طرح پژوهشی مطالعه انسانشناسی مدیریت پسابحران با تاکید بر مدیریت میراثفرهنگی (ملموس و ناملموس) در شهرهای زلزله زده استان کرمانشاه در پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری انجام شد.
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، مینو سلیمی مجری طرح و عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اینباره گفت: سوانح طبیعی که جزیی از فرایند زندگی بشر به شمار میروند و هر روز بر تعداد و تنوع آنها افزوده میشود، به عنوان چالش اساسی در جهت نیل به توسعه پایدار جوامع انسانی مطرح شدهاند.
عضو پیشین پژوهشکده مردم شناسی افزود: در نتیجه شناخت شیوههای نیل به پایداری به وسیله الگوهای مختلف کاهش آسیبپذیری در مدیریت و برنامهریزی سوانح وارد شده و جایگاهی مناسب در سیاستگذاریهای ملی هر کشور یافته است، تا شرایط مطلوبی را برای کاهش کارآمد و موثرتر خطرات در سطوح مختلف مدیریت سوانح به خصوص مدیریت زلزله به دلیل خسارات وسیع و ناهنجاریهای گسترده اجتماعی ایجاد کند.
او با بیان اینکه افزایش میزان خسارات و تلفات ناشی از سوانح طبیعی در شهرهای گوناگون جهان از جمله کشور ما، سبب شده تا پژوهشهای کاربردی گستردهای در زمینه بهینه کردن ایمنسازی مسایل مختلف شهری و روستایی انجام گیرد تصریحکرد: روشهای مقابله با سوانح طبیعی و ایمنسازی، میراثفرهنگی را در زیست مردم به عنوان مقولهای هویت بخش ضرورت بخشیده است.
سلیمی گفت: کشور ما با قدمت بیش از هفت هزار سال جزء کشورهای حادثهخیز جهان است و به دلیل اینکه بیشتر نواحی آن جزء مناطق با لرزهخیزی زیاد است، وقوع زلزله در آن اجتناب ناپذیر است.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه حفظ آثار باستانی به عنوان میراث گرانبهای گذشته و میراث هویت بخش ایرانی و جهانی از اساسیترین وظایف دولتها است اظهارکرد: یکی از اولویتهای مطالعات کاربردی پژوهشکده مردم شناسی، مطالعه بحران و فاجعه، چگونگی مدیریت پایدار بحرانهای مانند زلزله که بر اساس مطالعات انسانشناسی که منجر به توسعه پایدار شود، است.
مجری طرح پژوهشی مطالعه انسانشناسی مدیریت پسابحران با تاکید بر مدیریت میراثفرهنگی (ملموس و ناملموس) در شهرهای زلزله زده استان کرمانشاه گفت: مطالعه نحوه مواجهه و آسیبشناسی آن، بازسازی و بازیابی در زمان بحران و پسابحران مدیریت میراث فرهنگی در زلزله آبانماه 1396 کرمانشاه، هدف اصلی این مطالعه بوده است.
او در پایان تصریحکرد: انجام پژوهش در این زمینه و نحوه پاسداشت آثار فرهنگی ملموس و ناملموس در مناطق فاجعه دیده توانست راهکارهایی را در اختیار مردم و دولتها جهت حافظت و ماندگاری این آثار قرار دهد.
بدون دیدگاه