11:03

لوریس چکناواریان که رهبر ارکستر و آهنگساز سمفونی‌هایی چون اپرای «رستم و سهراب»، اپرای «رستم ‏و اسفندیار»، «آفرینش»، «سیاوش»، «ضحاک» و «شمس و مولانا» است و سال گذشته جایزه ویژه «کتاب‌های صلح»‌ سال ۲۰۲۰ را دریافت کرد، از فعالیت‌های اخیر خود گفت.
این هنرمند در آخرین گفت‌وگویش با ایسنا در شهریور ۹۹ گفته بود که شیوع کرونا برای او از لحاظ آهنگسازی اتفاق خوبی بود؛ چون فرصت این را داشت که داوطلبانه خود را در منزل زندانی کرده و شب و روز مشغول آهنگسازی شود.
او همچنین عنوان کرده بود که در آن مدت نزدیک به ۲۰ اثر مختلف نوشته است که البته بیشتر آنها را بر اساس آثار ادبی نویسندگانی همچون صادق هدایت، کامو، کافکا و … ساخته و داستان‌های مختلف را به موسیقی تبدیل کرده است. همچنین عنوان کرده بود که اثر «عاشورا» را که سال‌ها روی آن کار کرده و اثر «سیاوشون» را تمام کرده است.
حال پس از گذشت بیش از یک سال تصمیم گرفتیم تماسی با این هنرمند موسیقی داشته باشیم و احوالات او را جویا شویم.
چکناواریان می‌گوید: معمولا کار من کاغذ و مداد است. در سن و سال من برخی در منزل نشسته و کاغذ و مداد در دستشان می‌گیرند که من هم در دوران کرونا بیش از ۳۰ اثر موسیقی نوشتم و همچنان در حال نوشتن هستم.
او ادامه می‌دهد: اثر بزرگی درباره زندگی «مولانا» به صورت سوئیت سمفونی نوشته و تمام کرده‌ام و اگر بتوانم برای ضبط آن اسپانسری پیدا کنم خیلی خوشحال خواهم شد. در این دو سال که در خانه زندانی بودم آثار زیادی نوشتم، مانند سوئیت سمفونی «سیاوش»، «عاشورا» و چند موسیقی روی داستان‌های صادق هدایت، کافکا و شکسپیر.
از این آهنگساز و رهبر ارکستر سوال می‌کنیم که تا کنون موفق به ضبط کدام یک از این آثار شده است که می‌گوید: فعلا که پیگری نکرده‌ام ولی اگر اسپانسر پیدا شود مشخص خواهد شد که کدام یک از این آثار ضبط می‌شود. خودم دوست داشتم عاشورا یا مولانا را ضبط کنم ولی باید دید چه خواهد شد.
«حال خود شما چطور است؟» پاسخ می‌دهد: همه ما در یک کشتی هستیم و حالمان به هم بسته است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *