دومین جشنواره ملی تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی درحالی قرار است از هشتم تا دهم آذرماه به انگیزه معرفی ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی ایران برپا شود که قزوین میزبان این جشنواره است و استقبال کودکان و نوجوانان از این جشنواره به راهاندازی «پویش ملی میراثبانان کوچک» منجر شده است.
به گزارش ایسنا، علیرضا تابش ـ دبیر دومین جشنواره ملی تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی ـ در آستانه برپایی این جشنواره درباره برخی جزئیات آن در جمع خبرنگاران گفت: برای بهتر برگزار شدن این جشنواره، پیشبرنامههایی درنظر گرفته شده است که از تابستان امسال در قزوین اجرا شد و خوشبختانه مردم و مسئولان قزوین از برگزاری این جشنواره استقبال کردند و امیدواریم در زمان برگزاری جشنواره نیز شاهد حضور گسترده مردم و مدیران شهر قزوین باشیم.
وی با بیان اینکه جشنواره تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی در پنج محور برگزار میشود، گفت: 2000 اثر به این جشنواره ارسال شده است. نکته جالب گستردگی جغرافیایی مشارکتکنندگان در این جشنواره است. از نظر سنی، شرکتکنندگانی متولد ۱۳۲۰ تا نوجوانان دهههای هشتاد و نود بیش از ۴۰ اثر به این جشنواره فرستادهاند.
دبیر دومین جشنواره ملی تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی ادامه داد: با توجه به استقبال کودکان و نوجوانان از این رویداد، پویش ملی «میراثبانان کوچک» نیز طراحی و راهاندازی کردهایم که چندروزی است کارخود را آغاز کرده است.
او همچنین گفت: در کنار پنج بخش اصلی جشنواره، جایزه ملی قزوین نیز تصویب شده که ۱۱۴ اثر مربوط به این جشنواره ارسال شده است. قرار است آثار سینمایی در سه روز و در ۱۷ سانس در یکی از سینماهای قزوین به نمایش گذاشته شود و در کاروانسرای جهانیشده سعدالسلطنه کارگاههای آموزشی خواهیم داشت.
به گفته تابش، بیشترین مشارکتکنندگان در این جشنواره از استانهای تهران، قزوین، اصفهان، خراسان رضوی و گیلان بودهاند. البته از سراسر ایران مشارکتکننده در این جشنواره داشتیم.
او در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: شعار این دوره از جشنواره «میراث در آئینه» انتخاب شده است. البته ما اعتقاد داریم رسانهها و تولیدکنندگان آثار هنری، بنّاهایی برای میراث فرهنگی هستند و میتوانند بخشی از ظرفیتهای این گنج نهان را منعکس کنند.
تابش همچنین اظهار کرد: جشنواره در حال حاضر ملی است، اما درباره بینالمللی شدن جشنواره نیز صحبتها و رایزنیهایی انجام شده، اما فعلا در نظر داریم این جشنواره ابتدا در کشور خودمان پا بگیرد و بعد از رسیدن به نقطه ثبات و پایداری جشنواره درباره بینالمللی شدن آن نیز برنامهریزی خواهد شد. این ظرفیت وجود دارد و در دوره سوم جشنواره میتوان این موضوع را پیگیری کرد؛ چرا که یکی از اهداف ما معرفی ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی ایران به مردم مختلف دنیاست.
علیرضا خزائلی ـ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین ـ نیز در این نشست در سخنانی گفت: قزوین ۱۸۰۰ سال پیش شهر شد و آثار تاریخی بسیار زیادی را در دل خود جای داده است. خیلی خوشحال هستیم که این جشنواره در استان قزوین برگزار خواهد شد تا از این طریق بتوانیم تاریخ، فرهنگ و هنر قزوین را به مردم معرفی کنیم.
او افزود: از چهارشنبه هشتم آذرماه میزبان این جشنواره هستیم. اجرای برنامهها در اماکن تاریخی قزوین خواهد بود که بهعنوان مثال کاروانسرای سعدالسلطنه بهعنوان محلی برای نمایش آثار هنری و نمایشی انتخاب شده است.
خزائلی اظهار کرد: در مراسم افتتاحیه جشنواره از تعدادی از مفاخر ایران که اهل قزوین هستند تجلیل میشوند و در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته آینده و در زمان برگزاری جشنواره، میزبان تورهای گردشگری خواهیم بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین درباره حفظ بافت تاریخی این شهر که در معرض تخریب است و تاثیر این جشنواره در جلوگیری از تخریب بافتها، گفت: در جلسهای که کسی بافت تاریخی را بافت فرسوده بنامد، نخست راهنمایی میکنیم و تذکر میدهیم، و در نهایت جلسه را ترک میکنیم، چون بافت تاریخی هویت مستقل و ویژهای دارد و این موضوع در قزوین محل مناقاشات فروان بود. در کاهش محدوده بافت تاریخی و تخریب آن سیاستی نداریم و اگر موردی وجود داشته است، شکایت کردهایم و تاکنون شکایت رسیده نشدهای نداشتیم.
در پایان این نشست، پوستر دومین جشنوراه تولیدات رسانهای میراث فرهنگی با طرحی از ابراهیم حقیقی رونمایی شد.
بدون دیدگاه