قبری با امضای جلال آلاحمد از برجستهترین و تأثیرگذارترین نویسندگان کشورمان درمسجد فیروزآبادی شهر ری به جای مانده است.
به گزارش ایرنا ، جلال آلاحمد از برجستهترین و تأثیرگذارترین نویسندگان و روشنفکرانایرانی در دهۀ ۱۳۴۰ شمسی بود و در طی سالهای زندگی خود دارای افکار وگرایشهای متفاوت فکری بوده است.
مقبره جلال آلاحمد در مسجد فیروزآبادی شهرری و در جوار بیمارستان فیروزآبادیقرار گرفته است که بانی این دو مکان آیتالله فیروزآبادی بوده است.
آیتالله حاج سیدرضا فیروزآبادی موسس و بنیانگذار بیمارستان فیروزآبادی دردورههای سوم، ششم، هفتم و چهاردهم نماینده مجلس شورای ملی بود. او حقوقدریافتی از مجلس را برای ساختن بیمارستان و مسجد فیروزآبادی در شهرری صرفکرد که به نام خودش مشهور شد. در گوشهای از تالار شبستان مسجد سنگ قبریاست که نوشته روی آن زرد رنگ است.
این قبر جلال آلاحمد است و نوشته روی آن، تنها امضای خودش است که نام خودشرا امضا میکرد.
جلال آلاحمد در روز ۱۸ شهریور ۱۳۴۸ هنگامی که در اسالم گیلان بود، بر اثر سکتۀقلبی در ویلای شخصیاش درگذشت.ساواک گزارش میدهد که: شایعاتی در مورد بهقتل رساندن او توسط حکومت پهلوی پخش شده است.
بدون هیچ گونه سابقه بیماری، هنگامی که در اسالم گیلان بود، به صورت مرموزیفوت کرد و پس از انتقال جسدش به تهران، در مسجد فیروزآبادی، نزدیک حرم حضرتعبدالعظیم، به خاک سپرده شد. روزنامه ها با فشار ساواک مرگ او را عادی جلوه داده،آن را بر اثر سکته قلبی قلمداد کردند.
به نقل از مقاله مرکز بررسی اسنادتاریخی ، زندگی او دوران پرتلاطمی را در دو مرحلهمتفاوت پشت سر گذرانده است: دورۀ جوانی که از لحاظ فکری و سیاسی گرایشاتی بهبرخی گروههای سیاسی داشت و دوره دوم زندگی او از هنگامی آغاز شد که بعد ازشکست سیاسی و سفر به مکه به نوشتن سفرنامهاش موسوم به خسی در میقات، نهتنها از افکار و اندیشههای گذشتهاش فاصله گرفت، بلکه نقش تأثیرگذار دین وروحانیت را در درون جریان نهضت اسلامی به رسمیت شناخت.