شاه مرادی که با ساخت مستند “آسیا در جام” برگزیده دیپلم افتخار شده است، تاکید کرد که ساخت مستند رادیویی از فرمول خاصی پیروی نمی کند و او برای ساخت مستند “آسیا در جام” پژوهش فراوانی انجام داده است.
به گزارش ستاد خبری سومین دوره جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک، محسن شاهمرادی که با مستند «آسیا در جام» از رادیو ورزش توانست دیپلم افتخار را از آن خود کند، گفت: جشنواره پژواک نقش قابل توجهی در احیای مستند سازی در رادیو داشته است. ضمن اینکه مستندسازی در دو سال اخیر رشد خوبی داشته است.
وی در خصوص ویژگی های مستند « آسیا در جام» توضیح داد: این مستند پژوهش محور بوده اما سعی کرده ام روایت مستند قابل فهم برای همه مخاطبان باشد. پژوهش و تحقیق این پروژه بسیار زمانبر بوده و سه ماه زمان برد. دوستانم از جمله مهدی زارعی برای پژوهش این اثر زحمت زیادی کشیدند. از سوی دیگر مستندساز برای ساخت اثرش ممکن است سراغ یک الگو نرود، بلکه طبق فرآیندی پیش برود که در کارش باید انجام بدهد.
این مستندساز ادامه داد: من در طول 17 سال کارم هر روز مستند می بینم، برنامه تماشا می کند، به همین دلیل نسبت به قالب ها شناخت دارم. زمانی که کار خودم را انجام می دهم سعی می کنم امضای خودم را داشته باشد.همچنین پادکست هایی که متناسب با موضوع مستندم دیدم در روایت مستندم تاثیرگذار بود اما اینطور نبود که من از ساختار خاصی بهره ببرم.
شاهمرادی برگزاری کارگاه های آموزشی را به شدت در ساخت مستند موثر دانست و گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی مهم است و کمک می کند که چطور مستند بسازیم. روایت مستند به چه شکلی باشد و … به نظرم در این کارگاه ها جلسات نقد و بررسی آثار هم کمک زیادی به مستندسازان می کند.
بدون دیدگاه