالی که به ماجرای خانهای قاجاریه و جشنی سنتی از پایان بافت قالی پرداخته است. قصه از اساس واقعیت دارد اما کارگردانش آن را در فضایی تخیلی نوشته است تا به کسی برنخورد.
داستان «جشن سربرون» به دوران مشروطه برمیگردد و عنوان این سریال، یک اصطلاح درباره جشنی است که پس از پایان بافت قالی برگزار میشود؛ به این صورت که وقتی بافت قالی تمام میشود، قالی را از بالای دار میبرند و به اصطلاح میگویند سر قالی را میبُریم؛ این رسم، وجه تسمیه داستان و محور قصه است با این حال نام آن که در ظاهر مخاطب را با عنوانی خشن مواجه میکند، مدیران تلویزیون را وادار به تغییر عنوان سریال کرد، اقدامی که به مذاق برخی هنرمندان و سازندگان خوش نیامد.
نادر فلاح ـ بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ـ در گفت و گویی با ایسنا نسبت به تغییر عنوان سریال «جشن سربرون» که با عنوان «آتش و باد» این روزها شناخته می شود، انتقاد و در عین حال درباره کاراکتری که به عنوان «سرخو» در این سریال دیده شده است و شخصیتی منفی است، عنوان می کند که اغلب در کارهایی که به ایفای نقش پرداخته، شخصیت ها منفی بوده و بیش از حد منفی بازی کرده است.
شخصیت «سرخو» هم به گفته فلاح تَهِ کاراکترهای منفی است و به همین دلیل اغلب بازخوردها، به دلیل بیش از حد منفی بودن، واکنش های خوبی نبوده است.
فلاح که اغلب با کاراکترهای منفی در آثار سینمایی و تلویزیونی شناخته می شود، درباره فیلمنامه سریال «آتش و باد» و ایفای نقش در آن، توضیح داد: زمانی که فیلمنامه را خواندم، قصه ای که در آن تعریف شده بود، برایم جذاب بود؛ به هر حال درگیری دو ایل وجه دراماتیکی داشت و از آن طرف هم ماجراهای خان و مشروطه برایم جذاب بود و به طور کلی قصه، شخصیت پردازی و رویدادهایی که در قصه بود، همه جذابیت داشت. شخصیت «سرخو» هم که از ظاهر و باطنش مشخص است، شخصیت منفور و کاملا منفی است و جزو منفی ترین کاراکترهای سریال محسوب می شود. ویژگی هایی چون کینه توزی و انتقام جو بودن در ذات اوست اما فقط به خان وفادار است و هیچ چیزی سرش نمی شود و قدرت طلب است. خیلی ها نسبت به کاراکتری که ایفا کرده ام واکنش خوبی نداشتند، اما به هر حال یک بازیگر باید ایفاکننده این نقش ها هم باشد.
او درباره علاقه اغلب بازیگران به نقش های منفی و همچنین علت گرایش او به این نقش ها، اظهار کرد: من نقش های منفی زیادی بازی کردم و خیلی علاقه مند نیستم اما با توجه به اینکه کاراکترهای منفی عملگرا هستند و مدام برای دیگران مشکل و گره ایجاد می کنند، برای تماشاگران و خود بازیگران این کاراکترها جذاب هستند. شخصیت های مثبت خیلی درگیری ندارند مگر اینکه در مرکز ماجرایی قرار بگیرند آن هم یک کاراکتر منفی مقابلش قرار دارد، اما چون شخصیت های منفی عملگراتر هستند برای بازیگران هم جذابیت بیشتری دارند. من هم نه اینکه کاراکترهای منفی را دوست نداشته باشم اما تعداد نقش هایی که بازی کرده ام بیشتر منفی بوده است و بیش از اندازه منفی بازی کرده ام. از طرفی شخصیت سرخو در این سریال عمیق ترین کاراکتر منفی بود که تاکنون آن را ایفا کردم.
فلاح درباره اینکه پیش از این، سریال هایی با مضمون «آتش و باد» ساخته شده، در این سریال تا چه میزان تلاش شده نسبت به پردازش قصه و فضای آن نوآوری داشته باشند و از پرداخت تکراری به این جنس کارها بپرهیزند؟ اظهار کرد: بخش زیادی از مخاطبان مجموعه هایی که در تلویزیون ساخته می شوند، افراد معمولی و مردم کوچه بازار اند که ارتباط خود را با سریال ها می گیرند. نسبت به این سریال هم بازخوردهای خوبی دریافت شده است. به هر حال ضعف ها و نقدهایی هم اگر باشد از نگاه کارشناسان شاید درست بوده باشد. علیرغم اینکه سریال در زمان بدی پخش خود را آغاز کرد، بازخورهای خوبی داشتیم. از طرفی نام سریال تغییر کرد، در حالی که عنوان «جشن سربرون» جذاب تر بود و از آن مهم تر ماهیت این عنوان مشخص بود، اگر آن آقایانی که این تصمیم را گرفتند کمی صبوری می کردند، به عنوان سریال پی می بردند و البته که برای بسیاری ماهیت این عنوان شناخته شده بود و با تغییر آن به «آتش و باد» و حتی زمان پخش نه چندان خوب، به سریال آسیب زدند. این سریال می توانست از ابتدای رمضان به عنوان سریال رمضانی روی آنتن قرار بگیرد و عنوانش هم «جشن سربرون» باشد، البته که با این وجود مخاطبان خودش را پیدا کرده است.
این بازیگر که برای اولین بار با مجتبی راعی، کارگردان آتش و باد همکاری داشته است، نسبت به این همکاری حس خوبی دارد و در این زمینه یادآور شد: خوشحالم که همکاری خوبی با آقای راعی داشتم و امیدوارم ایشان بیشتر کار کنند و همکاری ما هم بیشتر شود.
فلاح که در این سریال با حسین محجوب و محمود پاک نیت همبازی بوده است، همکاری با این بازیگران پیشکسوت را اتفاق خوبی عنوان کرد و گفت: این همکاری خیلی خوب بود و واقعا از این بزرگان به لحاظ کار حرفه ای آموختم و خوشحالم که در کنارشان بودم. تعدادی بازیگران جوان هم در این کار حضور داشتند که خوب کار کردند و امیدوارم موفق باشند.
فلاح که به گفته خود این روزها اغلب در سریال های نمایش خانگی به ایفای نقش می پردازد، درباره فعالیتش در تئاتر، سینما و تلویزیون توضیح داد: در هر سه مدیوم فعالیت می کنم. این روزها بیشتر در شبکه نمایش خانگی هستم و در چند کار همکار دارم که هنوز پخش آن ها مشخص نشده است. کار تلویزیونی هم دارم اما نمی توانم درباره آنها توضیح بدهم. اخیرا تئاتری با نام «کابوس های آنکه نمی میرد» را کارگردانی کرده ام که نویسنده آن امیرحسین طاهری است و ۲۸ فروردین ماه قرار است در تئاتر مولوی اجرا داشته باشیم.
بدون دیدگاه